Most készült!
- Jancsibá
Re: Most készült!
Szervusz Géza!
Hiszek neked,ez nem vicc! Az elmúlt nyáron én is kaptam egy jelentős mennyiséget tűzifának.
Hiszek neked,ez nem vicc! Az elmúlt nyáron én is kaptam egy jelentős mennyiséget tűzifának.
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
- Mikapu3
D80, H160, majdnem affene lett, az itt nem látható hátoldalán van kisebb hibája.
Ha elsőre készül kívül, majd az üregelés belül, az a kockázatosabb, így lett majdnem affene.
Ha elsőre készül kívül, majd az üregelés belül, az a kockázatosabb, így lett majdnem affene.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- Mikapu3
Apropó, ez tegnap lemaradt:
Volt a fában egy repedés, ami egész jól viselkedett, szépen lehetett tőle üregelni, sőt a végén sikerült össze is ragasztani a fenti módszerrel. A madzaggal nem tudtam tökéletesen feszesre szorítani, illetve a száj felé az utolsó madzagmenet minduntalan le akart csúszni. Ezért faragtam kis faékeket a vastagabb végükön vastagodással és alátologattam a madzagnak. Ezzel egyrészt az megfeszült annyira, hogy a repedést a ragasztáshoz teljesen összezárta, másrészt azzal hogy több madzagmenetnek is alátoltam az ékecskéket, azoknak eléggé aláfeszültek ahhoz, hogy a legelsőt meg a vastagodásukkal megtartották a leugrástól. Így sikerült a ragasztás még a tokmányban, majd kötés után ismét csiszolás a ragasztónyomok eltüntetésére.
Volt a fában egy repedés, ami egész jól viselkedett, szépen lehetett tőle üregelni, sőt a végén sikerült össze is ragasztani a fenti módszerrel. A madzaggal nem tudtam tökéletesen feszesre szorítani, illetve a száj felé az utolsó madzagmenet minduntalan le akart csúszni. Ezért faragtam kis faékeket a vastagabb végükön vastagodással és alátologattam a madzagnak. Ezzel egyrészt az megfeszült annyira, hogy a repedést a ragasztáshoz teljesen összezárta, másrészt azzal hogy több madzagmenetnek is alátoltam az ékecskéket, azoknak eléggé aláfeszültek ahhoz, hogy a legelsőt meg a vastagodásukkal megtartották a leugrástól. Így sikerült a ragasztás még a tokmányban, majd kötés után ismét csiszolás a ragasztónyomok eltüntetésére.
- Tibor
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Üdvözletem!
Hú, Tibor, ez nagyon jóra sikeredett, szép famunka!
Az első képem el kellett logikáznom, hogy rájöjjek, hol is van a kisautó!
Hú, Tibor, ez nagyon jóra sikeredett, szép famunka!
Az első képem el kellett logikáznom, hogy rájöjjek, hol is van a kisautó!
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
Szevasztok!
Mikapu3!Érdekes,millen praktikákat vetsz be:bár én inkább több éves,száraz anyaggal dolgozom:
Tibi Bácsi!Klassz,fantáziadús lett a fejlesztős teherautód:a Pető Intézetnek (is) dolgozol?
Napok óta egy Húsvéti kártyatartó projektem:amin dolgozom:elterveztem,illen,meg ollan lesz:ezzel szemben:
Vase,azt vettem észre:a fő téma,hasonlít WINDOW'S MAN-RA/ tudjátok,közösségi oldalakon,a koma aki arc nélküli/: aki 1 zebrano tojást egyensúlyoz,amin banyakarom(ne kérdezzétek mi az,de szerintem,qrva jól hangzik )-Díszel-eg.
Véletlen sem sikerül amilyenre szerettem volna-de ez már csak illen marad:
Mikapu3!Érdekes,millen praktikákat vetsz be:bár én inkább több éves,száraz anyaggal dolgozom:
Tibi Bácsi!Klassz,fantáziadús lett a fejlesztős teherautód:a Pető Intézetnek (is) dolgozol?
Napok óta egy Húsvéti kártyatartó projektem:amin dolgozom:elterveztem,illen,meg ollan lesz:ezzel szemben:
Vase,azt vettem észre:a fő téma,hasonlít WINDOW'S MAN-RA/ tudjátok,közösségi oldalakon,a koma aki arc nélküli/: aki 1 zebrano tojást egyensúlyoz,amin banyakarom(ne kérdezzétek mi az,de szerintem,qrva jól hangzik )-Díszel-eg.
Véletlen sem sikerül amilyenre szerettem volna-de ez már csak illen marad:
- Mikapu3
Forester: Kaptam frissen vágott csuromvizes pusztaszilt műanyagzacskóban, meg egy öreg, száraz körtét, amiről levágtam a repedt részt, nekiláttam, s mire az üreg elkészült, rá kellett jönnöm, hogy mégiscsak hosszabb a repedés, mint először gondoltam, de akkor már mentettem a menthetőt. Szerencsére sikerül a madzagos-ékes feszítéssel.
- Mikapu3
Tehát kaptam pusztaszilt, víztől majdnem csöpögő frisset. Most D 107, H 165 mm méretű kupa készült belőle. Nagyolás után az alakításnál a falvastagság tartásában segített a lámpa. A talpat is kiüregeltem, hogy ne repedjen aztán. Majd megcsodáltam még utoljára szabályos kerek alakjait és beküldtem több menetben a mikrosütőbe, amitől persze deformálódott. Érdekes, hogy ez a példány esetében fenn a száj kevésbé, mint a talp. Hogy mégiscsak egyenesen megálljon, visszatettem és a talpat leszabályoztam a tengelyre merőlegesre, síkra. Ismét mikrózás, hogy a jó meleg fára tegyem a lenolajat (biopin keményviaszolaj), mert úgy erősebben magába szívja.
Nagyon szép rajzolata van.
- bencezug
- Jancsibá
Szervusz Bandi Bátyám!
Örülök hogy látlak!
A kehely meg nagyon szép alkotás!
Örülök hogy látlak!
A kehely meg nagyon szép alkotás!
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!