Most készült!
- farongáló
Re: Most készült!
[/img]- Jancsibá
Szervusz Farongáló!
Nagyon belendültél,de hát igy a természetes.Szebbnél szebb karélytálakat pörgetsz!A kajszi nagyon szép színű,én is kedvelem.Kívánom tartson ki sokáig,hogy sok-sok szépséget tudjál készíteni.
Nagyon belendültél,de hát igy a természetes.Szebbnél szebb karélytálakat pörgetsz!A kajszi nagyon szép színű,én is kedvelem.Kívánom tartson ki sokáig,hogy sok-sok szépséget tudjál készíteni.
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Sziasztok!
Nagy élvezettel, és ámulattal nézegetem az elkészült munkáitokat.
Az általatok elkészített munkák csodálatosak, és méltán lehet művészi alkotásnak nevezni őket.
Ezért nem is emelek ki egyet sem, mert mindegyik a maga nemében csodás.
További jó pörgetést kívánok mindenkinek.
Nagy élvezettel, és ámulattal nézegetem az elkészült munkáitokat.
Az általatok elkészített munkák csodálatosak, és méltán lehet művészi alkotásnak nevezni őket.
Ezért nem is emelek ki egyet sem, mert mindegyik a maga nemében csodás.
További jó pörgetést kívánok mindenkinek.
- Mikapu3
Farongáló: szép lett a sárgabarack! Néhány hónap, és sárgabarackkal megrakva is lefényképezheted.
Koronaakác:
Átmérő 19 cm, magasság 5 cm. Belül a közepén a dudor, mert az aljáról süllyesztékben volt megfogva. Már majdnem készen volt, mikor rossz mozdulat miatt az aljából kiszakadt egy kis darab (ni csak, egy luk), amit aztán megtaláltam, sikerült visszaragasztani, majd befejezni.
Tipegő: A gyermek lába alatti tuskócska-pár nagyon alkalmas munkadarab kezdő faesztergályosnak, no meg persze gyakorló nagypapáknak és apukáknak. A gyerkőc meg gyakorolja az egyensúlyozást és az összehangolt mozgást. (A fafaj: zöldjuhar, bár ez majdnem mindegy, csak ne repedjen ripityára. Ez egyben maradt. A fiúcska meg az egyik unokám Petike.)
Koronaakác:
Átmérő 19 cm, magasság 5 cm. Belül a közepén a dudor, mert az aljáról süllyesztékben volt megfogva. Már majdnem készen volt, mikor rossz mozdulat miatt az aljából kiszakadt egy kis darab (ni csak, egy luk), amit aztán megtaláltam, sikerült visszaragasztani, majd befejezni.
Tipegő: A gyermek lába alatti tuskócska-pár nagyon alkalmas munkadarab kezdő faesztergályosnak, no meg persze gyakorló nagypapáknak és apukáknak. A gyerkőc meg gyakorolja az egyensúlyozást és az összehangolt mozgást. (A fafaj: zöldjuhar, bár ez majdnem mindegy, csak ne repedjen ripityára. Ez egyben maradt. A fiúcska meg az egyik unokám Petike.)
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- Morovik
Sziasztok!
Mikapu3! szép munka és tetszetős anyag.
farongáló! a karéj tálad szépen visszaadja a fa mintázatát.Jól sikerült kiszárítanod mert nekem össze vissza repedt.
farongáló! a karéj tálad szépen visszaadja a fa mintázatát.Jól sikerült kiszárítanod mert nekem össze vissza repedt.
"Soha nem késő,hogy azzá válj ami lehettél volna" (George Eliot)
- Jancsibá
Szervusz Mikapu!
Szép a koronaakác tálad vagy mi,de a tipegő az nagy ötlet!
Gratulálok!
Szép a koronaakác tálad vagy mi,de a tipegő az nagy ötlet!
Gratulálok!
- fakéz
Kedves János!Morovik írta:Sziasztok!
A nedves fával sokat kísérleteztem. Mikor először láttam Ausztriában, magam is kételkedtem, hogy milyen lesz az élőnedves fa két nap múlva? De aztán a gyakorlat meggyőzött: a kérges karéjtálnak éppen az a titka, hogy minél frissebb vágású legyen a faanyag. Lehetőleg azonos és vékony (5-8 mm ) falvastagságúra esztergályozd, azonnal olajozd be és ne tedd a radiátorra. Ha így próbálod, biztos lesz a siker! Száradni természetesen fog, emiatt deformálódik is, de ettől még érdekesebb lesz a formája.üdv:fakéz
- fakéz
- Morovik
Sziasztok!
Köszönöm Jenő megfogadom a tanácsod!A tálad szép lett az anyaga kicsit hasonlít a császárfához.
Na de én sem unatkoztam ez a doboz ma készült. Anyaga koronaakác,csertölgy,juhar D:130-H:90
viasszal kezelt.
Köszönöm Jenő megfogadom a tanácsod!A tálad szép lett az anyaga kicsit hasonlít a császárfához.
Na de én sem unatkoztam ez a doboz ma készült. Anyaga koronaakác,csertölgy,juhar D:130-H:90
viasszal kezelt.
"Soha nem késő,hogy azzá válj ami lehettél volna" (George Eliot)
- Jancsibá
Szervusztok!
Jenő,ez a tálad is olyan jó lsikerült,mint megelőző társai.Nagyon sokszínű az anyagválasztás finom kidogozás jellemzi munkáidat.
János megint egy szép dobozzal örvendeztetted meg közösségünket.
Ma a padláson jártam,rámmosolygott egy kerti dió ágdarab,lehoztam,feltettem a gépre,ez lett belőle.
Jenő,ez a tálad is olyan jó lsikerült,mint megelőző társai.Nagyon sokszínű az anyagválasztás finom kidogozás jellemzi munkáidat.
János megint egy szép dobozzal örvendeztetted meg közösségünket.
Ma a padláson jártam,rámmosolygott egy kerti dió ágdarab,lehoztam,feltettem a gépre,ez lett belőle.