Most készült!
- Mikapu3
Re: Most készült!
Jancsibá: AHA! Most már értem. Ez nagy ötlet.
Pozsi: Karélyváza: ilyen sem volt még. Gratula!
Azt hinné az ember, hogy már nem lehet, de mégis mindig van aki kitalál valami újat.
Pozsi: Karélyváza: ilyen sem volt még. Gratula!
Azt hinné az ember, hogy már nem lehet, de mégis mindig van aki kitalál valami újat.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- sjozsi
Üdv: Sjózsi.
-
Szép.
Száraz volt az anyag vagy nyers?
Üdv:Attila
Száraz volt az anyag vagy nyers?
Üdv:Attila
- sjozsi
Szia Attila!
Ez rendesen száraz volt, vagy 10 éve száradt (és szuvasodott) a sógoromnál. Ebből a rönkből készült gyakorlatilag az összes nagyobb cseresznye tálam és egyebek (asztali gomba dísz).
Ez rendesen száraz volt, vagy 10 éve száradt (és szuvasodott) a sógoromnál. Ebből a rönkből készült gyakorlatilag az összes nagyobb cseresznye tálam és egyebek (asztali gomba dísz).
- sjozsi
Még László napra készült poharak akácból. Paraffinos viasszal kezelve.
Dupla kínáló tál nyírfából. Kicsit megindult már a pudvásodás, a színének jót tett, de elég puha lett.
Dupla kínáló tál nyírfából. Kicsit megindult már a pudvásodás, a színének jót tett, de elég puha lett.
- Mikapu3
Adódott, hogy egy japánakác ága letörött és tűzifa képében a közelembe került. Persze, amit használhatónak véltem belőle, azt megesztergáltam. A teljesen friss vizes fát egyelőre előnagyoltam, ragasztóval lekentem, most néhány hónapig így nézegetem, mire újból hozzányúlok. A legnagyobb átmérő kb 14-15 cm.
Tűzifában akác tumort találtam és kiemeltem, hajcsat lett belőle. A legnagyobb 8 cm átmérőjű. Nagyon érdekes a rajzolata. Ha nem tudom honnan vettem a fát, sosem jönnék rá, hogy mi ez a látványa alapján.
Tűzifában akác tumort találtam és kiemeltem, hajcsat lett belőle. A legnagyobb 8 cm átmérőjű. Nagyon érdekes a rajzolata. Ha nem tudom honnan vettem a fát, sosem jönnék rá, hogy mi ez a látványa alapján.
- sjozsi
Mikapu3!
A lenagyolt dolgaidnál alul hagytál belső befogásnak peremet? Ha kiveszel valamit a tokmányból, megjelölöd, hogy hová volt befogva? Nekem még ugyan oda jelölés nélkül nem sikerült visszafogni az anyagot.
A lenagyolt dolgaidnál alul hagytál belső befogásnak peremet? Ha kiveszel valamit a tokmányból, megjelölöd, hogy hová volt befogva? Nekem még ugyan oda jelölés nélkül nem sikerült visszafogni az anyagot.
- Mikapu3
sjozsi: Mindegyiknek csap van az alján külső megfogáshoz. Nem tettem jelet hogyan álltak a tokmányhoz képest. Arra számítok, hogy néhány hónap múlvára a száradástól deformálódni fognak a darabok. Volt már arra is példa, hogy a megfogási csap, ami aztán a talp felfekvő felülete lesz annyira változott, hogy először a szájnál kellett belülről megfognom az edényt, így leszabályozni a csapot, meg közvetlen mellette a tokmánypofák felfekvő felületét és csak utána lehetett jól megfogni a csapnál az edényt, hogy aztán a többi részt befejezhessem. Ezért az ilyen nedves előnagyolásnál azt hiszem nincs sok jelentősége annak, hogy bejelöljem: pontosan hogyan állt a darab a tokmányban. Úgyis a majdani megszáradt állapothoz kell majd igazodni az akkori befogásnál.
Azért csináltam a mostani előnagyolást, mert azt gyanítom, hogy különben akárhogy vigyázok a 15-20 vastag ágdarabokra (bütüvédelem, árnyékos hely, ..) azokban akkor is mindenféle repedések lennének, mire egyben hagyva megszáradnak. Így azt remélem kevesebb repedéssel úszom meg a száradást.
Azért csináltam a mostani előnagyolást, mert azt gyanítom, hogy különben akárhogy vigyázok a 15-20 vastag ágdarabokra (bütüvédelem, árnyékos hely, ..) azokban akkor is mindenféle repedések lennének, mire egyben hagyva megszáradnak. Így azt remélem kevesebb repedéssel úszom meg a száradást.
- Mikapu3
Íme egy újabb hajcsat használatban.
Ránézésre nem nagyon különbözik az előzőektől. Csak tudom, hogy az előzőeket egyik lányom, ezt a másik lányom kapta.
A tumoros részen annyira más a rajzolat, hogy alig lehet felismerni a fafajt. (akác) Érdekes.
Lányom tapasztalata, hogy e 8 cm-esnek a súlya más van annyi, hogy ha a képen láthatóan használja, akkor egy-egy hajszálat húz. Viszont vékonyabbra nem készíthetem, mert akkor a fejjel együtt 8 mm-es rögzítő csavar átér a fán. Valami mást kell majd a súlycsökkentéshez kitalálnom.
Ránézésre nem nagyon különbözik az előzőektől. Csak tudom, hogy az előzőeket egyik lányom, ezt a másik lányom kapta.
A tumoros részen annyira más a rajzolat, hogy alig lehet felismerni a fafajt. (akác) Érdekes.
Lányom tapasztalata, hogy e 8 cm-esnek a súlya más van annyi, hogy ha a képen láthatóan használja, akkor egy-egy hajszálat húz. Viszont vékonyabbra nem készíthetem, mert akkor a fejjel együtt 8 mm-es rögzítő csavar átér a fán. Valami mást kell majd a súlycsökkentéshez kitalálnom.
- drehas
- Örökös tag
Szia Mikapu.
Javaslom a parafát,az könnyebb
üdv.drehas
Javaslom a parafát,az könnyebb
üdv.drehas