Tisztelt Uraim!
Megszaporodtak a témák köszörű ügyben, így jobbnak láttuk néhány témát összevonni, hogy tömörítsük kicsit a tudásbázist.
Remélhetőleg a változások nem lesznek zavaróak.
Kérem, hogy a köszörű-gépekkel kapcsolatos írásokat lehetőleg ebbe témába tegyétek fel.
Üdvözlettel:
Moderátori csapat
Asztali- és holker-köszörű / minden ami köszörülés
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Re: Asztali- és holker-köszörű / minden ami köszörülés
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- Fafaragóporta
Re: Asztali- és holker-köszörű / minden ami köszörülés
Sziasztok!
Én a vésőim,késeim élezéséhez korund(fehér) követ,finomításhoz,polírozáshoz pedig kemény filc korongokat használok.Kb. 30 éve vettem Bp.-en akkor Majakovszkij utcában külömböző szemcseméretű csiszoló porokat,fél-fél kg.-ot mindegyikből.Ezekből azóta elég kevés fogyott.Ezeket a porokat vízüveggel keverem péppé,amit aztán egyenletesen fölkenek a különböző filc korongok palástjára.Száradás után azonnal használható.Jó ideig kitart,és ha már kopott,újra keverek.Szárazon köszörülök mindent,vigyázva arra,hogy ne hevüljön túl az anyag és hűtöm,ha kell egy edány vízbe belemártva.Ennyi vizet kap mindössze.
Üdv.: Zola
Én a vésőim,késeim élezéséhez korund(fehér) követ,finomításhoz,polírozáshoz pedig kemény filc korongokat használok.Kb. 30 éve vettem Bp.-en akkor Majakovszkij utcában külömböző szemcseméretű csiszoló porokat,fél-fél kg.-ot mindegyikből.Ezekből azóta elég kevés fogyott.Ezeket a porokat vízüveggel keverem péppé,amit aztán egyenletesen fölkenek a különböző filc korongok palástjára.Száradás után azonnal használható.Jó ideig kitart,és ha már kopott,újra keverek.Szárazon köszörülök mindent,vigyázva arra,hogy ne hevüljön túl az anyag és hűtöm,ha kell egy edány vízbe belemártva.Ennyi vizet kap mindössze.
Üdv.: Zola
Fafaragóporta, alias Borbás Zoltán fafaragó népművész