Lignifikálódott szövet a fém vázon

Lezárt
AttilaK
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2015.07.07. 11:17

Lignifikálódott szövet a fém vázon

Hozzászólás Szerző: AttilaK »

Sziasztok!

Nem rég bukkantam rá a fórumra, és mivel épp egy termék fejlesztésén dolgozom, aminek egyik alkatrésze esztergált fa, így - gyanítva, hogy ti ismeritek a faesztergályos szakma hazai képviselőit - gondoltam a segítségeteket/tanácsotokat kérem az alábbi témában.

Olyan esztergályost keresek, aki kisszériában (havi 300~1000db) le tudna gyártani fém csőre ragasztott, majd esztergált (majd csiszolt, és felületkezelt) fa (vagy így már kompozit) alkatrészt.
Az alkatrész, illetve annak elkészítése nagyban hasonlítana a fémbetétes fa tollakra, némi méretbeli különbséggel. (külső átmérő kb 23mm, fa falvastagsága kb 1mm)
A csiszolás finomsága, illetve felületkezelés a fa tollakhoz hasonló lenne.
A méretpontosságnak kb 0.2mm-en belül kéne maradnia.

Hozzá nem értőként, először arra gondoltam, hogy csak CNC esztergával lehetne ezt megoldani, de aztán rájöttem, hogy mivel csiszolni úgy is kézzel kell, illetve a végső méret úgy is a csiszolásnál dől el, így valószínűleg másolósztergával is el lehetne készíteni ezt az alkatrészt. Viszont olyan szakember(ek)re van szükség, akinek a kezében benne van a 0.2mm-es pontosság... (persze javítsatok ki, ha rosszul gondolom)

Bár tudom, hogy ez egy hobbi fórum, de azért megkérdezem, hátha: Van itt a fórumon olyan, aki ennek az alkatrésznek a gyártását el tudná vállalni?
Esetleg ismertek olyan (lehetőleg Budapest közeli) esztergályos céget, akik ilyen (pepecselős) alkatrészt ilyen tételben le tudnak gyártani?
Illetve tudtok abban segíteni, hogy kb milyen költségekkel számolhatok? (fa alapanyagot és fém csövet leszámítva)

Elnézést a sok kérdésért, de egyelőre a sötétben tapogatózom...

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Attila
Lezárt

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég