Szerszám ajánló

Lezárt
sjozsi

Re: Szerszám ajánló

Hozzászólás Szerző: sjozsi »

Sziasztok!

Én is vettem. Sajnos! :(
Hasonló meglepetések és tapasztalatok értek, mint kiscsiszit.
Rá kellett jönnöm, hogy csak akkor szabad gyári kést vennem, ha egy kés ára legalább annyi, mint ennek a készleté...
Régóta szemezek az Uni-max-on egy támasztó tüske készlettel (http://www.uni-max.hu/tamaszto-tuske-keszlet-9-db-os/d/)
Az új gépemen már ki tudnám használni. Ismeri valaki, van valakinek tapasztalata róla?
Üdv: Sjózsi.
Pozsi
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Szia sjozsi!

Nincs tapasztalatom, de én is szemezgettem vele, mert a gyári géphez amit adtak forgócsúcsot azzal nem vagyok megelégedve, ezért kerestem gyári forgócsúcsokat. Ennek a készletnek az ára kb. annyi, mint egy csúcs amit legolcsóbban találtam MK2 kategóriában.
De kell ennyi féle támasztó csúcs neked? Mostanában mielőtt neki ugrok valami vételnek mindig felteszem a kérdést magamnak, mert a sok belelovaglós vásárlás után aminek az lett a vége, hogy megvettem és nem használom, próbálok megfontoltabban vásárolni.
Üdv. Pozsi
sjozsi

Hozzászólás Szerző: sjozsi »

Szia Pozsi!

Azért nézegetem, mert a régi gépen csak fix szegnyereg csúcsom volt, és a főtengely sem volt furatos. A mostanin a főtengelyen van MK2 csatlakozás, a két üreges és a két csúcsos-körmös adaptert is tudnám használni. A szegnyereg MK3-as, de van szűkítőm MK2-re. Ide a forgó adapteren keresztül bármelyik eszközt használni tudnám. Sokat költöttem az esztergályos munkákra, az esztergályos azt mondta, hogy amit meg lehet venni készen a boltban, nem szabad legyártatni, mert az többszörösébe kerül. Az esztergályos munkadíja 4-5000 Ft/óra, és ebben még nincs benn az anyag. Ezt a készletet ennyiért nem tudja legyártani senki (hacsak nem saját magának). Csak nem szeretnék megint beleesni abba a hibába, hogy úgy veszem meg, hogy nincs infóm róla.
Üdv: Sjózsi.
Pozsi
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Szia!

Ha rászántad magad a vásárlásra, akkor majd oszd, meg, hogy érdemes-e megvenni? Azt hiszem az internetes vásárlás esetén nemcsak akkor lehet elállni a vásárlási szándéktól, ha kihozták, hanem utána is vissza lehet küldeni az árút.
Üdv. Pozsi
Soma Bear

Hozzászólás Szerző: Soma Bear »

sjozsi!

Találtam egy ilyet: http://www.holzmetal.hu/gepekadatai.php ... t=termekek

Nekem felülről a második sorban van a menesztőkészlet: Típus: MS3TLG
Hátha jó ez is! :)
Óvd a fákat! Egyél hódot! :)
kovi

Hozzászólás Szerző: kovi »

kiscsiszi írta:Kovi, ne törd le a lelkesedèsem idő előtt...: )
Szia!

nem akartam letörni a kedvedet a hozzászólásommal, de sajnos ez az igazság.
5 éve, amikor kezdtem az ismerkedést a pörgetéssel, akkor vettem egy ilyen készletet.
Most már tudom, hogy az anyag elég gyenge minőségű, de még is vann a készletben 2-3 kés amit szívesen használok.

Mivel sikerült szépen elköszörülni ezeket, így hát gondoltam veszek 1 új lészletet. Amikor megjött, akkor láttam, hogy minden kés keresztmetszetét lecsökkentették. Így az éltartóság mellett a merevségét is elveszítette.

A hibát nem akkor követtem el amikor megrendeltem, hanem amikor nem küldtem azonnal vissza!

Üdv

Kovi
kiscsiszi
Globál moderátor

Hozzászólás Szerző: kiscsiszi »

Én most ismerkedem, meg hát tudod, hogy van ez...
Hogy a zenei életből merítsek: amíg nincs Fender a kezedben, nem is vágysz rá. De ha egyszer kézbe veszed, már alább nem akarod adni. Megoldás: ne vegyél Fendert a kézbe :)
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
jmedvegy

Hozzászólás Szerző: jmedvegy »

kiscsiszi írta: Megoldás: ne vegyél Fendert a kézbe :)
Ez nem megoldás, csak a probléma megoldásának elodázása.
kiscsiszi
Globál moderátor

Hozzászólás Szerző: kiscsiszi »

Nekem van egy élet-szemléletem, vagy ars-poetica-m, vagy nevezzük bárminek.
Én mindig azt vallottam, hogy ha a meglévő eszközzel elértem az aktuális határaimat, akkor lépek feljebb.

Valószínű, hogy 17 év zenélgetés után, most már megfelelő alázattal és tudással a kezembe vehetnék egy Fendert, más kérdés, hogy most éppen nem aktuális a dolog, zenekar hiányában.

Így vagyok az esztergálással is: még nem értem el a határaimat a jelenlegi gépemmel, mert még mindig nagyon sok dolog van, amire figyelnem kell, amit tanulnom kell, tehát egyenlőre nem váltok, holott tudom, néhol meg van ezáltal kötve a kezem.
A késekkel is így vagyok. Most tanulnom kell ezekkel, hogy biztosan léphessek egy magasabb szintre, ha eljött az idő.

Tehát igen: nevezzük elodázásnak, de ez egy tudatos dolog.

Na, ma is kibölcselkedtem magam. :)

:koc
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
kovi

Hozzászólás Szerző: kovi »

Szia Kiscsiszi!

pár képpel illusztrálni is tudom azt, amiről eddig beszéltünk.
Itt láthatod a lényeget
4107

Ezen a képen azt is látni, hogy érdemes vele vigyázni.
4106

Üdv

Kovi
Lezárt