Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
Jancsibá

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: Jancsibá »

Szervusz Géza!
Hiszek neked,ez nem vicc! Az elmúlt nyáron én is kaptam egy jelentős mennyiséget tűzifának.
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

D80, H160, majdnem affene lett, az itt nem látható hátoldalán van kisebb hibája.
2155
Ha elsőre készül kívül, majd az üregelés belül, az a kockázatosabb, így lett majdnem affene.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
Mikapu3

Apropó, ez tegnap lemaradt: 2156
Volt a fában egy repedés, ami egész jól viselkedett, szépen lehetett tőle üregelni, sőt a végén sikerült össze is ragasztani a fenti módszerrel. A madzaggal nem tudtam tökéletesen feszesre szorítani, illetve a száj felé az utolsó madzagmenet minduntalan le akart csúszni. Ezért faragtam kis faékeket a vastagabb végükön vastagodással és alátologattam a madzagnak. Ezzel egyrészt az megfeszült annyira, hogy a repedést a ragasztáshoz teljesen összezárta, másrészt azzal hogy több madzagmenetnek is alátoltam az ékecskéket, azoknak eléggé aláfeszültek ahhoz, hogy a legelsőt meg a vastagodásukkal megtartották a leugrástól. Így sikerült a ragasztás még a tokmányban, majd kötés után ismét csiszolás a ragasztónyomok eltüntetésére.
Tibor

Hozzászólás Szerző: Tibor »

Logikai és kézügyesség fejlesztő fa játék autó
Hossz.:45cm.
Szél.:15cm.
Csúcs magasság.:25cm
Felület kezelve: paraffin olajjal.216221612160215921582157
kiscsiszi
Globál moderátor

Hozzászólás Szerző: kiscsiszi »

Üdvözletem!

Hú, Tibor, ez nagyon jóra sikeredett, szép famunka!
Az első képem el kellett logikáznom, hogy rájöjjek, hol is van a kisautó! :)
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
forester

Hozzászólás Szerző: forester »

Szevasztok!
Mikapu3!Érdekes,millen praktikákat vetsz be:bár én inkább több éves,száraz anyaggal dolgozom:
Tibi Bácsi!Klassz,fantáziadús lett a fejlesztős teherautód:a Pető Intézetnek (is) dolgozol?
Napok óta egy Húsvéti kártyatartó projektem:amin dolgozom:elterveztem,illen,meg ollan lesz:ezzel szemben:
Vase,azt vettem észre:a fő téma,hasonlít WINDOW'S MAN-RA/ tudjátok,közösségi oldalakon,a koma aki arc nélküli/:2166 aki 1 zebrano tojást egyensúlyoz,amin banyakarom(ne kérdezzétek mi az,de szerintem,qrva jól hangzik :lol: :lol: :lol: )-Díszel-eg.
Véletlen sem sikerül amilyenre szerettem volna-de ez már csak illen marad:
Mikapu3

Forester: Kaptam frissen vágott csuromvizes pusztaszilt műanyagzacskóban, meg egy öreg, száraz körtét, amiről levágtam a repedt részt, nekiláttam, s mire az üreg elkészült, rá kellett jönnöm, hogy mégiscsak hosszabb a repedés, mint először gondoltam, de akkor már mentettem a menthetőt. Szerencsére sikerül a madzagos-ékes feszítéssel.
Mikapu3

2167 2168 2169
Tehát kaptam pusztaszilt, víztől majdnem csöpögő frisset. Most D 107, H 165 mm méretű kupa készült belőle. Nagyolás után az alakításnál a falvastagság tartásában segített a lámpa. A talpat is kiüregeltem, hogy ne repedjen aztán. Majd megcsodáltam még utoljára szabályos kerek alakjait és beküldtem több menetben a mikrosütőbe, amitől persze deformálódott. Érdekes, hogy ez a példány esetében fenn a száj kevésbé, mint a talp. Hogy mégiscsak egyenesen megálljon, visszatettem és a talpat leszabályoztam a tengelyre merőlegesre, síkra. Ismét mikrózás, hogy a jó meleg fára tegyem a lenolajat (biopin keményviaszolaj), mert úgy erősebben magába szívja.
Nagyon szép rajzolata van.
bencezug

Hozzászólás Szerző: bencezug »

Sziasztok!

Az idő jóvoltából, most készitettem, ezt a diófa poharat.

2170 2171

Üdv: bencezug
Jancsibá

Hozzászólás Szerző: Jancsibá »

Szervusz Bandi Bátyám!
Örülök hogy látlak!
A kehely meg nagyon szép alkotás!
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Lezárt