Most készült!
- sjozsi
Re: Most készült!
Sziasztok!
Közkívánatra az "így készül a gyűrűs pohár" következik.
Először elkészül a pohár feje és a talpa. A szárán maradó anyagból lesznek a gyűrűk.
Felrajzolom a két gyűrűt egymással keresztbe.
A gyűrűk feletti és alatti anyagot fűrésszel eltávolítom.
Most jön a neheze, oldalról is el kell távolítani a felesleget. Ehhez a Dremel gépem 3 mm-es maróját használtam.
A gyűrűk kialakítása következik, úgy kell lecsiszolni (Dremel) a palástot, hogy a két gyűrű keresztezze egymást.
Itt kell nagyon figyelni, mert hamar tojás lehet gyűrű helyett! Ezután lehet a gyűrűk találkozási pontját szétválasztani.
Erre a célra lomfűrészt használtam. Ha a gyűrűk belsejéből is eltávolítjuk az anyagot, elválik a pohár szárától.
Ilyenkor arra kell vigyázni, hogy ne marjunk ki sok anyagot középről, kell még a pohár szárához!
A gyűrűket óvatosan félretolva a poharat véglegesítjük az esztergán, így lesz helyünk a gyűrűk mozgatásához.
Ezután jön a gyűrűk nagyon óvatos kézi csiszolása.
Közkívánatra az "így készül a gyűrűs pohár" következik.
Először elkészül a pohár feje és a talpa. A szárán maradó anyagból lesznek a gyűrűk.
Felrajzolom a két gyűrűt egymással keresztbe.
A gyűrűk feletti és alatti anyagot fűrésszel eltávolítom.
Most jön a neheze, oldalról is el kell távolítani a felesleget. Ehhez a Dremel gépem 3 mm-es maróját használtam.
A gyűrűk kialakítása következik, úgy kell lecsiszolni (Dremel) a palástot, hogy a két gyűrű keresztezze egymást.
Itt kell nagyon figyelni, mert hamar tojás lehet gyűrű helyett! Ezután lehet a gyűrűk találkozási pontját szétválasztani.
Erre a célra lomfűrészt használtam. Ha a gyűrűk belsejéből is eltávolítjuk az anyagot, elválik a pohár szárától.
Ilyenkor arra kell vigyázni, hogy ne marjunk ki sok anyagot középről, kell még a pohár szárához!
A gyűrűket óvatosan félretolva a poharat véglegesítjük az esztergán, így lesz helyünk a gyűrűk mozgatásához.
Ezután jön a gyűrűk nagyon óvatos kézi csiszolása.
Üdv: Sjózsi.
- sjozsi
Üdv: Sjózsi.
- Pozsi
- Adminisztrátor
Szia sjozsi!
Gondolom ugyan azzal a technológiával készült, mint a gyűrűs pohár. Van türelmed.
Gondolom ugyan azzal a technológiával készült, mint a gyűrűs pohár. Van türelmed.
Üdv. Pozsi
- Mikapu3
Idén még nem nagyon esztergáltam. Volt némi dolgom Fakéznél, így vittem magammal egy jó nagy akác tumort és edzettem rajta holnapra, a találkozóra. Tulajdonképpen duplatumor, 2 majdnem összenőtt, sajnos nem eléggé.
Íme az alapanyag:
Munka közben:
Volt hogy a láncfűrésszel is nekiestem, így időt és energiát takarítottam meg.
A késztermék nézetei:
Meg egy nagyobb kép:
18 cm magas, az átmérője 35 cm.
Nos ilyesmi a kis asztali gépembe nem fér bele, meg el is szállna ennyi súlytól meg külpontosságtól.
Íme az alapanyag:
Munka közben:
Volt hogy a láncfűrésszel is nekiestem, így időt és energiát takarítottam meg.
A késztermék nézetei:
Meg egy nagyobb kép:
18 cm magas, az átmérője 35 cm.
