Géptartozékok / kiegészítők
- farongáló
Re: Géptartozékok / kiegészítők
Szia Mikapu!
A multkor írtad hogy a gépek között csak a festés különbözik.
Talán mégsem úgy van. Az én gépemen fémből vannak a rögzítő karok meg talán
más megoldás is jbb mint a holzmann-on.pl. az ékszíjat 1/2 prc alatt letudom cserélni stb.
Üdv: farongáló.
A multkor írtad hogy a gépek között csak a festés különbözik.
Talán mégsem úgy van. Az én gépemen fémből vannak a rögzítő karok meg talán
más megoldás is jbb mint a holzmann-on.pl. az ékszíjat 1/2 prc alatt letudom cserélni stb.
Üdv: farongáló.
- Mikapu3
Farongáló: Neked milyen géped van?
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- szalokik
Sziasztok !Mikapu3 írta:A bolti asztali gépeken a késtartót, meg a nyeregszeg hüvelyét rögzítő csavar karja műanyag. Lehet hogy a nagy gépeknél már fém. Meg láttam már olyan web-üzletet, ahol ezt lehetett fémöntvényből is kapni. A lényeg: a műanyag karocska igencsak gyenge, de bárhogy vigyáztam rá, csak letörött. Tőben. Még csiszolni sem kellett a maradékot, annyira a paláston törött le. Egy darabig utána fogóval húztam meg a csavart, de ezt meguntam és az alábbi megoldást választottam:
A fa idomban a furat d=30 mm, abba a rugó ellenében ide-oda mozgatható rész - amiről a kar letörött - pont szépen belefér, de persze elforogna rajta a fa, ezért a köztük lévő hézagot olvadékragasztóval kitöltöttem. Tökéletesen működik, pont eléggé meg lehet vele húzni a csavart és többé a karocska semmilyen irányban sem áll ki és sosincs útban.
Tudom ajánlani mindenkinek, aki így járt. Nem kell másikat venni, meg a fa alkatrésszel jobban is néz ki a gép.
Variáció egy témára... olcsó és örökös ...
http://faesztergalyosok.hu/gallery/albu ... M_0610.JPG
http://faesztergalyosok.hu/gallery/albu ... M_0612.JPG
További szép napot !
" egy problémára adható válaszok közül mindig a legegyszerűbb a helyes"
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Helló!
Gondolkodtam hasonló szorító megoldáson, nekem Mikapu és szalokik megoldása is tetszik, de akkor ha már variácók témára, itt az enyém:
Menetes szár, elől-hátul az anya rögzítve (hegesztve) középen a 3. anya bizonyos határok között mozog, amihez egy hajtókar van rögzítve. Így a késtartó rögzíthető, de a kar kellő mértékben visszalazítható, hogy ne legyen útban még véletlenül sem (lefelé álljon mindig).
Hú, ezt napokig lehet ragozni
Gondolkodtam hasonló szorító megoldáson, nekem Mikapu és szalokik megoldása is tetszik, de akkor ha már variácók témára, itt az enyém:
Menetes szár, elől-hátul az anya rögzítve (hegesztve) középen a 3. anya bizonyos határok között mozog, amihez egy hajtókar van rögzítve. Így a késtartó rögzíthető, de a kar kellő mértékben visszalazítható, hogy ne legyen útban még véletlenül sem (lefelé álljon mindig).
Hú, ezt napokig lehet ragozni
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- farongáló
Szevasz kiscsiszi!
Valahogy nekem nem stimmel a megoldásod.
farongáló
Valahogy nekem nem stimmel a megoldásod.
farongáló
Üdv!
Eltolnám a tengelyközéppontból a felfogatást, így megfelelően lehetne rögzíteni a késtartót, vagy bármi mást, ebben az elrendezésben nem igazán működik.
Eltolnám a tengelyközéppontból a felfogatást, így megfelelően lehetne rögzíteni a késtartót, vagy bármi mást, ebben az elrendezésben nem igazán működik.
- farongáló
Sőt egyáltalán nem működik,mert a középső anya a karral együtt
szabadon mozog az első és hátsó anya között anélkül hogy a tengely
menetes szárat tolná előre vagy hátra.
farongáló.
szabadon mozog az első és hátsó anya között anélkül hogy a tengely
menetes szárat tolná előre vagy hátra.
farongáló.
- Varifer
- Site Admin
Sziasztok!
Hárman kétfelé beszéltek!
Kiscsiszi a késtartó rögzítés, karjáról adott tippet.(nem az excenterről)
Megnézve az elv jó!
Gyakorlatban a kényelmi megoldása kipróbálásra vár.
Hárman kétfelé beszéltek!
Kiscsiszi a késtartó rögzítés, karjáról adott tippet.(nem az excenterről)
Megnézve az elv jó!
Gyakorlatban a kényelmi megoldása kipróbálásra vár.
Tisztelettel: Varifer
- Pozsi
- Adminisztrátor
Sziasztok!
Néha kicsit lassan érik meg bennem a mondani való.
Kiscsiszi megoldása egyszerű és frappáns.
A működési elve az, hogy a középső anya helyzete határozza meg hogy lazít vagy rögzít.
A rögzítésnél rossz esetben előfordulhat, hogy amikor a középső anyát azért akarjuk lazítani, hogy rossz helyen van a helyzete a karnak az egész rögzítést is kilazítjuk. De ki kell próbálni.
Néha kicsit lassan érik meg bennem a mondani való.
Kiscsiszi megoldása egyszerű és frappáns.
A működési elve az, hogy a középső anya helyzete határozza meg hogy lazít vagy rögzít.
A rögzítésnél rossz esetben előfordulhat, hogy amikor a középső anyát azért akarjuk lazítani, hogy rossz helyen van a helyzete a karnak az egész rögzítést is kilazítjuk. De ki kell próbálni.
Üdv. Pozsi
Üdvözlöm a Tisztelt Forumozó Társakat!
Szeretnék tanácsot kérni, csiszoló tárcsát szeretnék fabrikálni, de már az első lépésnél bajban vagyok,30cm azaz bocs. 300mm átmérővel egy bútorlapra képzeltem ráragasztani a csiszoló vásznat, de kell-e alá polifoam? milyen fordulat kell ehez az átmérőhöz?
Szeretnék tanácsot kérni, csiszoló tárcsát szeretnék fabrikálni, de már az első lépésnél bajban vagyok,30cm azaz bocs. 300mm átmérővel egy bútorlapra képzeltem ráragasztani a csiszoló vásznat, de kell-e alá polifoam? milyen fordulat kell ehez az átmérőhöz?