Géptartozékok / kiegészítők
- Mikapu3
Re: Géptartozékok / kiegészítők
kovi: Egyik vejem szülei házában élvezem a garázsban a vendégszeretetet, ami addig azért nem terjed, hogy összefurkáljam a járólapozott padlót. Amúgy teljesen igazad van, de a teljesen mobil megoldások közül kell választanom, a tiplizés kizárt. Ezért a homokzsákos megoldás, ami amúgy valóban nagyon hatékony. Már kigondoltam a hosszabb távú megoldást is, de az még odébb van.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- Morovik
Szia Mikapu3!
Ha szabad egy tippet, ugyanilyen gép alá elég egy kiszuperált íróasztal a gép lecsavarozva. Előnye hogy a szerszámok is mehetnek az asztalra. Módszer kipróbált és jó.
Ha szabad egy tippet, ugyanilyen gép alá elég egy kiszuperált íróasztal a gép lecsavarozva. Előnye hogy a szerszámok is mehetnek az asztalra. Módszer kipróbált és jó.
"Soha nem késő,hogy azzá válj ami lehettél volna" (George Eliot)
- Pozsi
- Adminisztrátor
Szia Mikapu!
Most láttam a 38 másodpercnél, hogy más is zsákkal rögzíti a gépét.
Most láttam a 38 másodpercnél, hogy más is zsákkal rögzíti a gépét.
Üdv. Pozsi
- Mikapu3
Pozsi: Ebben az az érdekes, hogy a videón kifejezetten nagy és nehéz gép látható. Igaz, ehhez arányosan jó sok zsák valami van a kereszttartóján.
- Mikapu3
Lámpa nem elég, ha a mennyezeten van, jobb, ha több felől jön a fény. Üregelésnél pedig kifejezetten előnyös, ha ha az üregbe be lehet világítani. Többféle lámpával próbálkoztam már. Ha a lámpa ugyan bevilágít, de én meg a lámpafejtől nem látok be az üregbe, az sem jó. Tehát egészen kis fejű lámpa lenne a megoldás. Láttam LED-lámpákat 60-70 Euróért webáruházakban (gyenge forintnál 18-20 ezer Ft + postaköltség). No meg Fakéz morgott az egyikre, hogy a kapcsolható mágnes talpa ugyan nagyon jó, de a LED-ek szépen sorba kihunytak benne, így már csak dísznek jó. Ritkán megyek oda, de a minap az IKEA-ban jártam és ott találtam ezt az egy-LED-del szerelt aprófejű lámpát, csíptetős talppal kb 3000 Ft-ért. Nagyon jól használható. Néha eláll a fénye, olyankor kihúzom a konnektorból, majd újra bedugom, újra bekapcsolom és megy tovább. Nagyon remélem akár 2-3 évet is kibír majd. Íme:
A néhány napban, amióta használom, nagyon bevált.
A néhány napban, amióta használom, nagyon bevált.
-
". Néha eláll a fénye, olyankor kihúzom a konnektorból, majd újra bedugom, újra bekapcsolom és megy tovább. "
Tetszik a lámpa, de vajjon mitől nem világit olykor?
Fogyasztása?
üdv
Tetszik a lámpa, de vajjon mitől nem világit olykor?
Fogyasztása?
üdv
- Robo
Szia Mikapu!
jó az ötlet, már én is akartam egy ilyesmi lámpát beszerezni. Utána nézek majd, meg az IKEA-sat is megnézem.
Nem lehet hogy túlmelegszik és azért huny ki? Ezek a nagyteljsesítményű LED-ek elég szépen melegszenek. No nem annyira mint a halogén izzók, de parányi méretük miatt a hőelvezertést hűtőbordákkal oldják meg. Do persze erre a gyártónak kell ügyelni.
A fogyasztásuk igen alacsony, nem lehet a halogénekkel egy sulycsoportba venni. A technika már odáig fejlődött, hogy a fényerejük brutális. Kedvenc zseblámpámban is egyetlen ilyen LED van és hasítja a sötétséget.
Egy kis off, de hogy a fényerőröl elképzelésetek legyen érdekesség képp elmondom, most egy full LED-s fényszórón dolgozunk az Audinak. Csak LED fényforrás van benne, persze tükrökkel és lencsékkel.
Üdv, Robo
jó az ötlet, már én is akartam egy ilyesmi lámpát beszerezni. Utána nézek majd, meg az IKEA-sat is megnézem.
Nem lehet hogy túlmelegszik és azért huny ki? Ezek a nagyteljsesítményű LED-ek elég szépen melegszenek. No nem annyira mint a halogén izzók, de parányi méretük miatt a hőelvezertést hűtőbordákkal oldják meg. Do persze erre a gyártónak kell ügyelni.
A fogyasztásuk igen alacsony, nem lehet a halogénekkel egy sulycsoportba venni. A technika már odáig fejlődött, hogy a fényerejük brutális. Kedvenc zseblámpámban is egyetlen ilyen LED van és hasítja a sötétséget.
Egy kis off, de hogy a fényerőröl elképzelésetek legyen érdekesség képp elmondom, most egy full LED-s fényszórón dolgozunk az Audinak. Csak LED fényforrás van benne, persze tükrökkel és lencsékkel.
Üdv, Robo
Üdv, Robó
- Mikapu3
Nekem most a lényeg ez volt: Ennek a lámpának a legkisebb a feje az eddig valaha látottak közül, tehát miközben az üregelés esetenként kis lukán át kell bevilágítani és a szerszámot bevezetni, meg még belátni is, akkor nagyon fontos, hogy a lámpafej minél kisebb legyen és ellássak mellette.
Ugyanakkor a 2990 Ft-os bruttó ára (kb 10 euró) mellett ebből 6-ot vehetek a profi mágnestalpú vesenytárs árából. Kell kicsit bütykölni, hogy mire csíptessem. A másik Fakéznek fél-egy éven belül tönkrement. Ezt 2-3 napja használom, egy évet remélem legalább kibír és árban még akkor is nagyon jó vagyok. Ha hamarabb kinyekken, majd szólok. Sőt a feje lényegesen kisebb a versenytársénál.
Ugyanakkor a 2990 Ft-os bruttó ára (kb 10 euró) mellett ebből 6-ot vehetek a profi mágnestalpú vesenytárs árából. Kell kicsit bütykölni, hogy mire csíptessem. A másik Fakéznek fél-egy éven belül tönkrement. Ezt 2-3 napja használom, egy évet remélem legalább kibír és árban még akkor is nagyon jó vagyok. Ha hamarabb kinyekken, majd szólok. Sőt a feje lényegesen kisebb a versenytársénál.
- Robo
Szerintem is ez a lényeg Mikapu. A mágnes nélkül is lehet boldogulni. Egyébként egy megfelelő méretű neodym mágnest még mindig rá lehet aplikálni, és akkor kész a tökéletes eszterga lámpa.
Üdv, Robo
Üdv, Robo
Üdv, Robó
sziasztok
Egy faiparos ismerősöm fejlámpát használ. Ledeset ezresért lehet már kapni, a L...-ben 7-800 ft 4db akksi, töltője pedig talán van mindenkinek.
B.T
Egy faiparos ismerősöm fejlámpát használ. Ledeset ezresért lehet már kapni, a L...-ben 7-800 ft 4db akksi, töltője pedig talán van mindenkinek.
B.T