Nos ilyesmi a kis asztali gépembe nem fér bele, meg el is szállna ennyi súlytól meg külpontosságtól.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- droti
Az alábbi kis szelence, tulajdonképpen egy próbálkozás eredménye. A kísérlet célja az lett volna, hogy milyen az a legkisebb méretű fa elem ami még kezelhető és valamennyire beépíthető egy tárgyba. Az ötlet a 17. század végéről származik, az angliai Tunbridge Wells városából, ahol ez idő tájt kezdték sorozatban gyártani a hasonló termékeket, amik között voltak dobozok, esztergált tárgyak, és használati eszközök is. Az interneten érdemes rákeresni " Tunbridge ware" címszóval . A módszer lényege, hogy nagyon apró (pár mm) fakockákból állítják össze a mintát, amit ezután ráragasztanak egy egyszerű fa lapra, ami valójában a hordozó szerepét tölti be. Ezekből aztán összeállítják a kívánt formájú alakzatot, dobozt.
Esetemben a kétféle színű (juhar és mahagóni) kis kockák mérete kb. 2mmx2mm lett. Így a hatszögű szelence egy oldalán a minta 16x18 db pici kockából áll . Az egész minta vastagsága kb. 3 mm, ezt ragasztottam rá egy 6 mm vastag falapra, belül ez a lap látszik a szelencében.
droti
Esetemben a kétféle színű (juhar és mahagóni) kis kockák mérete kb. 2mmx2mm lett. Így a hatszögű szelence egy oldalán a minta 16x18 db pici kockából áll . Az egész minta vastagsága kb. 3 mm, ezt ragasztottam rá egy 6 mm vastag falapra, belül ez a lap látszik a szelencében.
droti
- fakéz
-
Szevasztok! A mai napon, készítettem 1 év óta az első cuccom: kerti dióból,32,3 cm : d
Hunyadi Lajos Barátom méhészetéből származó 100% méhviaszzal kezeltem: tökéletes- nem biztos, Carnaubával keverem-bár, kísérletezni lehet....képet nem tudtam feltenni- 1,1 -es
Hunyadi Lajos Barátom méhészetéből származó 100% méhviaszzal kezeltem: tökéletes- nem biztos, Carnaubával keverem-bár, kísérletezni lehet....képet nem tudtam feltenni- 1,1 -es
- Mikapu3
Kedves Kerülő: a képed a FB-on: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
-
Igen Tisztelt Mikapu3!
Köszönöm,nagyon kedves ,de nyugodtan írd a kerülőt,kis-k-val: tudom,sőt,mindig is tudtam,hol a helyem a hiearchiában.
Köszönöm,nagyon kedves ,de nyugodtan írd a kerülőt,kis-k-val: tudom,sőt,mindig is tudtam,hol a helyem a hiearchiában.
-
Szevasztok!
megbízást kaptam 1 db díj-kehely/kupa elkészítéséhez: fekete dióból sikerült-érdekessége,pyrografikus feliratot kapott.A face-n fenn van-valamint, mivel az égetéses felirat elkészülte után méhviaszoztam,a talpról leválasztás során,pici híján,az AFFENE kategóriába sorolódott alkotásom- belekapott az alsó égetett gyűrűbe a késem,halványan-ki tudtam javítani szerencsére.Mellesleg,1liter Jagermeistert kapok érte- de ez is baráti alapon- 10 ezer alatt,nem készítettem volna el.
megbízást kaptam 1 db díj-kehely/kupa elkészítéséhez: fekete dióból sikerült-érdekessége,pyrografikus feliratot kapott.A face-n fenn van-valamint, mivel az égetéses felirat elkészülte után méhviaszoztam,a talpról leválasztás során,pici híján,az AFFENE kategóriába sorolódott alkotásom- belekapott az alsó égetett gyűrűbe a késem,halványan-ki tudtam javítani szerencsére.Mellesleg,1liter Jagermeistert kapok érte- de ez is baráti alapon- 10 ezer alatt,nem készítettem volna el.