Pozsi: Nagyszerű! Mit tartasz benne?
A csirkékhez csináltam tyúkokat is:

Olajfűz, hárs, cédrus, narancseper, kb 17 cm magasak.

Kértek tőlem egyszerű korongokat, gondoltam, az semmi, megy az gyorsan. Majdnem egy napom ráment erre. Olajfűz (átmérő 7...9 cm) és tiszafa (átmérő kb 6 cm).
Az olajfűznél forstner fúróval készítettem süllyesztéket, hogy tokmányon fogva az elejét szépen megcsinálhassam. Általában jó volt, de a forstner hegye túlságosan előreáll, volt, amelyik kilukadt, illetve amelyiknél az elővágóél nyomár is ragasztani kellett, hogy szét ne essen a darab. A hátulja meg csúnya.
A tiszafa darabom jó hosszú volt, lünettával fogtam, hogy el ne repüljön. Itt áttértem a csapos megoldásra, ami sokkal szebb, mint a forstner süllyesztékes, de ezt is hamar feladtam, majd kikötöttem az elöl hátul simítóvésővel megmunkáltra. Nos, ez utóbbit tudom ajánlani minden gyakorolni vágyó hobbistának. Óriási gyakorlás. Van a képen egy olyan "szirmos" változat: az volt a nagy belekapás (még a csapos változatnál), aminél a kés még a tokmányba is belekapott, utána némi időm elment a köszörüléssel és a fenéssel.
Apropó, még egy tanulság: A hosszú rúd esetén a csőtokmány sokkal erősebben fog, mit a 4pofás tokmány. A 4pofással egyszerűbb dolgozni, de drágább és a csőtokmány az anyagot alaposan beleütve erősebb.