Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
brutus

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: brutus »

Szia Feri

Ezt nevezem igazi favarrásnak! Nagyon tetszik! A pohár is!
Üdv:brutus
Aki öt szóval mondja el, amit hárommal is el lehetne mondani, az egyéb gazságokra is képes.
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Ma ez készült: 645
Japánakác tál (180 x 53 mm), benne meggyfa stoppológombákkal.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
fakéz

Hozzászólás Szerző: fakéz »

Szia, Mikapu!
A japánakác tálad szép, de nem értem, hogy miért nem nyolcszögletű a STOP-oló gomba? Fiatal koromban sokszor stoppoltam, de gombával még nem próbálam... Bár el tudom képzelni, hogy a sofőr azonnal felvett volna, ha meglátja nálam a STOPPOLÓ gombát. Női sofőrök biztosan nem állnának meg, mert a mai háziasszonyok már nem stoppolják a harisnyát, inkább vesznek egy még drágábbat. Egyébként van ötletem arra is, hogy a női sofőrőket milyen formájú STOP-oló fával lehetne megállásra bírni... További szép munkákat! üdv:fakéz
forester

Hozzászólás Szerző: forester »

Szevasztok!
Tegnap este,hétvége ünnep lévén-csavartam egy db akácfát.
Az eredmény-648-32 cm átmérővel,paraffin olajozva.
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Szervusz erdőjáró ember! Gyönyörű alapanyagot találtál. Ez gyökfő, vagy milyen része az akácfának?
Ilyen csomorosakácot még nem láttam eddig.
Friss kitermelésű anyag, amit vékony falúra esztergáltál, vagy öregebb már megszárad anyag volt?
Ez igazi ritkaság. Szép a kidolgozás is. Gratulálok.
A képtáradban van két kép ennek az erezetéről, de azokon elment a színegyensúly, mert kékesek a képek.

Fakéz: A stoppológombákat anyám kérte. Lányaim meg azt mondták rá: majd ha szükség lesz rá, majd akkor, ... tehát nem kell nekik.
Anyám lánykorában még alig volt autó, meg lehetne sorolni a technika csodáit, amik akkoriban jelentek meg. Unokáim meg interneten nézik a Pom-pom mesét és nem sok idő kell, hogy jobban értsenek a számítógéphez mint én. A technológiai fejlődés talán már túl gyors is. Ezzel meg a fogyasztás és a pocsékolás is túlpörgött.
Jó kedélyű huncutkodásodba nem bonyolódom, most STOP.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
forester

Hozzászólás Szerző: forester »

Szevasztok!
Most meglehet,elvetem a sulykot,amikor felveszem a ritmust? :D :D :D
'DON'T STOP ME NOW'/Queen/-

Köszönöm,Miklós Báttyám,re-agálásod!Nos,ez egy ollan része az akácfának,melyet egy évvel ezelőtt,az esedékes becsléskor már kinéztem magamnak-kb 1,4 m magasan,a törzsön elhelyezkedő golyva volt,aztán életveszélyesen megfenyegettem a favágókat,stb,-....és láthatjátok az eredményt-ilyen szép :twisted: golyvát,10 évente látok,jómagam is:
Hogy mennyire sikerült elég vékonyra kimunkálni,azt majd meglátjuk-nem mertem jobban vékonyítani,mert a közepén meg ott a kéreg benövés.....Fakéz Mestertől ellesetten,csak paraffin olajoztam,aztán fényképezéskor,sehogyan nem tudtam tükröződés mentesen fotózni,olajosan fénylett.
Jancsibá

Hozzászólás Szerző: Jancsibá »

Szervusz András Öcsém!
Nekem tetszik!Mit csürjem,csavarjam a szavakat,jó szemed van az eféle anyagokhoz.Másoknak tűzifa,nekünk kincs. GRATULÁLOK!
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
birorion

Hozzászólás Szerző: birorion »

Sziasztok!

Kicsit betegen ezt sikerült kihoznom egy darab akácból
649
Moderátori segítséggel a kép is ide került.
Az ember magának okozza a problémákat amiket meg kell oldania, mert ha nem teszi csak egy szimpla tereptárgy
kovi

Hozzászólás Szerző: kovi »

Sziasztok!

Birorion!

Hát ez nem semmi! Akarom mondani, Hol van az a kép? Tán annyira beteg voltál, hogy csak lázálom volt a pörgetés?

Forester!

Most már bánom, hogy nem adtam a fejem erdésznek!! Klassssssszzzzzzz!

Kovi
birorion

Hozzászólás Szerző: birorion »

birorion írta:Sziasztok!

Kicsit betegen ezt sikerült kihoznom egy darab akácból
649
Moderátori segítséggel a kép is ide került.

Köszönöm a segítséget!!!!!!
Az ember magának okozza a problémákat amiket meg kell oldania, mert ha nem teszi csak egy szimpla tereptárgy
Lezárt