Most készült!
- Mikapu3
Re: Most készült!
Drehás: Persze, hogyne. 4 unokám van. A 128 azonban még nekik sem lenne elég. Az alakról azonban nekem is egyből ez jutott eszembe, tehát igazad van.
Íme némi bodzázás: Átmérő 48 mm, tehát kicsi. Tavaly vágtam ki a fát. Anyaga egész télen száradt. Nagyon jól forgácsolható anyag.
Íme némi bodzázás: Átmérő 48 mm, tehát kicsi. Tavaly vágtam ki a fát. Anyaga egész télen száradt. Nagyon jól forgácsolható anyag.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- bencezug
Sziasztok!
A jóidő meghozta, a pörgetési kedvemet, ime:
[face]http://mafk.forum.hu/gallery/image_page ... age_id=700[/face]
Üdv: bencezug
A jóidő meghozta, a pörgetési kedvemet, ime:
[face]http://mafk.forum.hu/gallery/image_page ... age_id=700[/face]
- Sandor
Üdvözöllek Bencezug!
Ez remek!! Nagyon szép vázát készítettél!
Valahogy éreztem hogy előbb utóbb előrukkolsz egy szép alkotással.
Gratulálok!
Ez remek!! Nagyon szép vázát készítettél!
Valahogy éreztem hogy előbb utóbb előrukkolsz egy szép alkotással.
Gratulálok!
Üdv. Sándor.
- Jancsibá
Szevusz Bandi Bátyám!
Gratulálok! Ez nagyon jó lett! Egyre szebb remekműveket látunk Tőled,csak így tovább.
Gratulálok! Ez nagyon jó lett! Egyre szebb remekműveket látunk Tőled,csak így tovább.
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Üdv.:Jancsibá
- brutus
Szia Bandi!
Szívből örülök, hogy visszatért az egészséged, és mindjárt egy ilyen remek formájú, gyönyörűen kidolgozott vázával leptél meg minket.
Baráti üdvözlettel: brutus
Szívből örülök, hogy visszatért az egészséged, és mindjárt egy ilyen remek formájú, gyönyörűen kidolgozott vázával leptél meg minket.
Baráti üdvözlettel: brutus
Aki öt szóval mondja el, amit hárommal is el lehetne mondani, az egyéb gazságokra is képes.
- drehas
- Örökös tag
Szia Bencezug.
Tényleg nagyon mutatósra sikerült.gratulálok.Arra lennék kiváncsi,hogy a középső íves csíkot hogy csináltad.Persze csak akkor,ha nem titok
üdvözlettel.drehas
Tényleg nagyon mutatósra sikerült.gratulálok.Arra lennék kiváncsi,hogy a középső íves csíkot hogy csináltad.Persze csak akkor,ha nem titok
üdvözlettel.drehas
- bencezug
Sziasztok!
Nagyon köszönöm az elismerő szavakat öreg harcosok.
Drehas!
Az előkészitett szálanyag közepébe derékszögű maróval hornyot marok, utánna a betétfát beragasztom, aztán sikba lemunkálom, utánna kissebb előtolással ismét horony marás. A világos betét beragasztása következik.
A szegmensek leszabása, és összeragasztása, valamint forgácsolás során ilyen ives lesz a felület.
Nagyon köszönöm az elismerő szavakat öreg harcosok.
Drehas!
Az előkészitett szálanyag közepébe derékszögű maróval hornyot marok, utánna a betétfát beragasztom, aztán sikba lemunkálom, utánna kissebb előtolással ismét horony marás. A világos betét beragasztása következik.
A szegmensek leszabása, és összeragasztása, valamint forgácsolás során ilyen ives lesz a felület.
- Mikapu3
Bendeguz: Horonymarás...íves vonal az esztergált felületen. Ez világos.
Mi van akkor, ha horony nélkül csak egymásra rétegezel eltérő színű, megfelelő vastagságú fákat, majd az ebből kivágott darabkát az élére állítod (=ragasztási sík függőleges), azaz kis dőléssel (=ragasztási sík a függőlegestől pl. 5 vagy 10 fokkal eltér) teszed a szegmensek közé? Ha az összerétegezett alkatrészt pl. 5 fokkal megdöntött körfűrésszel szélezed le, akkor a ragasztási sík dőlésszöge pont azonos lesz. Így csak gyalulni és fűrészelni kellene.
Igaz, esetedben egymásnak szembenéző ívek vannak, amit lehet hogy könnyebb a marásos megoldással kivitelezni.
Az a bajom, hogy nincs ehhez felszerelt műhelyem, így csak itt írásban fantáziálni tudok erről, ahelyett hogy nekiesnék és kipróbálnám.
Szegmentált vázádhoz meg gratulálok, szép lett.
Mi van akkor, ha horony nélkül csak egymásra rétegezel eltérő színű, megfelelő vastagságú fákat, majd az ebből kivágott darabkát az élére állítod (=ragasztási sík függőleges), azaz kis dőléssel (=ragasztási sík a függőlegestől pl. 5 vagy 10 fokkal eltér) teszed a szegmensek közé? Ha az összerétegezett alkatrészt pl. 5 fokkal megdöntött körfűrésszel szélezed le, akkor a ragasztási sík dőlésszöge pont azonos lesz. Így csak gyalulni és fűrészelni kellene.
Igaz, esetedben egymásnak szembenéző ívek vannak, amit lehet hogy könnyebb a marásos megoldással kivitelezni.
Az a bajom, hogy nincs ehhez felszerelt műhelyem, így csak itt írásban fantáziálni tudok erről, ahelyett hogy nekiesnék és kipróbálnám.
Szegmentált vázádhoz meg gratulálok, szép lett.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- Sandor
Szia Mikapu!
Kérlek ne haragudj, de valószínű elírtad a barátunk nevét.
Bocsi!
Kérlek ne haragudj, de valószínű elírtad a barátunk nevét.
Bocsi!
Üdv. Sándor.
- bencezug
Tisztelt Mikapu3!
Nagyon megtisztelsz a bendeguz névvel, de csalódást kell okoznom, ugyanis bencezug néven vagyok regisztrálva./lehet hogy véletlen, de már máskor is igy neveztél/
Bencezug a természetvédett Hortobágy része, és nem a bakterházzal kapcsolatos.
A szakmai dolgot illetően,küldök egy képet, gondolom igy jobban érthető, hogy mit akartam kifejezni.
Nagyon megtisztelsz a bendeguz névvel, de csalódást kell okoznom, ugyanis bencezug néven vagyok regisztrálva./lehet hogy véletlen, de már máskor is igy neveztél/
Bencezug a természetvédett Hortobágy része, és nem a bakterházzal kapcsolatos.
A szakmai dolgot illetően,küldök egy képet, gondolom igy jobban érthető, hogy mit akartam kifejezni.