Most készült!
Re: Most készült!
Szevasztok!
Gratulálok a Munkáitokhoz,egyik jobb mint a másik!!!!
Hétfőn,újságírók jártak nálam-szakmai jellegű havi újság,"A mi erdőnk" címmel, amely ha minden igaz,a következő,áprilisi számban lesz olvasható,dupla oldalon-és ha már kipakoltam a meglévő dolgaim,megmutatom Nektek is:
Aztán,közszemlére teszem,amit már hetek óta mókolok:legújabb,6-fa kártyatartóm.
Méretei:olyan 120 cm magas lehet,átmérő:33cm körül.
Megdolgoztam vele:szelíd dió talp,feketedió szár,hegyi juhar tál,topolya fedő,koronaakác a tető hosszabbítása,zebranó a fenti tojás-no és a csúcsdísz!FODROS BANYAKAROM!!!Már legalábbis,annak néz ki,mesebeli ,fodros-tehát a késsel kialakított forgácsokból egy gallér,és jön a ferde tengelyes esztergálással készült banyakarom:hogy az mi?mondjuk....boszorkányköröm:
Remélem észreveszitek a feketedió száron a kétszeres tojás kialakítást-ugye a szíjács és a geszt is egy-egy tojást formáz.Aztán ott a zebranó tojás-ugyebár,ez egy Húsvéti indíttatású kártyatartó.
Azt azért megjegyzem,utólag is köszönettel vagyok Jancsibá(csi) irányában:csap,csaphorony kialakítással és ragasztással illeszkedik a 8 alkatrész.
Gratulálok a Munkáitokhoz,egyik jobb mint a másik!!!!
Hétfőn,újságírók jártak nálam-szakmai jellegű havi újság,"A mi erdőnk" címmel, amely ha minden igaz,a következő,áprilisi számban lesz olvasható,dupla oldalon-és ha már kipakoltam a meglévő dolgaim,megmutatom Nektek is:
Aztán,közszemlére teszem,amit már hetek óta mókolok:legújabb,6-fa kártyatartóm.
Méretei:olyan 120 cm magas lehet,átmérő:33cm körül.
Megdolgoztam vele:szelíd dió talp,feketedió szár,hegyi juhar tál,topolya fedő,koronaakác a tető hosszabbítása,zebranó a fenti tojás-no és a csúcsdísz!FODROS BANYAKAROM!!!Már legalábbis,annak néz ki,mesebeli ,fodros-tehát a késsel kialakított forgácsokból egy gallér,és jön a ferde tengelyes esztergálással készült banyakarom:hogy az mi?mondjuk....boszorkányköröm:
Remélem észreveszitek a feketedió száron a kétszeres tojás kialakítást-ugye a szíjács és a geszt is egy-egy tojást formáz.Aztán ott a zebranó tojás-ugyebár,ez egy Húsvéti indíttatású kártyatartó.
Azt azért megjegyzem,utólag is köszönettel vagyok Jancsibá(csi) irányában:csap,csaphorony kialakítással és ragasztással illeszkedik a 8 alkatrész.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára forester 2013.03.13. 19:19-kor.
- Mikapu3
Forester: A FB-on is írtam már: nagyszerű a kirakodásod. Nem is kérdeztem még: mióta esztergálsz? A termékeid sok időt megélt gyakorlatot sejtetnek. Meg mitől kaptál rá erre a hobbira és szerelted fel magad minden hozzávalóval?
Jmedvegy: azt írta, az áprilisiban.
Forester: ha adsz e-címet, elküldöm a 2 képedet világosabb változatban. Mintha erősebb lámpákkal világítottad volna meg a szobát. Photoshoppal (vagy aki más képszerkesztőhöz szokott, azzal a mással) ez könnyen megoldható.
Jmedvegy: azt írta, az áprilisiban.
