Most készült!
- Mikapu3
Re: Most készült!
Forester: Köszi.
Holnap reggel viszem a beszerzett darabokat vízzel kérgezésre. (Nagynyomású vízsugár.) Majd beszámolok az eredményről. Ugyanis a kis bringapucoló vízköpködőm csak kínlódott vele (én meg derékig vizes lettem), de alig haladt a dolog.
Holnap reggel viszem a beszerzett darabokat vízzel kérgezésre. (Nagynyomású vízsugár.) Majd beszámolok az eredményről. Ugyanis a kis bringapucoló vízköpködőm csak kínlódott vele (én meg derékig vizes lettem), de alig haladt a dolog.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Mikapu, már az első próbálkozásodnál sem tudtam hová rakni a magasnyomású mosóval való kérgezést.
Engedd meg a kérdést: erre tulajdonképpen miért van szükség? A vízsugár a "tumoros" részre irányul, azt tisztítod vele (merthogy a normál kérget úgyis leesztergálod...) ?
Engedd meg a kérdést: erre tulajdonképpen miért van szükség? A vízsugár a "tumoros" részre irányul, azt tisztítod vele (merthogy a normál kérget úgyis leesztergálod...) ?
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- fakéz
- csibibacsi
Kedves Jenő!
A távolságot,mint üveg golyót,megkapod,óriás leszel,...............
A boróka gyönyörű.Az üveg golyón még lehetne csiszolni.Gratulálok!
üdv:csibibacsi
A távolságot,mint üveg golyót,megkapod,óriás leszel,...............
A boróka gyönyörű.Az üveg golyón még lehetne csiszolni.Gratulálok!
üdv:csibibacsi
- fakéz
Szia, Csibibácsi!
Gondolkodtam, kinek a golyója mutatna jól...? Üvegzsebben üveggolyó? Na, nem folytatom, mert begolyózom...
Gondolkodtam, kinek a golyója mutatna jól...? Üvegzsebben üveggolyó? Na, nem folytatom, mert begolyózom...
- fakéz
Ma reggel született: kanadai juharfa és amerikai diófa 10 mm vtg. rétegek összeragasztása után a már korábban leírtak szerint szilvamag-formára esztergályoztam ( egyszerre 4 db anyagot kell felfogni a két MDF korong közé), majd a hossztengelyére merőlegesen mindkét oldalon kiesztergályoztam a profilt. Jó kis játék volt... de megérte, mert újabb tapasztalatokat szereztem.
- Jancsibá
Szervusz Jenő!
Nagyon tetszetős,igényes kivitelezésű alkotás!Nem könnyen előállíható remekmű!
Gratulálok!
Nagyon tetszetős,igényes kivitelezésű alkotás!Nem könnyen előállíható remekmű!
Gratulálok!
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Üdv.:Jancsibá
- farongáló
Szevasztok!
Nem részletezem a neveket,hát remek munkák készültek az utóbbi időkben is.
Egy-két megoldást élőben is megnéznék.
Üdv: farongáló.
Nem részletezem a neveket,hát remek munkák készültek az utóbbi időkben is.
Egy-két megoldást élőben is megnéznék.
Üdv: farongáló.
- sjozsi
Sziasztok!
Készítettem az elmúlt időben több tálat, amelyik nem volt elég száraz, megvetemedett. Közel két hónapja lenagyoltam egy pár cseresznye és kőris tálat, majd a nappali (dísz)kandallóban szárítgattam.
Pár naponként lemértem a súlyukat, és grafikonon megjelenítettem.
Ez alatt az idő alatt rendesen deformálódtak, de szerencsére nem repedtek el.
Ma az egyiket véglegesítettem, ez lett belőle.
Anyaga cseresznye, mérete: D:200 mm; H:70 mm. Olajozva, viasszal kezelve.
Készítettem az elmúlt időben több tálat, amelyik nem volt elég száraz, megvetemedett. Közel két hónapja lenagyoltam egy pár cseresznye és kőris tálat, majd a nappali (dísz)kandallóban szárítgattam.
Pár naponként lemértem a súlyukat, és grafikonon megjelenítettem.
Ez alatt az idő alatt rendesen deformálódtak, de szerencsére nem repedtek el.
Ma az egyiket véglegesítettem, ez lett belőle.
Anyaga cseresznye, mérete: D:200 mm; H:70 mm. Olajozva, viasszal kezelve.
Üdv: Sjózsi.
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Fakéz mester,
Nekem különösen tetszik a borókafa+üveggömb kombináció, megint csak ámulok milyen egyszerű, mégis ötletes. Ilyenkor van az, hogy "ez miért nem jutott eddig eszembe?" Tetszik a felületkezelés, bár a borókafát nem ismerem, így meg kell kérdeznem: ez az alapszíne? Milyen felületkezelést kapott?
Sjózsi,
Tanulságos a grafikon, nem gondoltam volna, hogy majd' 1 hónap alatt kb. a felére esik vissza.
Szép lett a végeredmény is, a méretek viszont lemaradtak (így sajnos csak az ujjaid adnak valami támpontot... na meg a kandalló... )
Nekem különösen tetszik a borókafa+üveggömb kombináció, megint csak ámulok milyen egyszerű, mégis ötletes. Ilyenkor van az, hogy "ez miért nem jutott eddig eszembe?" Tetszik a felületkezelés, bár a borókafát nem ismerem, így meg kell kérdeznem: ez az alapszíne? Milyen felületkezelést kapott?
Sjózsi,
Tanulságos a grafikon, nem gondoltam volna, hogy majd' 1 hónap alatt kb. a felére esik vissza.
Szép lett a végeredmény is, a méretek viszont lemaradtak (így sajnos csak az ujjaid adnak valami támpontot... na meg a kandalló... )
Üdv: kiscsiszi