Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
brutus

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: brutus »

Szervusz Vidor!
Bocsáss meg, de valamit félreértettél! Én egyáltalán nem gondoltam azt, hogy Mikapu eleve piacra szánta volna ezt a remek kis alkotást. Ha a hangsúlyt megérzed a szövegemen, akkor érezned kell azt,hogy az a családi felhasználás a fő motívum. A piacozást, csak úgy mellékesen említettem meg, mint esetleges dolgot, ami azért(így egymás közt valljuk be) néha belerondít az ember életébe. Ha nem itt, akkor ott!
Ennyit erről. A moderátorunknak megint adtunk egy kis munkát, mert ez -szerintem- megint a másik topikba illik. Majd ő eldönti!
Tisztelettel:brutus
Aki öt szóval mondja el, amit hárommal is el lehetne mondani, az egyéb gazságokra is képes.
vidor

Hozzászólás Szerző: vidor »

Tisztellek Brutus !
Valószínű" ha piacra szánnád " Lehetett a megtévesztő a
hozzászólásodban ! Tisztelettel Üdvözöllek ! vidor
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Kedves Brutus és Vidor: Ezt jól megbeszéltétek. Nem piacra készült, hanem otthonra, amíg csak el nem ajándékozom. Gondoltam kipróbálom a profi alapanyagot. Egyébként ahogy körülnéztem, 20-25 cm széles, 80 mm vastag vagy még vastagabb anyag ritka. Pláne, ha bélmentes, repedésmentes, száraz kell legyen. Pedig ebből élvezet dolgozni. Néha azért majd megajándékozom magam ilyennel is.
Amúgy a lányom a gyereknevelés mellet beiratkozott 2 éves OKJ-s nemezelő tanfolyamra, ahol egy év után jött egy asszonyság vállalkozási ismeret órát tartani az összes mesterségeknek együtt és azzal kezdte: Csak azt ne gondolják, hogy ha majd levizsgáztak, ebből meg tudnak élni. Aki idehaza vonzódik a kézműves termékekhez, általában megtanulja és magának megcsinálja. Nos itt a MAFK-ban mind ilyenek vagyunk. A többi érdeklődő, aki szeretné, de nincs rá berendezkedve, stb, nos ők nem tudják megfizetni. Aki meg tudja fizetni, őket meg nem érdekli, hanem mást vásárolnak. Ami faesztergályos holmit boltban, piacon látok, az soha nincs olyan igényesen kidolgozva, csiszolva, ahogy magunknak csináljuk, különben nem érné meg. Ha meg ennyire megcsinálod, annak értékén nem lehet eladni. Így aztán saját felhasználásra, vagy ajándékba készül, meg mert örömöm lelem a készítésben.
Apropó: köszi hogy tetszett az edény.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
Soma Bear

Hozzászólás Szerző: Soma Bear »

Uraim!
Elkészültek a következő munkáim. Nem meglepő módon gyertyatartók. Anyaguk dió, méretek a leírásban.
Sajnos, vagy hála Istennek kevés időm van mostanában pörgetni. Miután megszűnt a munkahelyem, egy kis kényszerpihenő után ismét dolgozok. Sokat. De a kis kényszerpihenő arra jó volt, hogy építsek egy eszterga gépet. Semmi komoly, csak egy kis egyszerű masina.
1280 1281 1282
Óvd a fákat! Egyél hódot! :)
birorion

Hozzászólás Szerző: birorion »

Sziasztok!

Ezt a "vázaformát" ma készítettem1283
Az ember magának okozza a problémákat amiket meg kell oldania, mert ha nem teszi csak egy szimpla tereptárgy
kovi

Hozzászólás Szerző: kovi »

Sziasztok!
Egyazon juhar tőke két darabja.

D: 23 cm H: 10 cm paraffinolajjal és méhviasszal kezelve.

1293 1292

Üdv

Kovi
Morovik

Hozzászólás Szerző: Morovik »

Sziasztok!
Elég rég nem készitettem semmit ugyhogy itt volt az ideje!
1296
"Soha nem késő,hogy azzá válj ami lehettél volna" (George Eliot)
Jancsibá

Hozzászólás Szerző: Jancsibá »

Szervusz János!
Mutatós kis dobozt készítettél!
Az meg,hogy régen,hát biztos más dolgod is van!
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Jancsibá

Szervusztok!
Már készítettem hasonlót,azt elszerette egy rokon.Helyette készített egy kicsit más lett!
Mérete:D=220mm. H=85mm.
Anyaga:Erdei dió geszt és sziács ill.venge és jávor furnér.
12971298

Jancsibá írta:Szervusztok!
Én nagyon kitanultam a képfeltöltésből!Ez még oda tartozik!
Az elcsúszás ördöge itt is munkálkodott!
Mafk.Admin írta:Kedves Jancsibá, a képek beillesztéséről a hozzászólásba van egy fejezett a fórumon. Kérlek tanulmányozd! ;)
Jancsibá

Szervusztok!
Egy ritka fából készített kehely!Szórtlikacsú lazaszerkezetű,nemszeretem fa.Fügefa.
Mérete: D=75mm. H=150mm.
1299
Lezárt