Felületkezelés: parafinolaj, majd auro keményviasz.
Most készült!
- Mikapu3
Re: Most készült!
Fafaj: Kínai boróka. 50-dik évfordulóra készülő - remélem majd nagyobb - idomhoz tanulmány. A lényeg, hogy az 50-es számot "beépítettem" az edénybe. Átmérő 123 x magasság 61 mm.

Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- kovi
Sziasztok Pörgetők!
Hú de régen jártam erre. Viszont nagy örömmel látom, hogy szépen gyarapszik a csapat és már az első munkák is elkészültek.
Soma Bearnak javaslom én is, hogy készítsd jóval nagyobb átmérőre a gyertyatartók talpát, mert így könnyen felborulnak. Ha nincs kellő átmérőjű anyagod, akkor a talpat külön anyagból (deszka, palló) is elkészítheted. Egy fészket készítesz a talp anyagába és abba illeszted bele a gy.tartó szárát.
Egyébként nagyon szép munkákat készítettetek, Gratulálok mindenkinek!!!
Üdv
Kovi
Hú de régen jártam erre. Viszont nagy örömmel látom, hogy szépen gyarapszik a csapat és már az első munkák is elkészültek.
Soma Bearnak javaslom én is, hogy készítsd jóval nagyobb átmérőre a gyertyatartók talpát, mert így könnyen felborulnak. Ha nincs kellő átmérőjű anyagod, akkor a talpat külön anyagból (deszka, palló) is elkészítheted. Egy fészket készítesz a talp anyagába és abba illeszted bele a gy.tartó szárát.
Egyébként nagyon szép munkákat készítettetek, Gratulálok mindenkinek!!!
Üdv
Kovi
- bencezug
- Jancsibá
Szervusztok!
Mikapu,az 50-es szám nagyon szép,nem kevésbé a boróka tál is egy szép darab.Gratulálok!
Bandi Bátyám a kaspó jól sikerült,szép darab,megmutattad milyen lessz ha csak feketedióból készítek tárgyakat.Vettem hetven mázsa félkemény tűzifát,kb.a fele feketedió a többi éger és nyír.
Mikapu,az 50-es szám nagyon szép,nem kevésbé a boróka tál is egy szép darab.Gratulálok!
Bandi Bátyám a kaspó jól sikerült,szép darab,megmutattad milyen lessz ha csak feketedióból készítek tárgyakat.Vettem hetven mázsa félkemény tűzifát,kb.a fele feketedió a többi éger és nyír.
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
- Jancsibá
Szervusz Jemő!
Örülök hogy féltesz a téltől a hidegtől,de tudod jön a globális felmelegedés.Meg ha én az ősszes arra érdemes fát elpörgetném,a villanyszámla miatt úgy is kimelegednénk!
Örülök hogy féltesz a téltől a hidegtől,de tudod jön a globális felmelegedés.Meg ha én az ősszes arra érdemes fát elpörgetném,a villanyszámla miatt úgy is kimelegednénk!
- birorion
Az ember magának okozza a problémákat amiket meg kell oldania, mert ha nem teszi csak egy szimpla tereptárgy
- Jancsibá
Szervusz Ernő!
Jótanács a gyertyatartó készítéshez.A poharakat miket gyertyánból készítettél,szép széles talpal,az legyen a mintád a következő gyertyatartódnál.sokkal stabilabb,kecsesebb,formásabb,mutatósabb lessz!
Jótanács a gyertyatartó készítéshez.A poharakat miket gyertyánból készítettél,szép széles talpal,az legyen a mintád a következő gyertyatartódnál.sokkal stabilabb,kecsesebb,formásabb,mutatósabb lessz!
- fakéz
- kovi
Sziasztok!
Szia Jenő!
Hihetetlen, hogy milyen faanyagra tudsz szert tenni. Gratu!
Azért néha én is pörgetek egy-két darabot. Ezek a héten készültek.
Os bükk

OS = Old Scool A lányom mondta amikor meglátta, hogy olyan "oldscoolos".
Ám legyen. Igaz, hogy ezt a fiatalok egy bizonyos divatirányzatra mondják, de miért ne lehetne ez a neve ennek a stílusnak. Apósom tűzifái közül válogattam párat. A lényeg, hogy csak a külső és a belső formát alakítom. A tál szélét meghagyom úgy, ahogy ahogy a fa darabolásakor alakult.
D: 22cm H:10cm paraffinnal kezelve

Még tavaly kaptam Fakukactól egy nyírfa darabot, most pedig elővettem és sikerült egy szép kis tálat fabrikálni belőle.
Üdv
Kovi
D: 21cm H: 11cm méhviasszal kezelve.
Szia Jenő!
Hihetetlen, hogy milyen faanyagra tudsz szert tenni. Gratu!
Azért néha én is pörgetek egy-két darabot. Ezek a héten készültek.
Os bükk
OS = Old Scool A lányom mondta amikor meglátta, hogy olyan "oldscoolos".
Ám legyen. Igaz, hogy ezt a fiatalok egy bizonyos divatirányzatra mondják, de miért ne lehetne ez a neve ennek a stílusnak. Apósom tűzifái közül válogattam párat. A lényeg, hogy csak a külső és a belső formát alakítom. A tál szélét meghagyom úgy, ahogy ahogy a fa darabolásakor alakult.
D: 22cm H:10cm paraffinnal kezelve
Még tavaly kaptam Fakukactól egy nyírfa darabot, most pedig elővettem és sikerült egy szép kis tálat fabrikálni belőle.
Üdv
Kovi
D: 21cm H: 11cm méhviasszal kezelve.
- Mikapu3
Nyaklánc karkötővel cseresznyéből. + kis tálka, ami a karkötő középanyagából még kijött.
Nyaklánc szemek átmérője kb. 30 mm, alak és hossz változó.
Nem túl nagy találóskérdés, de mégis felteszem: hol az eleje meg a vége és ezek hogyan csatlakoznak?

Nyaklánc szemek átmérője kb. 30 mm, alak és hossz változó.
Nem túl nagy találóskérdés, de mégis felteszem: hol az eleje meg a vége és ezek hogyan csatlakoznak?
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!