Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
Mikapu3

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Falábú:
3955
A törött pohár életre keltése. Faláb: mandula olajozva. A fát az üveggel epoxi gyantával ragasztottam össze.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
kiscsiszi
Globál moderátor

Hozzászólás Szerző: kiscsiszi »

Sziasztok!

A hétvégi kiállítástól feltüzelve készült ez a bükk süteményes kínáló.

3959

Átmérő: 22 cm
Magasság: 15 cm

Felület: lenolajos kezelés.

Két részből áll, még nincs összeragasztva. A felső rész egy nagyobb bötűmetszet-darabból készült, látszik az egyik oldalán a gesztes, sötétebb rész.
Most egyenlőre még saját forgácsában pihentetem, remélem nem fog repedni, deformálódni.

Ha mégis, még akkor is visszafogható, leszabályozható.
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
sjozsi

Hozzászólás Szerző: sjozsi »

Sziasztok!

Mielőtt szétkapom a gépemet, egy-két elmaradást teljesítenem kellett.
Ovis évzáróra készültek az óvónőknek ezek a kis mécsestartók. A szomszédasszonynak ígértem egy dobozkát.
39723973
Ugyanabból a cseresznye rönkből készültek. Olajozva, viaszolva.
Üdv: Sjózsi.
farongáló

Hozzászólás Szerző: farongáló »

Sziasztok!
Valamelyik nap a facebookon láttam ezt a megoldást.
Megpróbáltam utánozni. Pillanat ragasztóval kezelve.
Üdv: farongáló.39823981398039793978
Pozsi
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Szia farongáló!

Amikor csiszoltad a színes ceruzákat a fát nem színezte be a színes ceruza grafitja?
Üdv. Pozsi
farongáló

Hozzászólás Szerző: farongáló »

Pozsi! igen egy kicsit elkenődött de utána kézben megcsiszoltam.
Janika! folyékony pillanat ragasztóval ragasztottam,de szerintem jobb lenne valamilyen kétkomponensű átlátszó
ragasztó.
Üdv: farongáló.
Mikapu3

3983
Csomoros nyár. A jobb hátsó magas magassága 15 cm. Annak talpa bükk, a bal hátsó talpa cseresznye. A cs.nyár fát Fakéztől fröcsögő vizesen kaptam régebben, akkor kinagyoltam, megmikróztam, félretettem, deformálódott, amit még kiadott arra befejeztem.
3984
Bálványfa. D 17, H 10 cm. Fehérváron volt ma dolgom, utána benéztem Fakézhez, nála készítettem. Nagyon más a nagy gép, mint az én kis asztalim. (Sokkal jobb.:-))
Mikapu3

Igazából nem most, hanem már hetekkel ezelőtt készült, de a múlt héten volt a főpróbája, aminek eredménye látható itt.
3985
Majd este megmérem, de úgy emlékszem, hogy a vastagabbik végén 70 mm az átmérő. Nos, vagy ez sok, vagy a tészta és a sütés terén van még tanulni való, de a kész kalács nem állt meg olyan keményen, mint a gyakorlott mesterek esetében.
- Ahogy a parázs fölött a képen látható, arról már tudjuk hogy nem jó, tehát olyan hosszú tésztagilisztát kell sodorni, hogy a formát elejétől végig takarja a tészta, különben szenesedik a forma kilógó felülete.
- Régebben is csináltam ilyet, de abba az alucsövet pillanatragasztóval rögzítettem, amire itt többen azt írtátok, hogy nem biztos hogy jó ötlet. Ezért most menetes szárat tettem a két végi furatokba. A 7,5-ös furatban a 8-as menet tökéletesen rögzül. Ugyanakkor a 8-as anyag kicsit vékonynak bizonyult, túl hajlékony pláne a tésztával is terhelten. Inkább 10-es vagy 12-es kellene helyette. No majd a következőnél.
kiscsiszi
Globál moderátor

Hozzászólás Szerző: kiscsiszi »

Az elmúlt hetekben készült ez a bükk-körte-bükk ékszeres dobozka.
Átmérője kb 7 cm, olajozva, méhviaszolva.

Jóval szélesebbet akartam, kiszemeltem hát egy körte darabot, ebből előbb elkészült a tető. (Hol máshol kezdené Mekk-mester?)
Végül addig-addig kellett alakítani, mert repedt volt, amíg kb 7 cm átmérőjű lett.
Ehhez készült aztán az alja, illetve a betét a tetőbe. Bükkből.

3996

Ez a tolltartó + a két asztalon lévő toll a héten készült, 15 éves érettségi találkozóra ajándéknak, a régi osztályom megbízásából.
(Végül idő hiányában lemondtam a pálinkás-készletről)

A tolltartó éger + szilva. A tollak pedig körte, szilva és barack fából készültek.
Mindegyik szórólakkal lett lefújva.

39983997

Elnézést a két hasonló képért, de a szilva rajzolata nagyon szép, kénytelen voltam egy olyan fotót is csinálni, ahol látszik a tartó fedele... :k
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
Mikapu3

4001
Kaspónak indult, de kilukadt a feneke, így lámpabúra lesz belőle. Még a foglalat eltakarására kell burkolatot készítenem. LED "izzó" lesz benne, mert az alig termel hőt.
Fafaj: meggy
Lezárt