Most készült!
- Jancsibá
Re: Most készült!
Szervusz Bandi Bátyám!
Örülök,hogy látlak!Köszönöm hogy tetszettem.
Örülök,hogy látlak!Köszönöm hogy tetszettem.
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Üdv.:Jancsibá
- Mikapu3
Átmérő 15 és 16 cm. Magasság 4,5 és 5,5 cm.
Narancseper, avagy ószázsnarancs, Maclura pomifera.
Tavaly kaptam a fát, sokáig rakosgattam és már nagyon kíváncsi voltam milyen is kiesztergálva. Nos, nagyon jó vele dolgozni, bár elég kemény. Nehéz fa. Hasításkor nagyon szálasan, szálkásan, nehezen hasad. Sajnos sok repedés van a fában. Szinte sárga a fa színe, erezete, rajzolata ugyanakkor hasonló az akácéhoz, csak más a színe. Nagyon simára jól csiszolható.
Aki talál belőle repedésmentest, nagyon szép holmit készíthet belőle.
(Ha jól tudom, eredetileg amerikai fafaj, ahol erős tövisei miatt sövényként állatok elleni védelemnek használják. A fává nőtt példányok fája pedig az íjkészítés kiváló alapanyaga, mert nagyon szívós, rugalmas. Ezért ott íjfának is hívják.)
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- kovi
Sziasztok!
Mikaputól kedvet kaptam egy kis juharozásra. Tudtam, hogy van valahol még egy-két darabom abból a zöld juharból, amit két éve kaptam Fakéz mestertől. meg is találtam és neki fogtam.
A helyzet az, hogy egy ekkora méretű és szabálytalan felületű anyaggal már túlléptem a technikai és a jelenlegi szakmai tudásomat.- Igen nagy figyelmet és odafigyelést igényelt a munka. különösen azért, mert a két szemben lévő oldal magassága között van 4cm különbség- Ha egy két centivel mélyebb, nem biztos, hogy be tudtam volna fejezni.
Végül is sikerült és most már negyon örülök, hogy megcsináltam.
Méretek, D: 270mm H:180mm
Üdv
Kovi
Mikaputól kedvet kaptam egy kis juharozásra. Tudtam, hogy van valahol még egy-két darabom abból a zöld juharból, amit két éve kaptam Fakéz mestertől. meg is találtam és neki fogtam.
A helyzet az, hogy egy ekkora méretű és szabálytalan felületű anyaggal már túlléptem a technikai és a jelenlegi szakmai tudásomat.- Igen nagy figyelmet és odafigyelést igényelt a munka. különösen azért, mert a két szemben lévő oldal magassága között van 4cm különbség- Ha egy két centivel mélyebb, nem biztos, hogy be tudtam volna fejezni.
Végül is sikerült és most már negyon örülök, hogy megcsináltam.
Méretek, D: 270mm H:180mm
Üdv
Kovi
- brutus
Szevasztok!
Itt küldöm az óráról a videót, hogy látszódjék a működése,és hogy nem csak egy kirakatbaba , és nem kamu az egész!
Még egy kicsit finomítani kell a dolgokon, a nagyja azonban már látszódik. Jövőre ehhez fogják állítani az atomórákat!!!!
Üdvözlettel:brutus
Itt küldöm az óráról a videót, hogy látszódjék a működése,és hogy nem csak egy kirakatbaba , és nem kamu az egész!
Még egy kicsit finomítani kell a dolgokon, a nagyja azonban már látszódik. Jövőre ehhez fogják állítani az atomórákat!!!!
Üdvözlettel:brutus
Aki öt szóval mondja el, amit hárommal is el lehetne mondani, az egyéb gazságokra is képes.
- Pozsi
- Adminisztrátor
Szia Brutus!
Engem az érdekelne, hogy mi működteti az órát?
Igaz, hogy még nincs lezárva a verseny, de jogosan végeztél az élen. (jelen állás szerint.)
Engem az érdekelne, hogy mi működteti az órát?
