Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
Varifer
Site Admin

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: Varifer »

Sziasztok!

Végre volt annyi időm hogy meglátogassam a műhelyem.
Nézelődtem milyen anyagot válasszak és mi legyen a téma.
Egy tavalyi vágású dió ágdarabra akadtam amiben ezt láttam.
18251824
M: 130 mm
D: 65 mm
Tisztelettel: Varifer
Dezső

Hozzászólás Szerző: Dezső »

1826
Leküzdve bátortalanságomat, feltöltöm tegnap készült munkámat. Feleségemnek készítettem ezt a kis ékszerdobozt. Anyaga enyhén korhadt 2 éve száradó sárgabarack. Felületkezelés: Droti mix + Paraffin olaj. Mérete kb: D: 50mm, M: 40mm A megajándékozottnak tetszik, és nekem ez a legfontosabb. Alig vette észre,hogy a Jézuska is tett bele valamit...
drehas
Örökös tag

Hozzászólás Szerző: drehas »

Sziasztok.

Elkészült az állólámpához a virágtartó is.Anyaguk dió.parafinolajjal és selyemfényű tyvelin lakkal kezelve.
1832 1831
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Most, azaz a III. Ökumenikus Faesztergályos Találkozón (ÖFT) készültek ezek:
28-án pénteken:
1900
Krisztustövis, de gledícsia, koronaakác is lehet a neve. D 10 x H18 cm. Egész jó vékonyra sikerült a kehely része. Sajnos a bél melletti repedés a kehely szárán előkerült.
1903
Mandula Sok repedéssel. D 21 x H 6,5 cm. Nem mertem vékonyabbra készíteni. A felület ugyanakkor nagyon jól sikerült. Majd kiderül, hogy szobában tartva néhány hét alatt reped-e még és hogyan változik az alakja.
29-én szombaton:
1901
Többek szerint nem nemes, hanem hazai nyár. D 13 x H 8,5 cm. Az előző napi gledícsia kupa talpleszúrása hibás volt, javítani kellett, ahhoz tokmányként használtam ennek fadarabját, majd ha már be volt fogva, próbáltam belőle valamit csinálni. Mondhatom szenvedéses fafaj. Jó tanács hatására a készre csiszoltat még benedvesítettem, majd némi várakozás után a legfinomabbal még egyszer csiszoltam. Megérte! A víztől felállt szőröket is le lehetett így kapni és egészen sima lett.
1902
D 11 x H 20 cm. Valamilyen cédrus Fakéz szerint, akinek a fatárában leltem ennek fadarabjára, amit nagyon ígéretesnek hittem, bár ő mondta, hogy nehéz eset. Az is lett, nem jó ezzel dolgozni. Nem ad szép forgácsot. Ugyanakkor könnyen csiszolható rengeteg por árán. Huat nagyszerű trükköt mutatott a mély részek csiszolásához (ahova a kezem már nem ér be): sliccelt végű botra rögzített csiszolóvászonnal a mély részek is könnyen csiszolhatóak.
Nos, számomra ez a 4 db a fehárvári találkozó tárgyi eredménye + sok jó beszélgetés, a nagyszerű élmény. Köszönt érte Fakéznek, a házigazdának!
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
forester

Hozzászólás Szerző: forester »

Szevasztok!
Az ibolyafa totyát,feleségemnek készítettem ajándokba Karácsony apropóján.Jó kis szívós,ámde jól megmunkálható fafaj-csak ne 740 ezer lenne egy köbméter belőle!
Az olajfa totyát,szintén Kedves Feleségemnek készítettem,mivelhogy Karácsony után voltunk egy nappal. :D :D :D 1840
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

A fehérvári lendület tartott még bennem másnap is, így készült ez a gledícsia korsó.
D 8 x H 18 cm. Végig vékony fallal.
1917
A tárgyfotóhoz nem értek túl sokat, de az biztos, hogy jöhet a fény innen vagy onnan és más más lesz a hatás.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
Jancsibá

Hozzászólás Szerző: Jancsibá »

Szervusztok! BUÉK !!!!!!
2012-es év befejező munkái.
Erdeidió tál. 220mm.X30mm.1918
Erdeidió ágából kehely.150mm.X 70mm.1919
Japánakác,kertidió,kajszibarack kehely.190mm.X 70mm.1920

Mikapu,tetszetős darabbal zártad a 2012 évi faesztergályos tevékenységed,igy tovább,új év új lendület. HAJRÁ,HAJRÁ,HAJRÁ !!!!!
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Pjanos

Hozzászólás Szerző: Pjanos »

Jancsibá!
Az első kehely is olyan, mintha többféle fából készült volna, a felirat szerint az első nem?
Szépek a többi munkák is..
Igyekszem feltenni vmit én is, de enyémek nem mutatósak, mert mindegyik natur és csiszolatlan. Néha gyertyával viaszolok, próbáltam többféle felelületkezelést, de maradok ennél.
üdv
Jancsibá

Hozzászólás Szerző: Jancsibá »

Szervusz P.János!
Az elsö kehely,amint irtam erdeidió ágból készült. Az ágnál a gesztrész csak a bélsugár körül,kis átmérőben alakul ki,igy a sziácsrész a meghatározóbb tömegű.
Felület kezelésre olcsó és jó az olvasztott parafin (gyertya)parafinolajjal higított változata.
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
icemann

Hozzászólás Szerző: icemann »

Sziasztok!
A III Ökomenikus találkozón készült, Drotival közös koprodukcióban. Az anyag+80% Droti, 20% én :D :D :D
De a tál velem jött :D :D
1921
Lezárt