Most készült!
- fakéz
Re: Most készült!
Szia,Mikapu!
Nagyon meggy neked ez! Pazdravljáju! fakéz
Nagyon meggy neked ez! Pazdravljáju! fakéz
Szevasztok!
Mikapu3!Jó,klassz a kelyhed-de:szándékosan kisebb a talp rész,vagy így sikerült?(én is járok úgy,sokszor
A csiszolásnál nem kevés a 120? 200 körül az igazibb!!
Most esett le:Jenő Bácsi,nem akármillen poen!!!!Gratulálok!
Mikapu3!Jó,klassz a kelyhed-de:szándékosan kisebb a talp rész,vagy így sikerült?(én is járok úgy,sokszor
A csiszolásnál nem kevés a 120? 200 körül az igazibb!!
Most esett le:Jenő Bácsi,nem akármillen poen!!!!Gratulálok!
- Mikapu3
Fakéz: köszi. Úgy látom tanultál is nem csak tanítottak oroszul. Velem csak az utóbbi esett meg sok éven át.
Forester: Esztergálásaim eddig úgy sikerültek, hogy mindig 80-assal kellett kezdenem a csiszolást. Most először kezdhettem 120-assal és a 180-assal fejeztem be.
Forester: Esztergálásaim eddig úgy sikerültek, hogy mindig 80-assal kellett kezdenem a csiszolást. Most először kezdhettem 120-assal és a 180-assal fejeztem be.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
Ha már orosz: A na zdarovje lenne itt a illőbb, de egyébként én is gratulálok, szép munka.
További szép napot!
További szép napot!
-
Sziasztok!
A Kaspó még tavaly készült, szóval egy kicsit megkéstem a publikálással, de remélem beférek vele a most készült kategóriába!
Anyaga: dió, juhar, hárs és cseresznye
Készült: 2011. novemberében
A kaspót Drótos Imre közreműködésével készítettem, mivel az alapanyagot Tőle kaptam, majd a végső formáját magam esztergáltam ki és kezeltem le!
A kaspó ajándékba készült, feleségemnek Editnek, évfordulónk alkalmából.
Üdv,
Sharky
A Kaspó még tavaly készült, szóval egy kicsit megkéstem a publikálással, de remélem beférek vele a most készült kategóriába!
Anyaga: dió, juhar, hárs és cseresznye
Készült: 2011. novemberében
A kaspót Drótos Imre közreműködésével készítettem, mivel az alapanyagot Tőle kaptam, majd a végső formáját magam esztergáltam ki és kezeltem le!
A kaspó ajándékba készült, feleségemnek Editnek, évfordulónk alkalmából.
Üdv,
Sharky
- Mikapu3
Sharky: gratulálok, nagyon szép kaspó lett.
.
Amit szóvá teszek, az a fényképezési színegyensúly, amivel kapcsolatban e három kép tökéletes illusztráció. Tehát amelyiken a fehér (vagy nagyon hasonló) terítőn van a kaspó, ott nekem valóságközelibbnek tűnnek a színek, míg a másik két kép (barna asztallapon) nagyon lilás. Nos azt tapasztalom, ha automata színegyensúly beállítással fényképezek (többnyire) és van a képen bármi ami a képfelület legalább 10%-án (ha több, még jobb) fehér, akkor közel jók a színek, de ha sem fehér, sem semleges szürke szín nincs a képen, akkor a masina nem tud mihez viszonyítani és elmásznak a színek.
Ezért vagy fehér háttér előtt fényképezek, vagy teszek valahova egy fehér papírlapot, amit a végső képről lehet hogy levágok, de előtte ahhoz igazodott a fényképezőgép és ahhoz igazítom képszerkesztéskor a színeket.
.
Amit szóvá teszek, az a fényképezési színegyensúly, amivel kapcsolatban e három kép tökéletes illusztráció. Tehát amelyiken a fehér (vagy nagyon hasonló) terítőn van a kaspó, ott nekem valóságközelibbnek tűnnek a színek, míg a másik két kép (barna asztallapon) nagyon lilás. Nos azt tapasztalom, ha automata színegyensúly beállítással fényképezek (többnyire) és van a képen bármi ami a képfelület legalább 10%-án (ha több, még jobb) fehér, akkor közel jók a színek, de ha sem fehér, sem semleges szürke szín nincs a képen, akkor a masina nem tud mihez viszonyítani és elmásznak a színek.
Ezért vagy fehér háttér előtt fényképezek, vagy teszek valahova egy fehér papírlapot, amit a végső képről lehet hogy levágok, de előtte ahhoz igazodott a fényképezőgép és ahhoz igazítom képszerkesztéskor a színeket.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- kovi
- Jancsibá
Szervusztok!
Sharky remélem örömet szereztél a kaspóval!
Tetszetős darab! GRATULÁLOK!
Kovi!
Szépre alakítottad azt a méreteket látva,tényleg rönknek nevezhető fadarabot!
Nekem tetszik!Szépre kivitelezett,mutatós darab.
Kovi!
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Üdv.:Jancsibá
-
Jó estét Mindenkinek!
Igen, gondoltam hogy problémás lesz a dolog, mert szobai fények mellett készült vakuval, és ráadásul közelről, így nagyon erős lett a fény is, ami nem előnyös. Mikapu legközelebb kipróbálom fehér háttérrel és minél több természetes fénnyel, ahogy fent írt sorokban ajánlottad, köszönöm.
Köszönöm a hozzászólásokat, a gratulációkat, és az építő jellegű ötleteket!
Üdv,
Sharky
Mikapu3 írta:Sharky: gratulálok, nagyon szép kaspó lett.
.
Igen, gondoltam hogy problémás lesz a dolog, mert szobai fények mellett készült vakuval, és ráadásul közelről, így nagyon erős lett a fény is, ami nem előnyös. Mikapu legközelebb kipróbálom fehér háttérrel és minél több természetes fénnyel, ahogy fent írt sorokban ajánlottad, köszönöm.
Jancsibá, igen sikerült örömet szereznem, sőt továbbiak készítésére buzdítottak!Jancsibá írta:Szervusztok!
Kovi!
Köszönöm a hozzászólásokat, a gratulációkat, és az építő jellegű ötleteket!
Üdv,
Sharky
-
Szia Kovi!
Nagyon mutatós darabot alkottál a gesztenye anyagból! Kimondottan tetszik a formája és színe a tálnak.
Üdv,
Sharky
Nagyon mutatós darabot alkottál a gesztenye anyagból! Kimondottan tetszik a formája és színe a tálnak.
Üdv,
Sharky