Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
bencezug

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: bencezug »

Szia Mikapu3!

Nagyon szép kelyhet készitettél, nagyon szép a formája, az anyaga csodálatosan szép.

Üdv: bencezug
Pozsi
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Sziasztok!

Már régen féltem az esztegagép mellett, most ismét előfordult.
Tibortól kaptam egy darab karélytálnak való anyagot. Gondoltam, nem vágom el és egyben munkálom meg. A gépemen éppen elfordult. nagyon eltoltam a központtól. izgalmas volt úgy esztergálni, hogy csak sejtettem, hogy hol van a fa.

1954 1953

Nekem sok tanulságot hozott, az elkészítése a gépemet ha ilyen tárgyakat akarok készíteni, akkor alkalmassá kell tenni.
Üdv. Pozsi
Pozsi
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Sziasztok!

Tegnap este a rendcsinálás közben kezembe akadt ez a fa, a tevékenységet felfüggesztettem és ez lett belőle:
1955
Üdv. Pozsi
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Itt a tél, fehér a szín! Juhar mindenféle:
1957
Lányom tűzifájából csentem el néhány darabot. Még nem tanulták meg, hogy tűzifát nem a fűtési időszakban kell venni, hanem sokkal előtte, de most rájöttek. Nekem viszont szép friss vágású, repedésmentes anyagom volt belőle. A nagyon vizes fát egy hete kinagyoltam, majd mikrosütőben kísérleteztem vele.
A bal hátsó pohár anyagát "túlsütöttem", tehát ezt a mikrózást sem szabad erőltetni. Ami a képen nem látszik: a bütün (fenék) belső repedés lett.
A másik 3, azaz a fedeles 2 része miatt 4 darabbal már óvatosabb voltam: csak két enyhébb mikrózást kaptak, majd egy hétre a fűtött szobában pihentek, amitől látványosan ellipszissé deformálódtak. A most hétvégén aztán vissza a gépbe és befejeztem.
A jobb alsón (szűktorkú) még így is lett egy-két apró repedés, de többi 3 darab teljesen repedésmentes maradt. Tehát a majdnem élőnedves tűzifából előnagyolással, mikrózással és egy hét - hónapok, évek helyett - várakozással használható anyagot lehet varázsolni, azaz most éppen sikerült.
Egyébként a juharral nagy élmény volt dolgozni. Most volt ehhez először szerencsém. Nagyon kellemesen, szépen forgácsolható.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
JANIKA

Hozzászólás Szerző: JANIKA »

Sziasztok.
Egy ideje a hézagos szegmentálás foglalkoztat. Láttam egy videót hogyan csinálják a nagyok és próbáltam hasonlót készíteni. Ehhez azonban fel kellet szerszámoznom magam ami sikerült is itthon talált dolgokból. A gyakorlásnak köszönhetően elkészült ez a tál a féltve őrzött anyagjaimból. (sajnos alig maradt belőle :( )
1960 1959

Egy kép ragasztgatás közben.
1958

Anyaga: dió, kőris, boróka, Átmérő: 22 cm, Magasság: 9,5 cm, lenolajjal kezelve.
Üdv. Janika
"Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta."
szalokik

Hozzászólás Szerző: szalokik »

Szia Janika !
Nagyon szépek az újabb munkáid is.
Esetleg láthatnánk pár képet a nyitott szegmentálás szerszámozottságáról is ?
Örülök, hogy újra itt vagy ! :D
További szép napot !
" egy problémára adható válaszok közül mindig a legegyszerűbb a helyes"
Sharky

Hozzászólás Szerző: Sharky »

Szia János!

Nagyon szépek az alkotásaid, csak csatlakozni tudok az előttem szolokhoz!
Csak így tovább!

U.i.: esetleg egy hogyan készült kép sorozat a műveletekről és szerszámokról! ;)

Üdv,
Sharky
Sandor

Hozzászólás Szerző: Sandor »

Szia Janika!
Ezt csak csodálni tudom!!! Gratulálok!
Remek alkotás!
Üdv. Sándor.
Jancsibá

Hozzászólás Szerző: Jancsibá »

Szervusz Janika!
Nagyon szépek! GRATULÁLOK!!!
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
JANIKA

Hozzászólás Szerző: JANIKA »

Sziasztok.
Köszönöm, és örülök, hogy sikerült olyat alkotnom ami elnyerte a tetszéseteket. :)
Üdv. Janika
"Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta."
Lezárt