Találj benne hibát, hogy tanuljunk belőle

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
Avatar
nagyisti
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2014.07.18. 02:42

Re: Találj benne hibát, hogy tanuljunk belőle

Hozzászólás Szerző: nagyisti »

Kedves Fanyűvő Barátaim!
Pozsi felhívására mondanék néhány dolgot. Előre bocsátom, nem kritikát. Attól nagyon távol vagyok, hogy ilyent megengedhessek magamnak. Majd, ha azon a színvonalon dolgozom, mint Pozsi, vagy a Fehérváron látott kollégák, majd akkor. De addig arról szólnék, hogy - a felrakott képek alapján - a pörgetők többsége inkább dísztárgyat készit és kevesebb használati tárgyat. Nézegetem őket, irigykedem. A legtöbbjük mestermunka. Tökéletes kivitelezés. A szakma minden fortélyát beleviszitek. De - bocsássatok meg - néha csak vannak. Nincs feladatuk. Nem jó kézbe venni, simogatni. Nem lehet belőle gusztusosan kínálni mondjuk mogyorót. A mesterien kialakított berakás, a fogantyú, az egyéb diszítés néha elveszi a figyelmet a darab egyéb tulajdonságairól, használhatóságáról. Némelyik tárgy annyira különleges, hogy nem tudok elképzelni bele illő valamit. Cukorkát, pralinét, aszalt gyümölcsöt, virágot, stb.
Biztosan mindenkinek van olyan munkája, ami egyszerű, de szépen megcsinálva. Tojástartó, szalvéta tartó, pohárfül, nokedli szaggató, pálinka kínáló, vagy más hasonló kacat. Amit nem akart eddig fölrakni, nem akart szerénykedni a műalkotások között.
Mert, Kedves Barátaim, az ilyen "gyakorló" tárgyak sok segítséget adnának az ilyen amatőr kezdőknek, mint jómagam. Adnának egy kis önbizalmat. A remekeket megcsodálom és belém ül a félsz, hogy sosem leszek képes ilyesmire. Szerencsémre az én egyszerű darabjaimra "vevők" a családtagjaim, a barátaim, így nem tudjátok elvenni a kedvemet ettől a remek szórakozástól.

Köszönöm, ha elolvassátok és ne kíméljetek!

Minden jót Nektek! nagyisti
Avatar
Varifer
Site Admin
Hozzászólások: 163
Csatlakozott: 2012.01.09. 22:36

Re: Találj benne hibát, hogy tanuljunk belőle

Hozzászólás Szerző: Varifer »

Nos egy rövid reakció az alant írtakra:

Nagyisti: persze mindenkinek vannak olyan tárgyai melyeket keresel. Ha szétnézel a galériába szerintem találsz is jó párat.
De ezek a kezdetek -ből vannak.
Az itt lévő aktív tagok, (gondolok itt a régi szakikra) már nem igen készítenek olyasmit. Miért nem??
Talán a magyarázat: mert abba már nincs kihívás, és hidd el ezt fogod te is érezni egy párév elteltével.
Ígértem én is, hogy aktívabb leszek, keresem a megfelelő témát és anyagot hozzá. Ami inspirál ami egyedi, ami még nincs másnak.
Kérdezheted jogosan. Miért?
Mert ez inspirál, az hogy egy tojástartót leszúrjak a jó anyagból nem sok idő. Hisz a "gyakorlat" már meg van, (és itt megint egy válasz) hobbisták vagyunk akik az örömért az érzésért esztergálnak. Talán ez a legmegfelelőbb válasz.
Tisztelettel: Varifer
Avatar
ordasg
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2014.12.19. 11:42

Re: Találj benne hibát, hogy tanuljunk belőle

Hozzászólás Szerző: ordasg »

Kedves nagyisti, Kedves Barátaim!

Olvasva nagyisti írását, kezdőként pontosan ugyanazok a gondolatok jutnak eszembe. Eddig egyetlen képet sem mertem felrakni részben azért, mert minőségben elmarad a Ti szép tárgyaitoktól, részben azért, hogy a "mesterem" ne szégyenkezzen miattam.
Írásod olvasva vettem a bátorságot, és első képemet feltöltöttem, amit lehet, hogy továbbiak követnek.
De arra kérlek benneteket, hogy ebbe ne találjatok hibát! ;)

Baráti üdvözlettel: ordasg
Avatar
Pozsi
Adminisztrátor
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2012.01.13. 19:42

Re: Találj benne hibát, hogy tanuljunk belőle

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Sziasztok!

Először szeretnék a kritikákra reagálni. Én három dologgal nem voltam megelégedve és bizonytalan voltam abban, hogy valóban illik-e az egészhez. Farongáló és Mikapu3 kettőt már leírt a harmadik a fedél amivel nem vagyok kibékülve, az egészhez viszonyítva nagyon minta dús, hevesebb ív talán szerencsésebb lett volna.

Nagyisti: Először véleménye mindenkinek lehet, nem kell véka alá rejteni. Ne irigykedj, hanem próbálkozz valami hasonlót készíteni. Szerintem lehet ezeket használni, sőt kell is. Nyugodtan megnézheted azokat a képeimet amit 2012-ben készítettem. Van pár olyan tárgyam amit nagyon a kezdetekben készítettem és akkor nagyon büszke voltam magamra, mára már sokkal szebben és jobban megtudom csinálni. Szerintem csak úgy lehet fejlődni, ha készítünk valamit és a hibákból tanulva tudunk fejlődni az sem elhanyagolható szempont, hogy legyen célja az embernek, hogy mit akar megcsinálni, elérni. Én arra biztatlak, hogy tegyél fel minél több képet a készített tárgyaidról.
ordasg
Örülök, hogy bátor voltál. Várjuk a folytatást!
Üdv. Pozsi
Lezárt

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég