Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
Jancsibá

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: Jancsibá »

Szervusz Mikapu!
Köszönöm a válaszod.Több évvel ezelőtt vendégségben voltunk Bakonygyirótón.Meglátogattuk a szőlőhegyet,az útat szegélyező diófák termését gyüjtögettük.Ekkor sikerült a cserszömörce alergén hatásával megismerkednem,ezt sajnos bőrgyógyászati kezelés követett.
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
kiscsiszi
Globál moderátor

Hozzászólás Szerző: kiscsiszi »

Az elmúlt 1 - 1,5 hónap termése ez a kis kaspó.
Inkább még tanulmány féle ez is, fel kellett fedeznem a szegmentálás lépéseit, a pontos anyagszabászatot, vágást, csiszolást, ragasztást és persze esztergálást.

2388

A ház körül fellelhető anyagokkal dolgoztam.
Kedvencem (az akác) mellett egy kiszuperált szekrény darabjaiból merítettem bükköt (elég sötét tónusú, de asztalos is azt mondta rá, hogy bükk :) ), és persze egy kis fenyőt is belecsempésztem.

Egyenlőre mentes minden felületkezeléstől, tegnap délután fejeztem be, a szokásos tavaszi tevékenységek mellett...
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
Sandor

Hozzászólás Szerző: Sandor »

Szia Kiscsiszi!
Gratulálok az első szegmentált munkádhoz!
Jól látni,hogy gondosan figyeltél a szegmensek egymásra helyezésére.
Tisztán jó tanácsként ha javasolhatom, próbálkozz vékonyabb falúra esztergálni.
Én is így kezdtem,enyéim is hasonló vastagok voltak.
A kritikámat őszinte segítségnek szántam!!
Üdv. Sándor.
kiscsiszi
Globál moderátor

Hozzászólás Szerző: kiscsiszi »

Sandor írta:Szia Kiscsiszi!
Gratulálok az első szegmentált munkádhoz! ... isztán jó tanácsként ha javasolhatom, próbálkozz vékonyabb falúra esztergálni. ... kritikámat őszinte segítségnek szántam!!
Köszönöm Sándor a gratulációt, illetve a hozzászólást is, abszolút pozitív kritikának vettem!
Egyenlőre örülük, hogy a jelenleg rendelkezésre álló technikával idáig eljutottam. Ha jól megfigyeled, igazából a karimája az, ami az egésznek "vastag" kinézetet kölcsönöz, a falvastagság 5-7 mm között lehet, de nem mértem. Vékonyabbra nem mertem menni, féltem, hogy röpül, reped, vagy a ragasztás enged... :)
(Igy is kétszer kilőttem... :) )

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy elismerésemet fejezzem ki mindenkinek a szép munkákért. Eszméletlen dolgok születtek itt, amíg egy kicsit "félrenéztem". Hihetetlen óra, szegmentált kínálótál, cserszömörcés kupa. Gratulálok!
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

A hétvégi termés. (Az egész szombat csak az enyém volt, ami azért elég ritka, így kihasználtam.)
2392
D 103 x H 54 mm cseresznye, bütübe esztergálva.
2390
Gyertyatartók. A baloldali som (erdőben talált, fülledt, repedt anyagból) a jobb pedig ószázsnarancs. D 54 mm mindkettő, H 127 és 146 mm.
2391
Ószázsnarancs fedeles edényke. D 132 x H 95 mm fedéllel.
2389
Ózsázsnarancs kupa. Egy a nagy baja: minden kifolyik belőle, mert már a rönkben sok volt a repedés, de mégis sikerül egyben tartva kupává kikupálni. D 135 x H 150 mm.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
birorion

Hozzászólás Szerző: birorion »

Sziasztok!

Első próbálkozásom gyűrűspohár készítéssel, ez lett az eredmény!2396
Az ember magának okozza a problémákat amiket meg kell oldania, mert ha nem teszi csak egy szimpla tereptárgy
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Virágoskőris göcsört:
2460 2461 2462 2463 2464 2465 2466 2467
Az alapanyag, talpsík, felfogás, talp süllyeszték, félkész, kész, nézet egyik, majd másik oldalról.
Méret: magasság: 10 cm, szélesség: belső átmérő 12,5 sm, külső méret kb 20 cm.
Ez sok éve félretett fadarab, meg úgy tűnik a tűz közelében is járt. Majd csak jó lehet valamire. Aztán jött a faesztergálós hobbi pár éve és egy-két napja ez lett belőle.
Immár tudom, hogy az ilyen göcsörtnek miért oly nagy a becsülete faesztergályos körökben.
A mintázata alapján furnérban úgy tudom haboskőrisnek hívják a hasonlót.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
kovi

Hozzászólás Szerző: kovi »

Szia Mikapu!

Szívből gratulálok, ez igazán szép munka!

Kovi
brutus

Hozzászólás Szerző: brutus »

Szia Mikapu!
Gratulálok ahhoz, hogy ezekkel az objektumokkal te is nagyban hozzájárulsz ahhoz, hogy még többen értékeljék az esztergályos körökben az efféle görcsök mibenlétét!
Üdvözlettel: brutus
Aki öt szóval mondja el, amit hárommal is el lehetne mondani, az egyéb gazságokra is képes.
fakéz

Hozzászólás Szerző: fakéz »

Szia, Mikapu!
Te egy igazi mazohista vagy! Gratulálok, hogy neki mertél fogni, és méginkább, hogy be is fejezted ( és túlélted!) üdv: fakéz
Lezárt