Sziasztok!
Köszönöm, pont az ilyen megerősítésekre, véleményemre volt szükségem.
Pozsi, nem feltétlenül akarok beütős tokmány használni, sőt, leginkább egyáltalán nem... mivel nincs
Csupán le szerettem volna írni, hogy milyen erőhatásokra gondolok, és valóban, a szegnyereggel való megtámasztás is hasonlóképpen hat a
gépházra/főorsóra/csapágyakra, csak ott egy konstans, állandó erőhatás van, ellentétben a "beütéssel" ahol egy hirtelen fellépő egyszeri erőhatás van. De ugyanez az erőhatás lehet, ha pl. tálvéső belekap a fába.
Na, én leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy ezeket hogy bírják a Bernardo/Holzmann típusú hobbi esztergák (lévén, hogy amatőr vagyok, nem is kicsit

)
Amit Farongáló leír (meg amit talán már Mikapu is leírt), hogy ti. elég gyér a szervízháttér, az bizony sajnos eléggé nagy elrettentő erő, mivel nem szeretnék félévente/évente barkácsolni valamit a gépen. Az meg egyenesen bosszantó, ha az ember annak a tudatában nevez be egy 100-150 e FT-os gépre, hogy majd 1 év múlva úgyis hozzá kell nyúlnom.
(A jelenlegi Güde gépemnél jelenleg ez a helyzet, gyakorlatilag hasonló gyorsasággal szedem szét/rakom össze a gépet, mint egyesek a honvédségnél a géppisztolyt.

)