Igaz, hogy még nincs lezárva a verseny, de jogosan végeztél az élen. (jelen állás szerint.)
Üdv. Pozsi
- brutus
Szia Pozsi!
Az órát egy elektromágnes működteti, amit az oldalról fotózott és megszakítónak vagy jeladónak nevezhető, mikrokapcsolóval ellátott kis szerkezet vezérel. Ha rászánom magam, akkor ezt a mechanikus szerkentyűt egy tirisztoros, fotodiódás kütyüvel próbálom meg vezérelni, mert ez a mostani eléggé hangos.
Üdv: brutus
Az órát egy elektromágnes működteti, amit az oldalról fotózott és megszakítónak vagy jeladónak nevezhető, mikrokapcsolóval ellátott kis szerkezet vezérel. Ha rászánom magam, akkor ezt a mechanikus szerkentyűt egy tirisztoros, fotodiódás kütyüvel próbálom meg vezérelni, mert ez a mostani eléggé hangos.
Üdv: brutus
Aki öt szóval mondja el, amit hárommal is el lehetne mondani, az egyéb gazságokra is képes.
- kovi
Szerbusz Dezső Bácsi!
Gratulálok, ez eszméletlen!!!!
Kovi
Gratulálok, ez eszméletlen!!!!
Kovi
- fakéz
Szia, brutus!
A szavazáskor okkal gyanakodtam Rád! Le a fakalappal előtted!
Ismerőseimnek mindig mutatom a remekeidet, hogy az én munkáim eltörpülnek a Tieid mellett. Már korábban is okoztál nekem álmatlan éjszakát(hullámos minta), de ezzel az órával már lassan "brutus-komplexus" alakul ki bennem. Ha tudsz egy jó pszichiátert, együtt felkereshetnénk! üdv:fakéz
A szavazáskor okkal gyanakodtam Rád! Le a fakalappal előtted!
Ismerőseimnek mindig mutatom a remekeidet, hogy az én munkáim eltörpülnek a Tieid mellett. Már korábban is okoztál nekem álmatlan éjszakát(hullámos minta), de ezzel az órával már lassan "brutus-komplexus" alakul ki bennem. Ha tudsz egy jó pszichiátert, együtt felkereshetnénk! üdv:fakéz
- brutus
Szia Fakéz!
Mindez a felkeresés rendben,( mármint az agytudós) de mit mondunk neki? Vagy megtanítjuk esztergálni? De akkor ki gyógyítja a lelkeket?
Egyébként, a viccet félretéve, én meg a TE tudásodat és Az EMBERségedet csodálom!
Úgyhogy mehetünk az agyturkászhoz, és megtaníthatjuk a fapörgetés művészetére!
Üdvözlettel: brutus
Mindez a felkeresés rendben,( mármint az agytudós) de mit mondunk neki? Vagy megtanítjuk esztergálni? De akkor ki gyógyítja a lelkeket?
Egyébként, a viccet félretéve, én meg a TE tudásodat és Az EMBERségedet csodálom!
Úgyhogy mehetünk az agyturkászhoz, és megtaníthatjuk a fapörgetés művészetére!
Üdvözlettel: brutus
- Robo
Szia Brutus!
Gratulálok a mesterművedhez, eszmléletlen. Mesteri és míves fogaskerekeket alkottál, a jópofa gátszerkezet különösen tetszik. Egy ilyet magam is szívesen látnék a polcomon.
Kíváncsi lennék a szerkezetet magad tervezted, vagy volt valami leírásod hozzá.
Hát, csak ámulok bámulok...
Üdv, Robo
Gratulálok a mesterművedhez, eszmléletlen. Mesteri és míves fogaskerekeket alkottál, a jópofa gátszerkezet különösen tetszik. Egy ilyet magam is szívesen látnék a polcomon.
Kíváncsi lennék a szerkezetet magad tervezted, vagy volt valami leírásod hozzá.
Hát, csak ámulok bámulok...
Üdv, Robo
Üdv, Robó