Most készült!
- Sandor
- Mikapu3
Re: Most készült!
Jancsibá: mily szépet lehet a korhadni induló hulladékfából esztergálni! Gratula!
Ez meg itt a kiserdő:
Monokultúra: mind azonos fafaj, melyet az Alföldön homokfásításra a legpocsékabb talajokon alkalmaznak, meg hasonlóan silány helyekre karszton is. Tehát nem túl nagy értékű erdő lesz belőle, de jobb mint az erózió, meg a homokverés. Fáját a faipar nagyra nem becsüli. Tehát a fafaj = ???
Ez meg itt a kiserdő:
Monokultúra: mind azonos fafaj, melyet az Alföldön homokfásításra a legpocsékabb talajokon alkalmaznak, meg hasonlóan silány helyekre karszton is. Tehát nem túl nagy értékű erdő lesz belőle, de jobb mint az erózió, meg a homokverés. Fáját a faipar nagyra nem becsüli. Tehát a fafaj = ???
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
Üdv a Fórumnak!
Tiszteletem,JancsiBácsi!Nekem spaltos bükkhöz nincs szerencsém-csodákat lehet alkotni,mint ahogy az ábra mutatja!
Mikapu3!Gratulálok,elképesztően ötletes az erdőd-csoda szép!
Hogy miből van?Kicsit várok,nem lövöm le a poent:bizti,Fakéz Mesteren túl is tudják!
Tiszteletem,JancsiBácsi!Nekem spaltos bükkhöz nincs szerencsém-csodákat lehet alkotni,mint ahogy az ábra mutatja!
Mikapu3!Gratulálok,elképesztően ötletes az erdőd-csoda szép!
Hogy miből van?Kicsit várok,nem lövöm le a poent:bizti,Fakéz Mesteren túl is tudják!
- bencezug
Szia Jancsibá!
Nagyon szép.
Üdv: bencezug
Nagyon szép.
Üdv: bencezug
- Morovik
Sziasztok!
Jancsibá nagyon remek a vázád irigylésre méltó anyag!
Forester Ha kedd akkor topolya világos de szép munka!
Mikapu3 ki ne vágd az erdőt bár jó ha van „tartalék” szép ötletes munka.
Jancsibá nagyon remek a vázád irigylésre méltó anyag!
Forester Ha kedd akkor topolya világos de szép munka!
Mikapu3 ki ne vágd az erdőt bár jó ha van „tartalék” szép ötletes munka.
"Soha nem késő,hogy azzá válj ami lehettél volna" (George Eliot)
- Jancsibá
Szervusztok!
Köszönöm a dicsérő szavakat,de ezek legjobban a jótékony gombák érdemlik.
Mikapu tetszik az erdőd. A fafajok mik telepítv lettek,nyár,nyír,akác ill. külömböző fenyők.
Köszönöm a dicsérő szavakat,de ezek legjobban a jótékony gombák érdemlik.
Mikapu tetszik az erdőd. A fafajok mik telepítv lettek,nyár,nyír,akác ill. külömböző fenyők.
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Bocsássatok meg szaktársak,DE Mikapu3 feltett ám egy kérdést!!!!
- Mikapu3
A kiserdő: fekete fenyő. Azonban eléggé beugratós. Ugyanis ez a cucc a FF ággöcse, méghozzá mintegy 30 évi szabadtéri heverészés, korhadás után, ami marad belőle. A törzsdarab (tűzhely körül ülőke) palástja még megvan, de ha belerúgok, porrá omlik és ezt követő némi baltázás után maradnak az ággöcsök. Most másodjára fogtam ennek neki. Már rutinosabban forstner fúróval a göcs vastagabbik végén (palást) készítettem süllyesztéket , hogy abban a tokmánnyal belülről megfoghassam. Volt amit csúccsal megtámasztottam, volt amit nem. Aztán készült, amit kiadott.
A kiserdő fáinak koronája a göcsök bél felőli végének korhadt része, amit ahogy lehetett meghagytam.
A FF-ból csak a göcs nem korhadt el, mert annyira gyantás. Emiatt az esztergált felületet csiszolni értelmetlen, a papírt azonnal eltömné. Tehát a sima felületet csak esztergálással kell elérni: a késél háta adja a simítást. Jól tanulható, hogyan kell a késhátnak felfeküdni. Ennyi.
Karsztos dombságon, vagy alföldi homokos vidéken kipusztult FF-őkből lehet hozzá alapanyagot gyűjteni, ha nem akarsz sok időt várni a saját kitermelés elkorhadására.
A kiserdő fáinak koronája a göcsök bél felőli végének korhadt része, amit ahogy lehetett meghagytam.
A FF-ból csak a göcs nem korhadt el, mert annyira gyantás. Emiatt az esztergált felületet csiszolni értelmetlen, a papírt azonnal eltömné. Tehát a sima felületet csak esztergálással kell elérni: a késél háta adja a simítást. Jól tanulható, hogyan kell a késhátnak felfeküdni. Ennyi.
Karsztos dombságon, vagy alföldi homokos vidéken kipusztult FF-őkből lehet hozzá alapanyagot gyűjteni, ha nem akarsz sok időt várni a saját kitermelés elkorhadására.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- bencezug
- Jancsibá
Szervusz Bandi Bátyám!
Nekünk már csak ilyen pici korsóval jut,négyszázért!
Nagyon ötletes az alkotásod.
Nekünk már csak ilyen pici korsóval jut,négyszázért!
Nagyon ötletes az alkotásod.
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!