Variátor hajtás!

Lezárt
Avatar
Cilu
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2012.01.16. 16:25

Re: Variátor hajtás!

Hozzászólás Szerző: Cilu »

Sziasztok.Szia Pozsi.Nem vitatom hogy hangos és lehet hogy gyenge.Én csak az alapelvre akartam rámutatni,ami szerintem nem rossz.Ezt kettő egyforma kúpos keményfa hengerrel és ékszíjfeszítővel,ami az ékszíjat is állítja meg lehet oldani.Üdvözlettel:Laci. :idea:
Üdv Laci.
Avatar
szalokik
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2012.01.14. 10:47

Re: Variátor hajtás!

Hozzászólás Szerző: szalokik »

Sziasztok !
Cilu, ez a megoldás nagyon helyigényes, ha lesz egy kis időm, dobok egy vázlatot, az ékszíjtárcsás automata variátorról, az is kivitelezhető esztergályos háttérrel. A lényege a két fél tárcsa, ahol egy billenő karral van a két külső fél tárcsa összekötve, ez tud a tengelyen elcsúszni. A fix és a csúszó fél is retesszel ( éknek is hívják ) van a tengelyre fixálva. A két csúszó fél tárcsa nyúlványán csapágy van csapágyházzal, ami billenő karral van összekötve . A vázhoz fixált billenő pont pontosan középen van. a kar állítása pedig egy menetes szárral ( M12 pl. ) állítható. Ennyi kb. a működési elve.
További szép napot !
" egy problémára adható válaszok közül mindig a legegyszerűbb a helyes"
Avatar
Cilu
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2012.01.16. 16:25

Re: Variátor hajtás!

Hozzászólás Szerző: Cilu »

Szia Kálmán köszönjük ha felteszel egy újabb megoldást.Én szeretném a gépemet egy kicsit barátságosabbá tenni.Természetesen minél egyszerűbben.További szép napot kívánok.Laci.
Üdv Laci.
Lezárt

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég