Saját készítésű szerszámom!
- farongáló
Re: Saját készítésű szerszámom!
Szia kiscsiszi!
Belépsz ide Zala Tools Kft. és regisztrálod magad vagy elmész személyesen
és ott találsz megfelelő késeknek valót.
Üdv: farongáló.
Belépsz ide Zala Tools Kft. és regisztrálod magad vagy elmész személyesen
és ott találsz megfelelő késeknek valót.
Üdv: farongáló.
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Köszönöm szépen farongáló! S valóban, van itt minden...
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- Morovik
Sziasztok!
K1-es anyagbol készült üregelöszett.
Használatát igencsak szoknikell de szép sima felület érhetőel.
K1-es anyagbol készült üregelöszett.
Használatát igencsak szoknikell de szép sima felület érhetőel.
"Soha nem késő,hogy azzá válj ami lehettél volna" (George Eliot)
- Pozsi
- Adminisztrátor
Sziasztok!
Elkészült a leszúrókésem.
teljesen betolva, teljesen kihúzva.
A kés 16x3x160 trapéz gyorsacél betétkés. alig várom, hogy kipróbáljam.
Elkészült a leszúrókésem.
teljesen betolva, teljesen kihúzva.
A kés 16x3x160 trapéz gyorsacél betétkés. alig várom, hogy kipróbáljam.
Üdv. Pozsi
- sjozsi
Szia Pozsi!
Az én leszúróm ugyan ilyen (anyaga, foglalata), igazán akkor kezdett jól működni, amikor a tetejére egy kis holkert köszörültem.
Az én leszúróm ugyan ilyen (anyaga, foglalata), igazán akkor kezdett jól működni, amikor a tetejére egy kis holkert köszörültem.
Üdv: Sjózsi.
- Pozsi
- Adminisztrátor
Sjozsi: Csak egy hibát követtem el fényképezéskor. (Mert akkor még nem tudtam) Fordítva kell használni.
Üdv. Pozsi
- Robo
Szia Pozsi,
hogy érted forditva használni? Ahogy a képen áll a késed, pont ugy kell szerintem tartani. Nekem is volt ilyen, söt holker horonnyal felül, amire szerintem Sjozsi is gondolt. Kétségtelen, igy nagyon harap, de szépen dolgozik.
A hosszát hogyan állítod? Nem remeg a kés a tokjában?
Üdv, Robo
hogy érted forditva használni? Ahogy a képen áll a késed, pont ugy kell szerintem tartani. Nekem is volt ilyen, söt holker horonnyal felül, amire szerintem Sjozsi is gondolt. Kétségtelen, igy nagyon harap, de szépen dolgozik.
A hosszát hogyan állítod? Nem remeg a kés a tokjában?
Üdv, Robo
Üdv, Robó
- Pozsi
- Adminisztrátor
Robo: A tok oldalába fúrtam egy M5 menetet és csavarral rögzítem a kés pozícióját. Nem remegett eddig még be.
Jól értetted. Amikor kipróbáltam a kést a lefényképezet állásban többször is kidobta az anyagot a tokmányból. Elkeseredésemben megfordítottam a kést és úgy lehetett vele esztergálni, mint a hatszögletű leszúrókéssel.
Jól értetted. Amikor kipróbáltam a kést a lefényképezet állásban többször is kidobta az anyagot a tokmányból. Elkeseredésemben megfordítottam a kést és úgy lehetett vele esztergálni, mint a hatszögletű leszúrókéssel.
Üdv. Pozsi
Üdv!
Ezt alakja és kialakítása után fluted parting toolnak hívják (magyarul valami fodrozott, de talán inkább árkolt leszúró késnek lehetne fordítani, egy angol leírás róla itt, és elviekben fordítva kell használni, horonnyal lefelé. Az előnye, hogy a hagyományos leszúróval ellentétben nem kell a leszúrásnál meghatározott ívet leírni, mert a kis holker szélein a késszerű kialakítás vág, ezért a kialakult vágás is hibamentes, tiszta, illetőleg azonos gömbölyítések is elvégezhetők általa, értelemszerűen azonos kialakításban. Viszont visszarúgáskor keményen megsérti a szerszámtartót, erre konkrétan e hivatkozott linken is van utalás a zárójeles részben.
Mellékeltem még egy hivatkozás Robert Sorby-ra is.
Ezt alakja és kialakítása után fluted parting toolnak hívják (magyarul valami fodrozott, de talán inkább árkolt leszúró késnek lehetne fordítani, egy angol leírás róla itt, és elviekben fordítva kell használni, horonnyal lefelé. Az előnye, hogy a hagyományos leszúróval ellentétben nem kell a leszúrásnál meghatározott ívet leírni, mert a kis holker szélein a késszerű kialakítás vág, ezért a kialakult vágás is hibamentes, tiszta, illetőleg azonos gömbölyítések is elvégezhetők általa, értelemszerűen azonos kialakításban. Viszont visszarúgáskor keményen megsérti a szerszámtartót, erre konkrétan e hivatkozott linken is van utalás a zárójeles részben.
Mellékeltem még egy hivatkozás Robert Sorby-ra is.
- Pozsi
- Adminisztrátor
Sziasztok!
Találtam egy horog készítésről szóló cikket:
http://www.woodturninglearn.net/article ... oktool.htm
Találtam egy horog készítésről szóló cikket:
http://www.woodturninglearn.net/article ... oktool.htm
Üdv. Pozsi