Most készült!
- icemann
Re: Most készült!
Szia András!
Ami szép, az szép, gratulálok hozzá.
De ha szines filccel is rajzoltál volna, akkor még szebb lenne
Ami szép, az szép, gratulálok hozzá.
De ha szines filccel is rajzoltál volna, akkor még szebb lenne
- bencezug
Szia András!
Ez igazán szép munka. A faanyag egyenesen csodálatos.
Üdv: bencezug
Ez igazán szép munka. A faanyag egyenesen csodálatos.
Üdv: bencezug
- stubó
Szia András!
Nagyon szép amit készítettél.
Különösen a fának a mintája ami csodálatos és ettől lett különleges.
Gratulálok hozzá és még sok ilyen gyönyörű munkát kívánok.
Üdvözlettel.
stubó
Nagyon szép amit készítettél.
Különösen a fának a mintája ami csodálatos és ettől lett különleges.
Gratulálok hozzá és még sok ilyen gyönyörű munkát kívánok.
Üdvözlettel.
stubó
- Jancsibá
Szervusz András!
Látom lendületbe vagy,csak így tovább!
Szép,nagyon szép,szebb nem is lehetne.GRATULÁLOK!
Látom lendületbe vagy,csak így tovább!
Szép,nagyon szép,szebb nem is lehetne.GRATULÁLOK!
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Üdv.:Jancsibá
- Mikapu3
Forester: a spaltos juharod nagyon látványos lett, gratulálok hozzá!
Volt régebbről egy hárs darabom, már jó alaposan száraz. Sajnos mindkét végén repedt. Ezeket levágtam és a közepét a gépbe fogtam. Csúcs közt leszabályoztam, hogy elforogjon a késtartó fölött, majd tányérra csavaroztam 4 csavarral. A nagyobbik feléből nekiláttam lámpabúrát készíteni, de elbíztam magamat és és egy darabja kiszakadt. Ahelyett, hogy a szája körül már csak csiszolással vékonyítottam volna, még a késsel igyekeztem. Végül a tetejénél is éppen hogy nem szakadt át. Helyenként papírvékony lett. Azon a felén mázlim volt. Íme:
Átmérője kb 18 cm.
Ami meg utána a tányéron megmaradt, abból készült egy kis tál. Érdekessége, hogy száliránya a tengellyel egyirányú, a szokásos keresztszálú helyett. A fenéklap tehát bütümetszet. Mivel nagyon száraz volt már, a széles bütümetszet nem repedt el, miután készen lett. Íme:
Átmérő: 17 cm.
Azt hittem, hogy a hárssal dolgozni élvezetes lesz. Nos, ez a darab elég nehezen adta meg magát, ritkán adott szép forgácsot, gyakran törmeléket és port. Lehet hogy száradék-anyag volt.
Volt régebbről egy hárs darabom, már jó alaposan száraz. Sajnos mindkét végén repedt. Ezeket levágtam és a közepét a gépbe fogtam. Csúcs közt leszabályoztam, hogy elforogjon a késtartó fölött, majd tányérra csavaroztam 4 csavarral. A nagyobbik feléből nekiláttam lámpabúrát készíteni, de elbíztam magamat és és egy darabja kiszakadt. Ahelyett, hogy a szája körül már csak csiszolással vékonyítottam volna, még a késsel igyekeztem. Végül a tetejénél is éppen hogy nem szakadt át. Helyenként papírvékony lett. Azon a felén mázlim volt. Íme:
Átmérője kb 18 cm.
Ami meg utána a tányéron megmaradt, abból készült egy kis tál. Érdekessége, hogy száliránya a tengellyel egyirányú, a szokásos keresztszálú helyett. A fenéklap tehát bütümetszet. Mivel nagyon száraz volt már, a széles bütümetszet nem repedt el, miután készen lett. Íme:
Átmérő: 17 cm.
Azt hittem, hogy a hárssal dolgozni élvezetes lesz. Nos, ez a darab elég nehezen adta meg magát, ritkán adott szép forgácsot, gyakran törmeléket és port. Lehet hogy száradék-anyag volt.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- fakéz
- Mikapu3
Tiszafát kaptam egy ismerőstől. Sajnos tavaly egész évben kint hevert a kertjében, most meg a hó alól szedte elő, így a szíjácsában van némi kékülés. Tiszafával nagyon jó dolgozni.
Persze nem minden sikerül, az első két nekifutás affene lett. Így egyre csökkent annak a fának a mérete, végül picurka pohár készült belőle. D=30, H=35 mm.
A nagyobb darab itt a képen a szebbik felét mutatja, ez bütürepedt végből készült és most a szobában az egyik oldalán egyre hosszabban reped. D=90, H=150 mm.
.
Kérdés: Mivel február a kispohár hónapja, mit értsünk kicsi alatt? A 10 cm-nél alacsonyabbat?
Persze nem minden sikerül, az első két nekifutás affene lett. Így egyre csökkent annak a fának a mérete, végül picurka pohár készült belőle. D=30, H=35 mm.
A nagyobb darab itt a képen a szebbik felét mutatja, ez bütürepedt végből készült és most a szobában az egyik oldalán egyre hosszabban reped. D=90, H=150 mm.
.
Kérdés: Mivel február a kispohár hónapja, mit értsünk kicsi alatt? A 10 cm-nél alacsonyabbat?
- fakéz
Egy hónappal ezelőtt készítettem ezt a szelídgesztenyefa tálat majdnem élőnedves anyagból. Saját forgácsában szikkasztottam, majd egy hétig száraz műhelyemben vártam, mennyire deformálódik el? Hát rendesen! De nem repedt el, így aztán leszabályoztam és teakfa olajjal kezeltem. Most már nyugi! Remélem, nem mozog tovább!
- Mikapu3
Kicsit már korábban készült, aki ott volt a fehérvári találkozón, láthatta. Karácsonyi ajándék volt unokaöcsémnek és barátnőjének, akik most Monacoban, illetve közvetlen mellette egy magyar ingatlanos cégnél dolgoznak. Bérelt lakásuk kicsi kertjében a januárban éppen citromot bőven termő fára akasztották a két madáretetőt.
Fafaj: juhar és feketedió, tetőátmérő huszonnéhány cm, felületkezelés: parafinolaj jó bőven.
A tengerpart közvetlen közelében laknak, ahol most ilyen citromérlelő idő van. Fenn a hegyekben meg lehet síelni. Ez az első két exportált termékem .
Fafaj: juhar és feketedió, tetőátmérő huszonnéhány cm, felületkezelés: parafinolaj jó bőven.
A tengerpart közvetlen közelében laknak, ahol most ilyen citromérlelő idő van. Fenn a hegyekben meg lehet síelni. Ez az első két exportált termékem .