Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
bencezug

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: bencezug »

szia Jancsibá!

Mind a 3 alkotásod igazán nagyon szép.

Üdv: bencezug
icemann

Hozzászólás Szerző: icemann »

Sziasztok!
Maradék anyagokból, egy idei tolltartó.
1922
Jancsibá

Hozzászólás Szerző: Jancsibá »

Szervusztok!
Icemann,igazán szép lett ez a közös munka!Sajnos a befejezésénél nem voltam jelen.
A ceruzatartó is tetszik!
Bandi Bátyám örülök,hogy tetszettek az elmult év utolsó darabjai! Ha tudom Én is szombaton megyek a találkozóra,szerettem volna találkozni Veled is!
2013-as évi első munkám.
Anyaga: spáltos bükk, feketedió, gőzölt bükk.
Méretei:230mm.X 85mm.19241923
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Lányom nemezelni tanul, és mellette megjött a kedve hogy fonjon, tehát kapott Karácsonyra egy rokkát férjétől. Az orsói és a pillangóját hajtó kereke kicsit viharvert, így az én dolgom, hogy ezek helyett újat készítsek, amiből a hajtókerék és az első orsó el is készült.
1926
Nos, eddig minden úgy készült, ahogy sikerül, meg amit a fa kiad, munka közben jövök rá, mit is akarok. Nos, rá kellett jönnöm, ha kötött, pontos méretre dolgozom, az egészen más műfaj.
Az orsót sokáig tartott elkészíteni, sokat bénáztam vele. Persze kellenének további darabok is, így lesz majd alkalmam kitapasztalni, hogy mi is a jó munkamenet. (Lányom persze rögtön mondta, hogy a továbbiak horonyméretei teljesen azonosak legyenek ám az elsőével, nehogy már orsónként más és más hosszúságú hajtómadzagot [ékszíj] kelljen használnia.)
Fafaj: tengely: bükk, tárcsák: meggy. Az orsótengely külső d=18mm, amiben d=9mm végigmenő furat van. A fúrólünettát korábban már megmutattam, most az ismétlés:
1839
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
Varifer
Site Admin

Hozzászólás Szerző: Varifer »

Sziasztok!

Kés teszt, áldozat egy barack fadarab szépen forgácsolódott, aztán ez maradt belőle.
1927
Anyaga: Barack M: 135mm D: 80mm paraffin-olajozva
Tisztelettel: Varifer
Jancsibá

Szervusz Varifer!
Újszerű és nagyszerű!
kovi

Hozzászólás Szerző: kovi »

Sziasztok!

Úgy látom igen jó éve lesz a fórumnak ha ilyen hévvel kezd a csapat.

Ráadásul sok érdekes dolgot is láttam. Például azt, hogy a Jegesember igen szép szegmentált tárgyakat készít. neked külön gratulálok Zsolt!

Ráadásul még jól is menedzseled magad. Most már tudom miért volt könnyes a Droti szeme még vasárnap is :lol: :lol:

Jancsibá! Nem félsz attól, hogy a dió ágból készített poharad elreped? Hiszen ha jól értem akkor az ág közepe is benne van a pohárban.

Mikapu! Igen ötletes az alkalmi lünettád. Ha nem védett az ötlet, akkor alkalomadtán én is alkalmazni fogom.

Jó pörgetést mindenkinek!

Üdv

Kovi
Jancsibá

Szervusz Kovi!
Már több bélsugaras tárgyat készítettem,ez idáig egy sem repedt el.Valószínű azért mert száraz anyagból készültek!
JANIKA

Hozzászólás Szerző: JANIKA »

Sziasztok.
Végre eljutottam oda, hogy pörgessek valamit. Miután tegnap visszatettem a motort a körfűrészre rögtön neki láttam apró fadarabokat vágni. Hirtelen csak tölgy lécek kerültek a kezembe ezért ebből készítettem ezt a hézagos kaspót.
1933 1932
Magassága:125 mm, Átmérője: 170 mm, Talprész dió, Paraffin olajjal kezelve.
Vannak még hasonló terveim, de nem biztos az elkészítés ideje.

Még a két ünnep között készítettem ezt a kis tuja eltolt karéjtálat kíváncsiságból.
1931
Magassága: 70 mm, Átmérője: 130 mm, Felület kezelés: rongykoronggal felhordott viasz.
Üdv. Janika
"Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta."
farongáló

Hozzászólás Szerző: farongáló »

193619351934
Az első a találkozón készűlt.
Lezárt