Közeleg a húsvét, várjuk a nyuszit. A tojás- kicsit másképpen- már elkészült. Sok tapasztalatot szereztem amíg a végére értem. Úgy terveztem, hogy 900 mm magas lesz és 480mm átmérőjű, mert ebben a gyerekek éppen elférnek.
Hát, nem kis tojásba vágtam a vésőimet! A tervezés nem volt nagy kihívás. A szegmenseket feketedióból 22 mm vtg.-ra gyalultam ki,
P3092249.JPG
egy-egy gyűrű 12 db-ból készült. Sajnos, túl sok sort ragasztottam össze, emiatt nagyon nehéz volt a belső felületbe benyúlni. Ha most kezdeném,körbevágnám kívül-belül, hogy a szögletes élekkel ne kelljen küzdeni és csak 3 soronként ragasztanán először össze. Egy segédlapra (19-22 mm vtg MDF) ragasztottam fel a többrétegű elemeket,majd síktárcsán kiesztergáltam a kívánt méretre. Ezután falcot esztergáltam a szabad élbe és erre illesztettem a következő elemet, aminek a másik felén még a segédlap fenn volt és csúccsal megtámasztva összesímítottam a két elemet, stb. Ha most csinálnám, 30,vagy 40 mm vtg. MDF-re ragasztanám az elemeket mert a vékonyabb lap belebegett egy kicsit és így még nehezebb volt a belső felület kialakítása.A részleteket albumomban láthatjátok.