Forester: ha adsz e-címet, elküldöm a 2 képedet világosabb változatban. Mintha erősebb lámpákkal világítottad volna meg a szobát. Photoshoppal (vagy aki más képszerkesztőhöz szokott, azzal a mással) ez könnyen megoldható.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Gyermekem számára készült ez a kis dobozka.
Egy leeső fenyő gerenda-darabkából csináltam, jó száraz volt már.
Érdekes, hogy felületkezelés (kapott némi lenolajat) után még nem jöttek ki a barna foltok rajta, aztán kapott két réteg lakkot, és imitt-amott bebarnult.
A belsejét valószínűleg kibélelem majd valami bársony anyaggal, mielőtt átadom.
Egy leeső fenyő gerenda-darabkából csináltam, jó száraz volt már.
Érdekes, hogy felületkezelés (kapott némi lenolajat) után még nem jöttek ki a barna foltok rajta, aztán kapott két réteg lakkot, és imitt-amott bebarnult.
A belsejét valószínűleg kibélelem majd valami bársony anyaggal, mielőtt átadom.
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- bencezug
- Mikapu3
Tegnapi:
Minek nevezzem ezt az alakot? (Nem tál, nem kupa, nem kehely, mi ez?)
D 14 x H 12 cm. Cseresznye.
Minek nevezzem ezt az alakot? (Nem tál, nem kupa, nem kehely, mi ez?)
D 14 x H 12 cm. Cseresznye.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
forester írta:Üdv a Fórumnak!
Kiscsiszi! Jó,oké ,fejlődő képes Vagy-mi is így kezdtük:egyszerű kis dolgokat,aztán egyre nagyobb,egyre bonyolultabb kiképzések,alakzatok stb.Csak így tovább-fogunk mi még melegen gratulálni Neked ,munkádhoz!!!!....... Gratulálok!!!
Bandi Bácsi! Érdekes,jópofa a cukorka tárolód:bükköt hol-netán tűzifa telepen szerzed be?
Mert ugye,Debrecen környéke nem erről híres! Gratulálok!!!
Miklós Bátyám! Van egy ,erre a "váza" kategóriára egy elnevezés-amit jómagam használok:a TOTYA -szerintem illik rá.Magam is sok totyát gyártok és gyártani fogok-alapanyag függő-hiszen,a 4 -zoll körüli alapanyagokból,ilyen összenyomott alkotást lehet létrehozni-pláne a 2 -zoll körüli alapanyagokból,amiből nekem van jócskán. Gondoltam,ragasztani....erre,Jancsi Bácsi szerintem,tutti 5-letet tud adni.
A totya miért totya?....nem tudom,ismered-e a TOTYA vegyes tüzelésű kazánokat?Tömzsi,kicsit lapított,masszív kinézetű design-al .Gratulálok!!!
- Jancsibá
Szervusztok!
Bandi Bátyám hoztad a Tőled megszokott ötletes alkotást!Nekem tetszik!
Mikapu!
Talán Te vagy közöttünk a legtermékenyebb,egyre szinvonalasabbak az alkotásaid! Gratulálok!
Forester Bani Öcsém!
Mit is kell ragasztani? Segítek csak ird meg!
Bandi Bátyám hoztad a Tőled megszokott ötletes alkotást!Nekem tetszik!
Mikapu!
Talán Te vagy közöttünk a legtermékenyebb,egyre szinvonalasabbak az alkotásaid! Gratulálok!
Forester Bani Öcsém!
Mit is kell ragasztani? Segítek csak ird meg!
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Üdv.:Jancsibá
- fakéz
Szia, Mikapu!
Már ott tartok, hogy a feleségem ezt mondta: Látod, a Miki milyen szépeket alkot? Lassan Te leszel a "bezzeg"-Miki! Gratulálok! Ahogy a költő mondaná:" Már a hazád is büszke lehet Rád. Szellemed egyre dicsőbb! Általa híres e föld!" üdv:fakéz