Faesztergályos bemutató Szolnok!

Ebbe a témakörbe várunk minden fával foglalkozó eseményt!
Lezárt
jmedvegy

Faesztergályos bemutató Szolnok!

Hozzászólás Szerző: jmedvegy »

Üdvözlök mindenkit!

Aki részt vett, vagy kilátogatott a Tápió Expóra, azoknak nem újdonság, a hazai amatőr faesztergályos társaság számára azonban mindenképpen fontos.
Korábban is volt rá akarat, de immár teljes egészében körvonalazódott, hogy hazai amatőr faesztergályosokat vagy fapörgetéssel foglakozó amatőröket nagy tisztelettel várják Szolnokon, szeptember 08-09-én tartandó kézműves vásáron belül tartandó faesztergályos bemutatóra, melyre a magam részéről szeretnék nagy tisztelettel mindenkit meginvitálni. A rendezvény lényegében ugyanazon időben megtartandó Gulyásfesztiválhoz kapcsolódik, mely az elmúlt évben a kilátogatók száma 30-35 ezer ember volt, és ez a szám évről évre növekszik.
A barokkos vargabetűket követően a következőkről van szó:

A rendezőség 25 m2 területet adott számunkra díjmentes terület- illetve áramhasználat mellett. Maga a kiállítás mindkét nap délelőtt 9-kor kezdődik és általában 17 óra körül fejeződik be. Ha valaki csak az egyik napra tud, vagy szeretne eljönni, minden további nélkül megteheti, azonban munkáit csak a fenti időpontok figyelembevételével tudja hozni-vinni. Vagy később értelemszerűen egyénileg be tudja hozni.

Mindkét napra a résztvevőknek sikerült szponzor útján ingyenes étkezést biztosítani, így a résztvevőket minden nap meleg ebéddel fogják ellátni.

Mivel nagy érdeklődésre kell számítani, akik távolabbról jönnének, és mindkét nap szeretnének résztvenni, vagy nagyon későre esne a hazaindulás, szállást már most kell előzetesen igényelni, később már erre a környéken nem lesz lehetőség. Szállásra két helyen van mód. Egyrészről a egy ligetes, kemping területen való kőházas elhelyezésre, néhány száz méterre a rendezvénytől, illetőleg egy kissé távolabb (5-6km), a várostól távolabb lévő, erdőben kialakított rönkházas szálláson. Mindkét helyszínt megnéztem, nekem van favoritom, részleteket minden jelentkezőnek személy szerint e-mail vagy telefon útján szeretném ismertetni, ahol ő maga eldöntheti, melyiket választja.

Szombati napon a kiállítást követően még körvonalazódik egy fakultatív program, mindenki számára, akinek lesz még azon is megjelenni, szintén ingyenes módon, amint sikerül ebben is düllőre jutni, hozom a részleteket. Szintúgy van még egy dolog függőben, amiben még egyeztetések folynak, epillanatban 50 % rá az esély, hogy megvalósul.

Bár egy kissé közel van már az időpont, kevesebb, mint egy hónap, de nem kívántam ezzel addig előrukkolni, amíg az utolsó kockát nem sikerült a helyére tennem. Éppen ezért kérem azokat, akik szeretnének mindkét nap eljönni, szállásfoglalással, azok mihamarabb, de legkésőbb augusztus 20-ig vegyék fel a kapcsolatot velem a hobbiasztalos@yahoo.com címen. Ugyanezt kérném azoktól is, aki pusztán csak az egyik napra jönnének, mikor jönnének, hoznak-e magukkal kiállítási darabokat stb.

További információként még annyit tennék hozzá, minden hozzám fordulónak elküldöm a helyszín térképvázlatát a megközelítési és a lehetséges parkolási lehetőségekkel, lévén jelentős a rendezvény, és magában hordozza, hogy a környéken nem feltétlenül tud parkoló helyet találni. A kilalakuló közlekedési dugókról nem is beszélve.

Köszönöm mindenki megtisztelő figyelmét, aki idáig eljutott a fenntiek elolvasásában.
Üdvözlettel:

Medvegy János
jmedvegy

Re: Faesztergályos bemutató 2012 09 08-09 Szolnok

Hozzászólás Szerző: jmedvegy »

Üdvözlök mindenkit!

Szeretném kiegészíteni, az előző hozzászólásomat, pontosítva a részleteket.

