IV. Ökumenikus találkozó

Lezárt
Avatar
sjozsi
Hozzászólások: 114
Csatlakozott: 2012.12.09. 13:32

Re: IV. Ökumenikus találkozó

Hozzászólás Szerző: sjozsi »

Sziasztok!

Én tanultam a látottakból! Figyeltem a helyben esztergálókat, és láttam, hogy mennyire rosszul tartottam a kést. A késeim méretét is erősen meg kell növelnem, az én holkerem csak fogpiszkáló a látott kések mellett.
Érdekes volt a nyitott szegmentálás bemutatása. A hétvégén valami hasonló osztótárcsát próbálok összehozni, mit mondjak, nem egyszerű!
Fakéz mester bemutatói is igen látványosak voltak, most már értem, hogyan tudta azokat a csoda dolgait elkészíteni!
Jó volt látni a különböző stílusú bemutató tárgyakat. Más fényképen és más a valóságban látni őket.
És persze jó volt személyesen is megismerkedni a fórumon már ismert tagokkal.
Köszönet Fakéznek a szervezésért, a lehetőségért!
Üdv: Sjózsi.
Avatar
Pozsi
Adminisztrátor
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2012.01.13. 19:42

Re: IV. Ökumenikus találkozó

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Sziasztok!

Nekem a találkozó szombat reggel 7 órakor kezdődött amikor megérkezett Kókára Sharky, majd együtt útra indultunk és Tibort is felvettük Budapesten. Budától kezdve ködben "száguldoztunk". Az út a társaságnak köszönhetően gyorsan elrepült. 9 óra körül megérkeztünk a Tett színhelyére. Meghallgattuk Jenő köszöntő szavait, majd Vándorsólyom előadását a nyitott szegmentálásról és a másoló esztergálásról. Nagyon megragadott a szegmentálásnál elmondott módszer, hogy hogyan lehet pontosan szabni, vágni egy nem pontos gér vágóval.
Majd Mikapu (jó lenne a 3-t már elfelejteni) beszélt az Év fájáról, a lehetőségről, hogy kiállítsuk azt amit belőle lehet készíteni.
Ezt követően jött a "termék" megjelenítés legalábbis számomra, valamint az ismerkedés, beszélgetés. Mely csak délután 4 óráig tartott, de megérte, kár a vasárnapi napon nem tudtam részt venni, de talán egyszer két napos találkozóm is részt tudok venni.
Visszaút is mint az odaút Ködbe burkolódzva telt és a közös élményeket az út során megbeszéltük.
Üdv. Pozsi
Avatar
Mikapu3
Hozzászólások: 578
Csatlakozott: 2012.01.16. 07:58

Re: IV. Ökumenikus találkozó

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Ahogy itt kicsivel fentebb írtam: 2014-ben az év fája a mezei juhar. Acer campestre, bővebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/Mezei_juhar
A téma honlapja: http://www.azevfaja.hu .
3 db méter hosszú, kb 20 cm átmérőjű darabot vittem ebből a találkozóra, s az érdeklődők vittek is belőle.
Ugyanis remélem sikerült rávennem az OEE-t http://www.oee.hu az év fája ügy gazdáját, hogy szeptember vége, október környékén rendezzenek kiállítást az év fájáról, most a mezei juharról. Ott pedig aki vitt belőle, illetve ha valaki egyébként is be tud szerezni mezei juhart tehát a faesztergályos ökumené csapata kiállíthatná termékeit, hogy lássa a nép milyen is e fa (erdei) fája (esztergált termék).
Nos, most erről egy darabig csöndben leszek, legkésőbb szeptemberben majd ismét jelentkezem ezzel.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
Avatar
fakéz
Hozzászólások: 190
Csatlakozott: 2012.01.12. 07:26

Re: IV. Ökumenikus találkozó

Hozzászólás Szerző: fakéz »

Varifer: értem a csipkelődő- provokáló írásodat. Őszintén mondom, hogy nem szeretem a hálálkodó leveleket. Nekem éppen elég öröm volt látni, hogy hasznosan telt az a két nap. Természetes, hogy a társaság nem homogén, de ez nem baj. Aki akart, az éppen aktuális kérdéseire megkereshette a választ. Sajnálom, hogy nem tudtam mindenkivel hosszabban elbeszélgetni, de talán így is tudtam új ötleteket adni és kicsit más szemléletre is felhívni a barátaim figyelmét. A kétnapos megoldás sajnos nem az igazi, mert aki csak az egyik napon tudott rész venni, az a másnapi infókról lemaradt.A magam megnyugtatására : még egy hetes kurzus is kevés lenne minden ötlet kicserélésére. De hát itt van a mafk-fórum, ami mindenkinek rendelkezésére áll, hogy kérdezzen. A meghívóban felvetettem, hogy várom a tematikus javaslatokat, de ez nem volt célravezető megoldás. Remélem, akár még idén nyáron is rendezhetek találkozót. Tanulva az eddigiekből, itt majd "demokratikusan" megszabom a napirendet és akkor talán még hasznosabb lesz az itt eltöltött idő.

Még egy gondolat: a passzivitásnak sok oka lehet. Akinek szívügye a pörgetés, biztosan megkeresi a számára legkedvezőbb kapcsolatokat ahhoz, hogy fejlődhessen. Meggyőződésem, hogy mindnyájan nyitottak vagyunk arra, hogy önzetlenül segítsünk egymásnak. A honlapon végzett munkátokért minden elismerést megérdemeltek! üdv: fakéz
Lezárt

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég