Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
kovi

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: kovi »

Pozsi írta:Sziasztok!

A pályázaton próbálkoztam kulacs készítéssel, de nem az igazi lett :roll: , most kedvet kaptam hozzá, és ilyen lett :l :
4116
Szia Pozsi!

A bátorságodhoz és a tudásodhoz gratulálok! Ez a kulacs jól mutatja, hogy nagyon sokat fejlődtél.
Egy kis kritikát engedj meg nekem. Ha valóban használná valaki ezt a kulacsot, akkor vajon mennyire állna stabilan a lábán?
Nekem úgy tűnik, hogy igen bizonytalanul. Mi a véleményed?

Üdv

Kovi
kiscsiszi
Globál moderátor

Hozzászólás Szerző: kiscsiszi »

Uraim!

Hadd gratuláljak mindenkinek az elkészült tálakért, ágyakért, kulacsokért és bonbonierekért!
Jó látni a szebbnél szebb alkotásokat, és hogy végre egy kicsit megelevenedni látszik a fórum!
Csak így tovább!
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
Pozsi
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Sziasztok!

Kovi: A kritikát elfogadom, de nem annyira áll bizonytalanul, de természetesen fel lehet borítani.
brutus írta:Szia Pozsi! Volna egy pár kérdésem. Mit lehet benne tartani? Hány Hl fér bele?Van_ e kiömlőnyílása? Igazi dió_é a dió? A középső kőris dugó tudja_e, hogy juhar? Ha nagyon tele töltik őket, megállnak_e a lábukon? És, egyébként mit kóstálnak? Van_ e kötelező biztosításuk? Milyen érzés egy lábon állni a mai világban? Cserélnének_e életet egy egyszer használatos üvegpalackkal? Mert,ha minden stimmel, rendelnék egy tele levőt! Egyébként szépek. Gratula!
4150
Brutus válaszolnék a kérdéseidre sorban:
Folyadékot lehet benne tartani és lehetőleg hideget, mert a meleg a viaszt kiolvasztja.
A térfogatuk 300-400 ml között van.
Kiömlő nyílásukat a kupak takarja.
A dió erdei.
A középső részt juharnak vettem a Zatikban.
Azért készültek, mert ismerőseim megrohamoztak a FB-n.
Remélem kíváncsiságodat ki tudtam elégíteni. :)

koc:
Üdv. Pozsi
brutus

Hozzászólás Szerző: brutus »

Szia Pozsi!
Nem!
A gyakorlati részre ugyan kaptam jó válaszokat is, de a filozófia! A kérdések lényege, az bizony válasz nélkül maradt. Na, nem baj, azért ettől még nyugodtan alszom.
Üdvözlettel: brutus
Aki öt szóval mondja el, amit hárommal is el lehetne mondani, az egyéb gazságokra is képes.
Pozsi
Adminisztrátor

Szia Brutus!

Örülök, hogy a nyugodt alvásodat nem befolyásolja, hogy Én nem tudtam kielégítő választ adni. Volt egy kedves barátnőm aki mindig helyretett amikor azt mondtam neki, hogy nincs rá időm. Mindig felhívta a figyelmemet, hogy mindenre van időm amire akarom, hogy legyen.
Sokszor el szoktam gondolkozni azon, hogy az emberek miért vezetik meg a másikat. Most a juhar juhar, vagy kőris a juhar? Nekem nem volt meg a gyerekszobám és nem tanították, meg a fa ABC-t sem. Van pár fa amit felismerek talán, de az sem biztos.
Egy lábon állni a mai világban nagyon kiszolgáltatott. Az egy lábnak több előnye van, de a legnagyobb hátránya, hogy nem lehet azt mondani rá, hogy nembaj van másik, mert nincs másik. Ha az egy is kicsúszik az ember alól nagyot tud esni és ahogy a tehéné lapjára úgy az ember pofára.
Üdv. Pozsi
Pozsi
Adminisztrátor

Sziasztok!

Ma érdemes volt felébrednem.
Az egyiket ma készítettem a másikat ma fejeztem be.
4166
4167
A pályázatra két óra művet vettem és akkor kormánykereket szerettem volna készíteni belőle szerintem sikerült, de sok hibája van.
Majd a következő jobban sikerül. :)
Üdv. Pozsi
kiscsiszi
Globál moderátor

Hozzászólás Szerző: kiscsiszi »

Sziasztok!

Egyrészt egy kicsis bánatos vagyok, mert egész nyáron nem telt többre néhány alkotásnál, a másik oldalon viszont kicsit örülük, hogy a kezdeti sakkbábútól eljutottam idáig.

41694168

Ez egy "enyhén" spaltos bükk tál, 190 mm átmérővel, 85 mm magassággal. Olajozva, méhviasszal kezelve.
Jelenleg új gazdáját várja.
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
Soma Bear

Hozzászólás Szerző: Soma Bear »

Sziasztok!

Legutóbbi, talán vállalható munkám. Anyaga tölgy, magassága 16 cm, talp átmérő 7 cm.
4170
Óvd a fákat! Egyél hódot! :)
Robo

Hozzászólás Szerző: Robo »

Sziasztok!

Pár dolgot sikerült ismét pörgetnem. Egy vadkörte mécses ajándékba.
Egy régi 50-es évekből való kávédarálót pedig felújítottam, új fatestet kapott nyírfából. A gombhoz keményebb fát választottam (sajnos nem tudom milyen), ezért a színeltérés.
Köménydarálónak fogom használni, kiválóan megfelel erre a célra is.

4171 4172
Üdv, Robó
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Pontosabban nem most, hanem még Sopronban az innoLignumon készült:
4220
Átmérő 12 X magasság 5 cm.
Forma játék, kihasználva a geszt és szíjács eltérését. Geszt szalmiákkal sötétítve.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
Lezárt