Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
Joska70

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: Joska70 »

Sziasztok !

Gratulálok mindenkinek a szebbnél szebb alkotásaitokhoz ! :)

Az ünnepek után levezetésképp született ez a tál. :D

3347

Méret :
- D : 210
- M : 85

Felületkezelve : Droti Mix

Anyaga : spaltos tölgy

Üdv.: Joska70
JANIKA

Hozzászólás Szerző: JANIKA »

Sziasztok.
Ma készítettem megint egy hosszú szárú kelyhet. Ez még mindig nem olyan amit szerettem volna, de már közelít. Még vékonyabbra, karcsúbbra szeretném a szárát, ezért gyakorlok.
3350 3349
Üdv. Janika
"Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta."
egriistvan

Hozzászólás Szerző: egriistvan »

Szia Janika! Nekem már így is tetszik,de mégis milyen karcsúra gondoltál?
JANIKA

Hozzászólás Szerző: JANIKA »

Sziasztok.
Feszegetem a határokat, hogy meddig tudom az anyag hosszát nyújtani és vékonyítani. Most ez az új agymenésem :lol: . Ma is készítettem egy dobozkát hosszú szárral. Ennek már 1,5 mm-rel vékonyabb a szára mint a tegnapié.
3380 3379
Lehet, hogy nem ez volt az idei utolsó ilyen munkám.
Üdv. Janika
"Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta."
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

A Fakéz szervezte szfehérvári találkozón készültek:
3384 Japánakác D 14 H 16,5 cm ; D 14 H 11,3 cm
Ezeket még szeptemberben nagyoltam ki a gyerek tűzifájából, friss nevesből, majd egyből lekentem kívül-belül a fehér vizes faipari ragasztóval. Pihent több mint 3 hónapot és most befejeztem. Meglepetésemre az sem reped el a ragasztó alatt, amelyikben a bél benne maradt. Remélem eztán sem fog.
3383 Krisztustövis D 23,2 H 7,4 cm
3382 Krisztustövis D 23, H 9,3 cm (pardon, ez egy nappal hamarabb, de ez is ide számíthat)
A krisztustöviseket meg szept. vége felé kaptam Fakéztől a tűzifájából. Szintén egyből kinagyoltam, ragasztóval bekentem, pihentettem, s most befejeztem.
3381 Cédrus D 23,5 H 10 cm
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
kali

Hozzászólás Szerző: kali »

Sziasztok!
A fehérvári találkozón kapott juharból még reggel megesztergáltam egy karéjtálat.
Csak annyira volt nedves, hogy fröcskölte a vizet.
Méretei: D=330,
Csak olajoztam, majd ha szárad kap egy kis csiszolást és utána viaszolom.
3388
Üdv: Kali
sjozsi

Hozzászólás Szerző: sjozsi »

Sziasztok!
Én is kaptam egy darabot a juharból, reggel lenagyoltam, leolajoztam, majd saját forgácsával betakargattam.
Lemértem a súlyát, időnként majd újra lemérem, és ha megállapodik, véglegesítem.
3390
A peremén mindkét oldalon volt egy repedés, jó centivel csökkenteni kellett a magasságát. Persze mindjárt előjött a tapasztalatlanság, megpróbáltam leszúrni a felesleget, hátha a leeső gyűrűt még tudom valamire használni. Nem kellett volta! Úgy szétrobbant a repedés mentén, hogy majdnem széttépte a forgács-függönyömet (szerencsére nem felém repült).
Üdv: Sjózsi.
sjozsi

Hozzászólás Szerző: sjozsi »

Sziasztok!
A Fehérvári találkozón kaptam egy jó darabot a cédrusból. Sajnáltam egy darab akármit (tálat...) készíteni belőle, úgyhogy kicsit szétvágtam. Így készülhet két tálka, (az egyik elkészült) és még tervben van egy hosszabb gyertyatartó is.
A tálkát méhviasszal kezeltem, és remekül használható földimogyoró rövidtávú tárolására! :lol:
3394
Üdv: Sjózsi.
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

sjozsi: szép lett a cédrus tál.
Nagy képen azonban nem tudom megnézni, valamiért akár itt a bejegyzésedben akár az új képeknél kattintok erre, vagy bármely más kis-képre, annak nagy változata nálam most nem jelenik meg.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
kiscsiszi
Globál moderátor

Hozzászólás Szerző: kiscsiszi »

Sziasztok!

Az elmúlt 2 hét termései.

Akác sótartó

3419

D 50 x H 80 mm
Érdekessége az egyedi bajonettzáras megvalósítás. Nem egy darabból van esztergálva, a tető dió, az alja akác.
A bajonettzárhoz az aljba a gyűrű utólag lett beragasztva. Még nem kész, nincsenek befúrva a lyukak.

Akác pohár

3415

D 60 x H 142 mm
Itt a falvastagság kisebb mint 1 mm, majdhogynem sikerült átszakítanom, olyan vékony. Unatkoztam, és üregelni támadt kedvem.

Pohár almafából

3416

D 80 x H 133 mm
Egy repedt almafa rönkből készült. Leszúráskor a talp megrepedt, így többször is javítanom kellett, így lett a majd 80 mm átmérőjű kehelyhez egy kb 20 mm átmérőjű talp. :)
Az egészet átjárták a kártevők, tehát inni nem biztos hogy ebből kellene.

Tál ismeretlen fából

3417

D 142 x H 33 mm
Az első nagyobb átmérőjű esztergálásom. A fa ismeretlen. Leszúráskor kiszakadt a talp.

Kínáló ismeretlen fából

3418

D 150 x H 75 mm
Ez egy jól sikerült darab, bár megint csak ismeretlen a fa.

Akác dobozka

D 68 x H 85 mm
A szokásos akác dobozka. A fa erezete szép, ezért is szeretem az akácot annyira... :)
3414
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
Lezárt