Kiscsiszi: Azt ugye tudod, hogy vízzel acélt és üveget is lehet vágni, akár 10 cm vastagságig is? Attól függően, hogy mit vágnak vagy tesznek hozzá valamilyen csiszolólisztet, vagy nem. Már láttam ilyen gépet működni, nagyon érdekes. Ehhez képest az, hogy elegendően nagy nyomású vízzel és megfelelő pisztolyfejjel kérgezni is lehet, ahhoz már csak valaki innovatív ötlete kellett.
Gledítsia tál. D=375 mm, H=95 mm. Tüzifából kimentett darab. Natúr olajozva. Érdekesség: a fatestben benőtt tüskét találtam! Még szerencse, hogy nem tapogattam bele forgás közben... Mikor észrevettem, kihúztam a tüskedarabot.
Mikapu,nagyon tetszetős darab,de valószínű nagy nedvesség tartalom miatt rövid életű lehet.
Kár lesz érte,ha szétreped.
Fakéz, szép lett ez a tálad is,nagyon tetszik.
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Fakéz: a tál igen szép lett.
Jancsibá: 2-3 mm a falvastagság, így elég hamar szárad. Persze leolajoztam ahogy elkészült. Tegnap óta még nem repedt el sehol, még az alján se, ami pedig részben bütü. Ugyanakkor mindenféle deformációja van és kicsit billeg a talpán. Ha az első napot túlélte, remélem megmarad már. Úgy tapasztalom, hogy az ilyen nagyon nedvesnél repedés ellen az egyetlen menekülési út a minél kisebb falvastagság.
Itt a hétvége termése.
A lenagyolt tálak elkészültek, (4 db cseresznye, 1 db kőris) ~20 cm átmérőjűek.
Készült még két mécsestartó és egy gyertyatartó akácból.