Szállás egyelőre két helyen lehetséges, az mindkét lehetőségnél sajnos 3000/fő árral lehet számolni, illetőleg az, hogy a reggelit és a vacsorát magának az illetőnek kell megoldania. A részletekről a már jelentkezőknek az e-mailt elküldtem, aki esetleg nem kapta meg, az kérem mielőbb jelezzen, illetőleg megismételve itt is, kérek visszajelzést, mely lehetőséget foglalná el szívesebben.

A programokról röviden:
Közösen velünk jön egy szobrászművész hölgy, aki ott a helyszínen fog a rendezvényhez kapcsolódó témájú szobrot faragni láncfűrésszel és csiszolókoronggal.

Előreláthatólag és remélhetőleg mindkét nap velünk lesz egy olyan faesztergályos, aki már nagyon régen alkot lebilincselő kialakítású és kivitelű tárgyakat. Őszintén remélem, néhány munkáját is sikerül magával hoznia.

Sajnos, őszintén bevallva Szolnok nem igazán bővelkedik látnivalókban. De itt van a Magyar Repüléstörténeti Múzeum, melyet a szombati nap zárásaként lehet megtekinteni. De ne csak lássunk, de értsünk is, ha egyéb elfoglaltságai engedik, egy olyan ember fog bennünket kalauzolni, aki idehaza profi szinten foglakozik roncskutatással, és némi hátteret ad, mely gép mikor, milyen körülmények között került a kiállítottak közé. Megjegyzésként teszem hozzá, a múzeum gyakorlatilag idén látogatható a megadott helyén, jövőre új helyre fog fokozatosan kerülni ill. költözni. De ez már egy más téma.

Minden kilátogatót, függetlenül attól, hogy profi, amatőr vagy éppen a kezdeti lépéseknél jár, várok/várunk. Sőt akik kilátogatnak, mindenképpen hozzanak magukkal szerszámot és felszerelést, néhány saját készítésű tárgyat. Félreértés ne essék, ez nem egy termékbemutató, vagy éppen valamilyen reklám, személy szerint remélem, hogy ezzel a megjelenéssel, függetlenül hol és hogyan regisztrált, milyen státusa van, sikerül bemutatni egy szép és hasznos hobbit, bővíteni idehaza a faesztergályosok népesedő táborát.

Végül a használati utasítások utolsó mondatával zárnám soraim: Akiben kérdés merült volna fel, vagy nem ért valamit, vagy csak érdeklődni szeretne, az ne hezitáljon, nyugodtan tegye meg e-mail, PÜ vagy éppen itt, a fórum oldalain.

További szép napot mindenkinek!
jmedvegy

Re: Faesztergályos bemutató Szolnok!

Hozzászólás Szerző: jmedvegy »

Üdvözlök mindenkit!

Nem kívánok reklámfelületként használni a fórumot, de mert nekem is csak két kezem van, azok számára egy frissülő információs felület, ahol naprakészen lehet követni az eseményeket.

Elnézést, ha off voltam.

További szép napot!
forester

Re: Faesztergályos bemutató Szolnok!

Hozzászólás Szerző: forester »

Sört,akarom mondani sőttt!!!
A hét vége SZOLNOKI programját színesíti a Mezőgazdasági/ERDÉSZETI/ dolgozók ORSZÁGOS SPORTVERSENYE!
jmedvegy

Re: Faesztergályos bemutató Szolnok!

Hozzászólás Szerző: jmedvegy »

Az utolsó szó jogán:

Sajnos eddig a pillanatig nem tudok arról tájékoztatni senkit, pontosan merre leszünk megtalálhatóak a fesztiválon. Előzetes tájékoztatás alapján a körcsarnok - az egyetlen ilyen épület a Tiszaligetben - parkolójában leszünk. Akik ad hoc módon látogatnak meg bennünket alapvetően a környéken, vagy koordináták alapján É 47° 10.180' K 20° 11.980' földrajzi pozíció környékén keressen bennünket. De lehet menni forgács után is, ahol repked, ott vagy az ácsok faragnak, vagy mi:)). Mindenkit várunk szeretettel!

További szép napot mindenkinek!
jmedvegy

Re: Faesztergályos bemutató Szolnok!

Hozzászólás Szerző: jmedvegy »

Üdvözlök mindenkit!

Itt a pontos helyszín képpel és fontos információval! Kérek mindenkit, bár az ellátás ingyenes, de evőalkalmatosságot mindenki hozzon magával (tányér, evőeszközök)!

Szép hétvégét mindenkinek!
Lezárt

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég