Most készült!
- Jancsibá
Re: Most készült!
Szervusz Bandi Bátyám!
Nagyon jó!!! Továbbra is müködik az ötletgyárad!!!
Nagyon jó!!! Továbbra is müködik az ötletgyárad!!!
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
- Mikapu3
Bencezug: Szép és ötletes, de a tintatartó tinta tartó-e?
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- JANIKA
Sziasztok.
Ma megint elkészült egy hézagos kaspó gyakorlás és a technika tökéletesítése végett.
Anyaga: dió, tölgy, boróka. Átmérő: 140 mm. Magasság: 110 mm. Kezelve lenolajjal.
Ma megint elkészült egy hézagos kaspó gyakorlás és a technika tökéletesítése végett.
Anyaga: dió, tölgy, boróka. Átmérő: 140 mm. Magasság: 110 mm. Kezelve lenolajjal.
Üdv. Janika
"Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta."
"Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta."
- Varifer
- Site Admin
Szia Janika!
Örömmel látom hogy ismét van kis időd a hobbidra is.
Ötletes és szépen kivitelezett munkát, csak gratulálni lehet hozzá.
Örömmel látom hogy ismét van kis időd a hobbidra is.
Ötletes és szépen kivitelezett munkát, csak gratulálni lehet hozzá.
Tisztelettel: Varifer
- Pozsi
- Adminisztrátor
- farongáló
Szia Pozsi!
Ez nem rossz ötlet. Ha kiszakad a tál oldala még mécsestartó lehet belőle.
Egyébként tetszik az anyag öregítése.
Üdv: farongáló.
Ez nem rossz ötlet. Ha kiszakad a tál oldala még mécsestartó lehet belőle.
Egyébként tetszik az anyag öregítése.
Üdv: farongáló.
- JANIKA
Üdv. Janika
- Jancsibá
Szervusz Janika!
Nekem tetszik!
Nekem tetszik!
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
- Mikapu3
D 10 x H 17 cm.
Vastagabb ágdarab, sikerült a szíjácsot a felső rész közepén körbe még éppen megtartani, míg a többi felület a geszt sötétebb színe. A bordázat mintákkal megjártam. Először élesebbre próbáltam, de a durvább szövetű, gyűrűs likacsú fa a nagy edényeivel ezt nem engedte hibamentesen, hanem folyton kipattantak részek keskeny élekből. Így egy hét pihenés után visszatettem a gépbe és az itt látható tompábbra leszabályoztam a korábbi éles "lépcsőperemeket".
.
Felületkezelés: Biopin keményviasz-olaj. Az ezzel tapasztalataimról itt olvashatsz:
http://faesztergalyosok.hu/viewtopic.php?f=51&t=300
A lényeg: ha márkás (=4,5...5 e Ft/0,75liter) természetes (lényegében adalékolt lenolaj) olajat használsz, azt felbontás után vagy használd el 2 héten belül, vagy azonnal töltsd szét nagyon jól záródó üvegcsékbe 2 hetekre (max egy hónap) való adagokra. Az üvegeket csordultig kell tölteni, minél kevesebb levegő legyen bennük. Ezek az olajok nagyon jók (mert beszáradnak,kötnek), de 3-5ször annyiba kerülnek, mint a paraffinolaj, amely nem köt sosem.
Vastagabb ágdarab, sikerült a szíjácsot a felső rész közepén körbe még éppen megtartani, míg a többi felület a geszt sötétebb színe. A bordázat mintákkal megjártam. Először élesebbre próbáltam, de a durvább szövetű, gyűrűs likacsú fa a nagy edényeivel ezt nem engedte hibamentesen, hanem folyton kipattantak részek keskeny élekből. Így egy hét pihenés után visszatettem a gépbe és az itt látható tompábbra leszabályoztam a korábbi éles "lépcsőperemeket".
.
Felületkezelés: Biopin keményviasz-olaj. Az ezzel tapasztalataimról itt olvashatsz:
http://faesztergalyosok.hu/viewtopic.php?f=51&t=300
A lényeg: ha márkás (=4,5...5 e Ft/0,75liter) természetes (lényegében adalékolt lenolaj) olajat használsz, azt felbontás után vagy használd el 2 héten belül, vagy azonnal töltsd szét nagyon jól záródó üvegcsékbe 2 hetekre (max egy hónap) való adagokra. Az üvegeket csordultig kell tölteni, minél kevesebb levegő legyen bennük. Ezek az olajok nagyon jók (mert beszáradnak,kötnek), de 3-5ször annyiba kerülnek, mint a paraffinolaj, amely nem köt sosem.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!