Gulyás Fesztivál 2013

Lezárt
jmedvegy

Gulyás Fesztivál 2013

Hozzászólás Szerző: jmedvegy »

Gulyásfesztivál 2013 - Szolnok


Mint ahogyan tavaly is, de az idén is 2013 szeptember 7-8-án megrendezésre kerül a szolnoki Gulyásfesztivál, amire a tavalyi tapasztalatok révén, az idén is meghívást kaptunk. Lészen faesztergálás, fafaragás, és némiképp bővülünk egy új elemmel, kézműveskedésre is sor kerül vasárnap. Alapvetően aki volt a tavalyin, és megtapasztalta az akkori hangulatot, az ne mulassza el az ideit sem, mivel ez immár a 15. a sorban, és így némi "kisebbfajta" ünneplésre és egyebekre is sor kerül.
Egyelőre 4 géppel készülünk, és persze megfelelő mennyiségű alapanyaggal. Aki jön, mindenképpen hozza magával saját szerszámait, és mivel egyúttal kiállítással is készülünk, néhány (vagy több) saját munkát is.
Most egy kéréssel is fordulunk mindazokhoz, akik majd kilátogatnak, és részt kívánnak venni. Mivel egyfajta együttműködésre is léptünk a szervezőkkel, munkáink egy része ajándékként, díjként azokhoz fog kerülni, akik valamilyen formában helyezést érnek el valamely versenyszámban. Ezért mindenki aki el tud és akar jönni, mindannyian hozzanak magukkal egy szigorúan "szignózott" ajándéktárgyat, amit szívesen átadnak ilyen célra. Hogy hova és miként kerül, az a szombati napon fog kiderülni.
Bővebb információ illetőleg jelentkezés a szokásos módon a hobbiasztalos@yahoo.com címen, vagy tőlem, itt PÜ formájában.

Köszönöm

Medvegy János
(jmedvegy)
jmedvegy

Re: Gulyás Fesztivál 2013

Hozzászólás Szerző: jmedvegy »

Üdvözletem mindenkinek!
Közeledve a rendezvény időpontjához, mellékelnék két térképmellékletet a megközelítési és parkolási lehetőségekkel. de mivel hozzászólásonként csak egyet enged a rendszer, így egy lesz. Máshol fenn lesz mindkettő.
Az első képen Szolnok város megközelíthetősége lenne látható. Az utak rendben kitáblázottak, eltévedni- talán majd a belvárosban lehetséges. A berajzolt keret a második képen a fesztivál környezetéről látható egy részletesebb térkép a lehetséges környékbeli és városi parkolási megoldásokkal.
Akik korán érkeznek, és terjedelmesebb csomagjuk van, azoknak a rózsaszínnel jelölt részt ajánlom, ez a Tiszaliget bejáratával szembeni mentetlen részre vezet, itt a 442-es úttal párhuzamosan a felüljáró alatt lehet aszfalt úton parkolni.
A városban több helyen is lehet és van parkolásra alkalmas terület. Aránylag nagy parkolók nincsennek, de több elszórva igen.
A feketével jelölt rész a Tiszavirág híd, amelyen át csak gyalogosan – vagy kerékpárral – lehet átkelni a városból a Tiszaligetbe. Standunk a tavalyihoz hasonlóan a Sportcsarnok melletti parkolóban lesz, itt kell keresni bennünket. Ott ahol a rajzszög van a térképen.
A kékkel jelölt terület kis, zegzugos utcákból áll, ezek nagyrészt egyirányúsított közök és utcák alkotják, itt árnyas részen, itt-ott kisebb parkoló szigetekben vagy az utca jobb oldalán lehet megállni. A pirossal jelölt rész a színház és környéke, itt is sok a parkoló, főként a nemrég kialakított Rózsakert kapcsán, ezeket a Szigligeti utca végé, valamint a Lengyel Légió utca végén kialakított helyen lehet megtalálni, de az utcákban is a szabad helyeken meg lehet állni. Viszont e két helyen vasárnap délelőtt parkolni már nem célszerű, mivel ezeket ilyenkor tisztítják, az itt állókat megbüntetik!
Kissé messzebb a Tisza hídon átkelve, folytatva az utat a Zagyva partjával párhuzamosan, a Pólya Tibor utcáról lefordulva a zölddel jelzett helyeken van lehetőség megállni. Kissé arrébb az Ispán körúton álló emeletes házak előtti rész alkalmas még megállásra. A lámpás kereszteződésben még a Tabán nyújt egy nagyobb parkoló részt, ahova a Pólyáról jobbra lefordulva lehet behajtani. Itt lehet látni, egy „rögtönzött” parkolót, ahol az autók egyfajta borítatlan földön állnak, a Zagyva partján, ezt nem ajánlom senkinek, ide csak engedéllyel lehet állni, itt előszeretettel büntetnek itt is.
A körforgalomból van mód a bevásárló központ parkolóiban is megállni, ezt hivatott a barna nyíl jelezni, ezek aránylag még közel esnek, egy hosszabb sétával innen is könnyen meg lehet minket közelíteni.
Végül utolsó lehetőségként a legtávolabb eső lehetőség , a kékes zöld színű keretezett terület, a Városmajor úttal együttesen. Itt a virág nevű utcákban van lehetőség megállni. A környéken az egyetlen templom a Vártemplom, mely nem messze a MÁV kórháztól áll. Ennek környezete is alkalmas, ha valaki közelebb szeretne megállni, de itt – éppen a kórház miatt – sokan szoktak megállni és várakozni. Parkoló résznek van kialakítva a kórház előtt található Szent István patika mögötti részen is.
Várhatóan sokan lesznek, a zöm általában 9-10 óra magasságában érkezik, ezért a városban kaotikus állapotok szoktak eluralkodni, ezért kérek ezúton is mindenkit, aki kilátogat, viselje türelemmel a közlekedési helyzetet, amibe éppen belecsöppent.
Bárkinek van még valamilyen kérdése, a megadott elérhetőségeken péntek estig nyugodtan fordulhat hozzám bizalommal.
2881 2882
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pozsi 2013.09.04. 10:27-kor.
Ok: Képek beillesztése
jmedvegy

Re: Gulyás Fesztivál 2013

Hozzászólás Szerző: jmedvegy »

Üdv!

GPS rajongóknak:
A pontos hely koordinátái:
északi szélesség 47º 10.139’
keleti hosszúság 20º 11.887’
Lezárt

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég