Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
brutus

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: brutus »

Mikapu3 írta:Tegnapi:
2247
Minek nevezzem ezt az alakot? (Nem tál, nem kupa, nem kehely, mi ez?)
D 14 x H 12 cm. Cseresznye.
Szia Mikapu!
Ez egy gyönyörű CSÖBRE!
Aki öt szóval mondja el, amit hárommal is el lehetne mondani, az egyéb gazságokra is képes.
kovi

Hozzászólás Szerző: kovi »

Mikapu3 írta:Kovi: gratulálok! Az orsóemelés után mennyi lett a max befogható méreted? Géped nem mászkál, remeg nagyon ha csak egy asztalra teszed ahhoz rögzítés nélkül? Milyen gépállványod van és ahhoz rögzítetted a megemelt orsójú gépet, vagy csak rátetted?
Szia Mikapu!

Most 32cm ami még biztonsággal elfordul. Ez igen jelentős különbség az eddigi 24-el szemben.
A gépem valóban csak egy asztalon van, de 8-as menetesszárral rögzítve. valamint az asztal is rögzítve van a padlóhoz fém dűbelekkel. A fordulat egy kicsit magas az átmérőhöz viszonyítva (650 1/min), ezért most fokozottabban ügyelek a központosításra.

Üdv

Kovi
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Kovi: Amit leírtál, aszerint alaposan az asztalhoz, az által meg a padlóhoz van erősítve a géped. Ezek nélkül tartok tőle, hogy igencsak mászkálós lenne a megemelt csúcsmagasságú géped, melynek most a határait feszegeted.

Totya, kaspó, csöbre után itt a kübli.
Az előkészületek:
2269
A kifordítás üregelése a gombázókéssel. A bélrepedés szerencsére csak a bél körül maradt és éppen ahol az edény aljára értem, ott meg alig volt jelen. A szájnál sajnos egy figyelmetlen mozdulat otthagyta a nyomát.
A késztermék pedig így néz ki:
2270
Méretek: D 160 x H 200 mm.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
Attila

Hozzászólás Szerző: Attila »

Szia Mikapu!
Förtelmes nevet adtál a hogyishívjákodnak! Ettől függetlenül nagyon szépre sikerült és az anyaga is tetszetős.
Üdv: Attila
farongáló

Hozzászólás Szerző: farongáló »

22722271
Kaspó akácfából.
m:90 d:120 viaszolva
fakéz

Hozzászólás Szerző: fakéz »

Közeleg a húsvét, várjuk a nyuszit. A tojás- kicsit másképpen- már elkészült. Sok tapasztalatot szereztem amíg a végére értem. Úgy terveztem, hogy 900 mm magas lesz és 480mm átmérőjű, mert ebben a gyerekek éppen elférnek.
Hát, nem kis tojásba vágtam a vésőimet! A tervezés nem volt nagy kihívás. A szegmenseket feketedióból 22 mm vtg.-ra gyalultam ki,
P3092249.JPG
egy-egy gyűrű 12 db-ból készült. Sajnos, túl sok sort ragasztottam össze, emiatt nagyon nehéz volt a belső felületbe benyúlni. Ha most kezdeném,körbevágnám kívül-belül, hogy a szögletes élekkel ne kelljen küzdeni és csak 3 soronként ragasztanán először össze. Egy segédlapra (19-22 mm vtg MDF) ragasztottam fel a többrétegű elemeket,majd síktárcsán kiesztergáltam a kívánt méretre. Ezután falcot esztergáltam a szabad élbe és erre illesztettem a következő elemet, aminek a másik felén még a segédlap fenn volt és csúccsal megtámasztva összesímítottam a két elemet, stb. Ha most csinálnám, 30,vagy 40 mm vtg. MDF-re ragasztanám az elemeket mert a vékonyabb lap belebegett egy kicsit és így még nehezebb volt a belső felület kialakítása.A részleteket albumomban láthatjátok.
Mikapu3

Fakéz: Bátor ember vagy. Gratulálok a fatojáshoz. Unokáid értékelték?
birorion

Hozzászólás Szerző: birorion »

Sziasztok!

Most készült ez a tálka:Anyaga almafa
D:180mm M:60mm
229122922293
Az ember magának okozza a problémákat amiket meg kell oldania, mert ha nem teszi csak egy szimpla tereptárgy
guci

Hozzászólás Szerző: guci »

Sziasztok!

Végre volt időm egy kicsit magamra, így tudtam alkotni. Illetve próbálgattam:
Barátnőmnek ezzel a három féle fából készült gyűrűvel kértem meg a kezét. Bízom benne, hogy nem csak ez miatt mondott igent! :)
229622952294

Ezt a kis tálkát pedig ma készítettem meggyfából. Első próbálkozásom kérges anyaggal.
22982297
Mikapu3

Guci: Szép a gyűrű, sok boldogságot kívánok nektek!

A múlt hétvégén én meg zöldjuharral próbálkoztam és ez lett belőle:
2299
D 160 x H 100 mm
Lezárt