Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
Robo

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: Robo »

Gondolhatjátok begolyóztam, talán mert már rég kerültem a géphez. :lol:
2 cm vastag juhar lemez, megtetszett a pirosas mintázata, ez ihletett. Padauk betéttel, a golyó 7 cm.
Mikor kész lett jött még egy ötlet, majd mécsestartóval kiegészítem a golyó mögé.

4004

A fotó a teraszon készült, hogy egy kis napfényt is belecsempésszek.

Üdv, Robo
Üdv, Robó
Sandor

Hozzászólás Szerző: Sandor »

Sziasztok!
A 30 db-os "házi feladatom" egy része készülőben.
4005
Üdv. Sándor.
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Császárfa: 4013
Kertünk császárfájának koronáját kicsit megigazítottam, amiből ilyen D6cm darabok is adódtak. Kíváncsi voltam milyen megmunkálni ezt a fát. Nagyon könnyű, laza, durva rostú fa. Közepén óriási lukas béllel. Próbáltam két kis poharat készíteni, de nem az igazi, meg a nagy bél-luk is zavaró az ilyen kis átmérőnél. Így inkább virágokat csináltam, amikre elég hosszú szirmot lehet feltolni. Bohóságból készült egy oda-vissza virág is. Nos, ha faesztergályos alapanyagot keresek, nem biztos, hogy nagyon kapaszkodom majd a császárfa után.

Ugyanakkor adódott meggy anyag is, ez már nagyobb átmérővel. Ebből még nincs kész termék, így lehet hogy nem is ide kellene írnom. Minden esetre az esztergában nagyolás előtti műveletek terepe volt ez:
4014
A Stihl fölötti, előtti, meg itt balra a bunkó mögötti a reményteli darabok. Az elöl középen két vékonyabbat elhasítottam, valami apróság azokból is lesz majd.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
sjozsi

Hozzászólás Szerző: sjozsi »

Sziasztok!

Mielőtt szétkapom a régi gépemet, gondoltam, befejezem az egyik hónapok óta száradó tálat. Mérete feszegeti a mostani gépem tudását. Lenolajjal kezelve, viaszolva.
40234024
Üdv: Sjózsi.
Pozsi
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Sziasztok!

Nehéz szülésen vagyok túl. 4026
Van amit nagyon gyorsan be tudok és akarok fejezni, valamivel meg csak nyűglődöm.
Az üveg test már kb 3 hete elkészült a kupakra kellett ilyen sokat várni.
Üdv. Pozsi
Sandor

Hozzászólás Szerző: Sandor »

Szia Pozsi!
Ide is leírom,hogy ez egy remek munka!!!
Nagyon tetszik!!!!!
Üdv. Sándor.
Pozsi
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Ez úgy készült el mint az a bizonyos szék, kb. egy éve állt ott a polcon befejezésre várva.
4028
Üdv. Pozsi
Mikapu3

4031
Spaltos meggy hullámmintával. D 16,5, H 7 cm
kiscsiszi
Globál moderátor

Hozzászólás Szerző: kiscsiszi »

Sziasztok!

Jó sok idő után ismét jelentkezem.
Sajnos jó ideig nem jutottam a gépemhez, akadt más dolog rendesen.... A munkahelyem is elszórakoztatott az elmúlt 2 hétben, emiatt Fehérvárra sem jutottam el... :(
Viszont kb 1-1,5 hónapja lenagyoltam egy darab barackot (na, erre sem esküszöm meg... az igazat megvallva, már nem emlékszem milyen fa), tegnap meg hirtelen rátaláltam (mert hogy ugye elfelejtettem....).
Na, így született ez a kis tálka. Kb 13-14 cm átmérő, magasság: 6-7 cm, de most az egyszer nem mértem le.
60-120-180-400 lépcsőkben csiszoltam, majd lenolajat kapott, végül méhviasz-pakolást, amitől fene mód kifényesedett. A párom azon nyomban lecsapott rá.

4043
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
Mikapu3

Kiscsiszi: párodnak igaza volt, szép darabot készítettél. Egyre jobb a felületi kidolgozásod minősége.

Ez meg dirib-darab-fadarab:
4044
Vannak fadarabok, melyek hányódnak, majd alakulnak, végül egymásra találnak, de még hiányzik valami róla, pl. egy ping-pong labda, s rápattan az is. A fa: feketefenyő hasogatási maradék.
Magasság: labdával 31 cm.
Mire jó? Nézegetni, s örülni neki.
Lehet hogy egyszer majd megtanulok fagolyót is készíteni, s akkor kerülhet majd valami érdekes fagolyó a műanyag helyébe.
Lezárt