Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
fakéz

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: fakéz »

Szia,Mikapu!

Nagyon meggy neked ez! Pazdravljáju! fakéz
forester

Hozzászólás Szerző: forester »

Szevasztok!
Mikapu3!Jó,klassz a kelyhed-de:szándékosan kisebb a talp rész,vagy így sikerült?(én is járok úgy,sokszor
A csiszolásnál nem kevés a 120? 200 körül az igazibb!!
Most esett le:Jenő Bácsi,nem akármillen poen!!!!Gratulálok!
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Fakéz: köszi. Úgy látom tanultál is nem csak tanítottak oroszul. Velem csak az utóbbi esett meg sok éven át.
Forester: Esztergálásaim eddig úgy sikerültek, hogy mindig 80-assal kellett kezdenem a csiszolást. Most először kezdhettem 120-assal és a 180-assal fejeztem be.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
jmedvegy

Hozzászólás Szerző: jmedvegy »

Ha már orosz: A na zdarovje lenne itt a illőbb, de egyébként én is gratulálok, szép munka.

További szép napot!
Sharky

Hozzászólás Szerző: Sharky »

Sziasztok!

A Kaspó még tavaly készült, szóval egy kicsit megkéstem a publikálással, de remélem beférek vele a most készült kategóriába!

Anyaga: dió, juhar, hárs és cseresznye
Készült: 2011. novemberében

A kaspót Drótos Imre közreműködésével készítettem, mivel az alapanyagot Tőle kaptam, majd a végső formáját magam esztergáltam ki és kezeltem le!
A kaspó ajándékba készült, feleségemnek Editnek, évfordulónk alkalmából.

1994

1995

1996

Üdv,
Sharky ;)
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Sharky: gratulálok, nagyon szép kaspó lett.
.
Amit szóvá teszek, az a fényképezési színegyensúly, amivel kapcsolatban e három kép tökéletes illusztráció. Tehát amelyiken a fehér (vagy nagyon hasonló) terítőn van a kaspó, ott nekem valóságközelibbnek tűnnek a színek, míg a másik két kép (barna asztallapon) nagyon lilás. Nos azt tapasztalom, ha automata színegyensúly beállítással fényképezek (többnyire) és van a képen bármi ami a képfelület legalább 10%-án (ha több, még jobb) fehér, akkor közel jók a színek, de ha sem fehér, sem semleges szürke szín nincs a képen, akkor a masina nem tud mihez viszonyítani és elmásznak a színek.
Ezért vagy fehér háttér előtt fényképezek, vagy teszek valahova egy fehér papírlapot, amit a végső képről lehet hogy levágok, de előtte ahhoz igazodott a fényképezőgép és ahhoz igazítom képszerkesztéskor a színeket.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
kovi

Hozzászólás Szerző: kovi »

Sziasztok!

Két éve akadtam bele egy gesztenye rönkbe. Ez idáig száradt, most pedig alakítottam rajta egy kicsit.

átmérője: 19cm magassága:11cm
paraffin olajjal és méhviasszal kezelve.

1998 1999

Üdv

Kovi
Jancsibá

Hozzászólás Szerző: Jancsibá »

Szervusztok!
Sharky remélem örömet szereztél a kaspóval!
Tetszetős darab! GRATULÁLOK!

Kovi!
Szépre alakítottad azt a méreteket látva,tényleg rönknek nevezhető fadarabot!
Nekem tetszik!Szépre kivitelezett,mutatós darab.
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Sharky

Jó estét Mindenkinek!
Mikapu3 írta:Sharky: gratulálok, nagyon szép kaspó lett.
.
Amit szóvá teszek, az a fényképezési színegyensúly, amivel kapcsolatban e három kép tökéletes illusztráció. Tehát amelyiken a fehér (vagy nagyon hasonló) terítőn van a kaspó, ott nekem valóságközelibbnek tűnnek a színek, míg a másik két kép (barna asztallapon) nagyon lilás. Nos azt tapasztalom, ha automata színegyensúly beállítással fényképezek (többnyire) és van a képen bármi ami a képfelület legalább 10%-án (ha több, még jobb) fehér, akkor közel jók a színek, de ha sem fehér, sem semleges szürke szín nincs a képen, akkor a masina nem tud mihez viszonyítani és elmásznak a színek.
Ezért vagy fehér háttér előtt fényképezek, vagy teszek valahova egy fehér papírlapot, amit a végső képről lehet hogy levágok, de előtte ahhoz igazodott a fényképezőgép és ahhoz igazítom képszerkesztéskor a színeket.

Igen, gondoltam hogy problémás lesz a dolog, mert szobai fények mellett készült vakuval, és ráadásul közelről, így nagyon erős lett a fény is, ami nem előnyös. Mikapu legközelebb kipróbálom fehér háttérrel és minél több természetes fénnyel, ahogy fent írt sorokban ajánlottad, köszönöm.
Jancsibá írta:Szervusztok!
Sharky remélem örömet szereztél a kaspóval!
Tetszetős darab! GRATULÁLOK!

Kovi!
Szépre alakítottad azt a méreteket látva,tényleg rönknek nevezhető fadarabot!
Nekem tetszik!Szépre kivitelezett,mutatós darab.
Jancsibá, igen sikerült örömet szereznem, sőt továbbiak készítésére buzdítottak!

Köszönöm a hozzászólásokat, a gratulációkat, és az építő jellegű ötleteket!

Üdv,
Sharky ;)
Sharky

Szia Kovi!

Nagyon mutatós darabot alkottál a gesztenye anyagból! Kimondottan tetszik a formája és színe a tálnak.

Üdv,
Sharky ;)
Lezárt