Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
Jancsibá

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: Jancsibá »

Szervusz Pozsi!
Nekem tetszik,ez egy mutatós darab!
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Pozsi: a meggy tálad nagyon tetszik. Gyönyörű az erezete, meg szép a kidolgozás.

Én is gyakoroltam, de nekem affene lett az eredmény. Viszont tanultam belőle, már tudom hogyan kellett volna. Az emlékképhez olvadékragasztóval összeraktam a megtalált darabokat, íme:
2222
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
bencezug

Hozzászólás Szerző: bencezug »

Sziasztok!
Most készitettem ezt a spaltos tálat.

2224 2223

Üdv: bencezug
Jancsibá

Hozzászólás Szerző: Jancsibá »

Szervusz Bandi Bátyám!
Na hála Istennek, megjön a jó idő ,újra láthatunk sok-sok gyönyörü Bencezug alkotást!
Ez a tál nekem tetszik,nagyon igényessen elkészítetted! Gratulálok!
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
kovi

Hozzászólás Szerző: kovi »

fakéz írta:
Mikapu3 írta:Morovik: látom kitört a tavasz nálad és beindultál. Szép lett a szegmentált, kíváncsian várom a továbbiakat a sok előkészített alapján.
varifer: Te veszélyes ember vagy! A gép közelébe kerülsz, lány viaszt használsz és karélytál lesz belőle.
Fakéz: Szervusz kalapos ember, a többi tárgyaid is nagyon érdekesek a képtárban. A "Forma" nevűt hogyan készítetted? A golyó rendben, de a többi?
A "Forma" úgy készült, hogy 4 db, pontosan 55x55 mm-re kigyalult hasábot összecsavaroztam a leendő mintán túli szakaszokon, az elől látható kontúrt készítettem el először, majd kivettem a csavarokat és 180 fokkal kifordítva ismét összecsavaroztam, de ekkor már össze is ragasztottam az alsó talpelemnél, majd a hátsó kontúrt esztergáltam ki. Ezután levágtam a maradék szögletes végeket és a 2-2 db-ot egymásnak háttal fordítva összeragasztottam. Nem volt egyszerű, de legalább macerás feladat volt! Próbáld ki, jót lehet agyalni!!! üdv:fakéz
Szia Fakéz Mester!

Már nem először kápráztatsz el minket ilyen, vagy ehhez hasonló alkotásokkal.
Nekem nagyon tetszik ez a stílus, mert gondolkodásra késztet. persze sokszor nem jutok vele dűlőre, de ez talán nem is baj. A művészet célja az, hogy gondolkodásra késztesse az embereket, és nem az, hogy megadja a válaszokat. :!:

szívesen olvasnék erről a stílusról többet.Van valamilyen elnevezése?

Néztem az albumodban a tölgyből készült táladat. Gondolom ez az ez az amiről beszéltünk. Amikor 3 hét után készre esztergálod, már nem vetemedik tovább?

Üdv

Kovi
fakéz

Hozzászólás Szerző: fakéz »

Szia, kovi!
A tölgyfa tál még egy picit vetemedett, de ezt már csak a "vájtszeműek" veszik észre. üdv:fakéz
birorion

Hozzászólás Szerző: birorion »

Sziasztok !

Ez Ma készült222522262227
Az ember magának okozza a problémákat amiket meg kell oldania, mert ha nem teszi csak egy szimpla tereptárgy
kovi

Üdvözlet a Pörgetőknek!

Emberek, jól megy pörgetés! A tavasz új lendületet adott a társaságnak.
Gratulálok mindenkinek, igen magas a színvonal!

Kovi
kovi

Sziasztok!

Továbbra is élvezem a megnövelt átnérő előnyeit.

Enyhén spaltos körtefából készült karéjtál.
H:10cm D: 30cm

2228 2229

Az összehasonlítás kedvéért mellé tettem egy 22cm-es tálat.

2230

Üdv

Kovi
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Kovi: gratulálok! Az orsóemelés után mennyi lett a max befogható méreted? Géped nem mászkál, remeg nagyon ha csak egy asztalra teszed ahhoz rögzítés nélkül? Milyen gépállványod van és ahhoz rögzítetted a megemelt orsójú gépet, vagy csak rátetted?

Második nekifutásra csak sikerült.
2231
D 15 cm x H 15,5 cm. Falvastagság 4 mm. Az előző vékonyabb volt, viszont - melléfogások, hibás műveleti sorrend miatt is - szétrepült. Fafaj: cseresznye. Nedves fa bütüről üregelése. Ezt nem mikróztam meg, hanem alaposan olajoztam és most várom mennyire reped majd. Apró repedés sajnos van már rajta, az már a megmunkálás közben előjött, de azóta nem növekedett.

Ez volt hozzá az alapanyag:
2232
Érzésem szerint ezzel a kis masina képességeit közel teljesen kihasználtam. Elvileg hosszában és átmérőben is férne bele még több is, de akkor a késtartót nem tudnám a munkadarab alatt elmozgatni. Továbbá a könnyű hegesztett gépállvány is korlátja az ilyen nagy munkadarabnak, mert ezt a remegést már nem nyeli el. Valójában ekkora fához nehezebb gépállvány kellene, amire nem csak ráteszem, de rá is csavarozom a gépágyat.

Az alapanyag kb feléből lett ez a kehely, a másik felét műanyag zacskóba csuktam, remélem ott nem szárad és nem reped meg.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
Lezárt