Most készült!
- Jancsibá
Re: Most készült!
Szervusz Mikapu!
Köszönöm a válaszod.Több évvel ezelőtt vendégségben voltunk Bakonygyirótón.Meglátogattuk a szőlőhegyet,az útat szegélyező diófák termését gyüjtögettük.Ekkor sikerült a cserszömörce alergén hatásával megismerkednem,ezt sajnos bőrgyógyászati kezelés követett.
Köszönöm a válaszod.Több évvel ezelőtt vendégségben voltunk Bakonygyirótón.Meglátogattuk a szőlőhegyet,az útat szegélyező diófák termését gyüjtögettük.Ekkor sikerült a cserszömörce alergén hatásával megismerkednem,ezt sajnos bőrgyógyászati kezelés követett.
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
Üdv.:Jancsibá
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Az elmúlt 1 - 1,5 hónap termése ez a kis kaspó.
Inkább még tanulmány féle ez is, fel kellett fedeznem a szegmentálás lépéseit, a pontos anyagszabászatot, vágást, csiszolást, ragasztást és persze esztergálást.
A ház körül fellelhető anyagokkal dolgoztam.
Kedvencem (az akác) mellett egy kiszuperált szekrény darabjaiból merítettem bükköt (elég sötét tónusú, de asztalos is azt mondta rá, hogy bükk ), és persze egy kis fenyőt is belecsempésztem.
Egyenlőre mentes minden felületkezeléstől, tegnap délután fejeztem be, a szokásos tavaszi tevékenységek mellett...
Inkább még tanulmány féle ez is, fel kellett fedeznem a szegmentálás lépéseit, a pontos anyagszabászatot, vágást, csiszolást, ragasztást és persze esztergálást.
A ház körül fellelhető anyagokkal dolgoztam.
Kedvencem (az akác) mellett egy kiszuperált szekrény darabjaiból merítettem bükköt (elég sötét tónusú, de asztalos is azt mondta rá, hogy bükk ), és persze egy kis fenyőt is belecsempésztem.
Egyenlőre mentes minden felületkezeléstől, tegnap délután fejeztem be, a szokásos tavaszi tevékenységek mellett...
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- Sandor
Szia Kiscsiszi!
Gratulálok az első szegmentált munkádhoz!
Jól látni,hogy gondosan figyeltél a szegmensek egymásra helyezésére.
Tisztán jó tanácsként ha javasolhatom, próbálkozz vékonyabb falúra esztergálni.
Én is így kezdtem,enyéim is hasonló vastagok voltak.
A kritikámat őszinte segítségnek szántam!!
Gratulálok az első szegmentált munkádhoz!
Jól látni,hogy gondosan figyeltél a szegmensek egymásra helyezésére.
Tisztán jó tanácsként ha javasolhatom, próbálkozz vékonyabb falúra esztergálni.
Én is így kezdtem,enyéim is hasonló vastagok voltak.
A kritikámat őszinte segítségnek szántam!!
Üdv. Sándor.
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Köszönöm Sándor a gratulációt, illetve a hozzászólást is, abszolút pozitív kritikának vettem!Sandor írta:Szia Kiscsiszi!
Gratulálok az első szegmentált munkádhoz! ... isztán jó tanácsként ha javasolhatom, próbálkozz vékonyabb falúra esztergálni. ... kritikámat őszinte segítségnek szántam!!
Egyenlőre örülük, hogy a jelenleg rendelkezésre álló technikával idáig eljutottam. Ha jól megfigyeled, igazából a karimája az, ami az egésznek "vastag" kinézetet kölcsönöz, a falvastagság 5-7 mm között lehet, de nem mértem. Vékonyabbra nem mertem menni, féltem, hogy röpül, reped, vagy a ragasztás enged...
(Igy is kétszer kilőttem... )
Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy elismerésemet fejezzem ki mindenkinek a szép munkákért. Eszméletlen dolgok születtek itt, amíg egy kicsit "félrenéztem". Hihetetlen óra, szegmentált kínálótál, cserszömörcés kupa. Gratulálok!
Üdv: kiscsiszi
- Mikapu3
A hétvégi termés. (Az egész szombat csak az enyém volt, ami azért elég ritka, így kihasználtam.)
D 103 x H 54 mm cseresznye, bütübe esztergálva.
Gyertyatartók. A baloldali som (erdőben talált, fülledt, repedt anyagból) a jobb pedig ószázsnarancs. D 54 mm mindkettő, H 127 és 146 mm.
Ószázsnarancs fedeles edényke. D 132 x H 95 mm fedéllel.
Ózsázsnarancs kupa. Egy a nagy baja: minden kifolyik belőle, mert már a rönkben sok volt a repedés, de mégis sikerül egyben tartva kupává kikupálni. D 135 x H 150 mm.
D 103 x H 54 mm cseresznye, bütübe esztergálva.
Gyertyatartók. A baloldali som (erdőben talált, fülledt, repedt anyagból) a jobb pedig ószázsnarancs. D 54 mm mindkettő, H 127 és 146 mm.
Ószázsnarancs fedeles edényke. D 132 x H 95 mm fedéllel.
Ózsázsnarancs kupa. Egy a nagy baja: minden kifolyik belőle, mert már a rönkben sok volt a repedés, de mégis sikerül egyben tartva kupává kikupálni. D 135 x H 150 mm.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- birorion
Az ember magának okozza a problémákat amiket meg kell oldania, mert ha nem teszi csak egy szimpla tereptárgy
- Mikapu3
Virágoskőris göcsört:
Az alapanyag, talpsík, felfogás, talp süllyeszték, félkész, kész, nézet egyik, majd másik oldalról.
Méret: magasság: 10 cm, szélesség: belső átmérő 12,5 sm, külső méret kb 20 cm.
Ez sok éve félretett fadarab, meg úgy tűnik a tűz közelében is járt. Majd csak jó lehet valamire. Aztán jött a faesztergálós hobbi pár éve és egy-két napja ez lett belőle.
Immár tudom, hogy az ilyen göcsörtnek miért oly nagy a becsülete faesztergályos körökben.
A mintázata alapján furnérban úgy tudom haboskőrisnek hívják a hasonlót.
Az alapanyag, talpsík, felfogás, talp süllyeszték, félkész, kész, nézet egyik, majd másik oldalról.
Méret: magasság: 10 cm, szélesség: belső átmérő 12,5 sm, külső méret kb 20 cm.
Ez sok éve félretett fadarab, meg úgy tűnik a tűz közelében is járt. Majd csak jó lehet valamire. Aztán jött a faesztergálós hobbi pár éve és egy-két napja ez lett belőle.
Immár tudom, hogy az ilyen göcsörtnek miért oly nagy a becsülete faesztergályos körökben.
A mintázata alapján furnérban úgy tudom haboskőrisnek hívják a hasonlót.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- kovi
Szia Mikapu!
Szívből gratulálok, ez igazán szép munka!
Kovi
Szívből gratulálok, ez igazán szép munka!
Kovi
- brutus
Szia Mikapu!
Gratulálok ahhoz, hogy ezekkel az objektumokkal te is nagyban hozzájárulsz ahhoz, hogy még többen értékeljék az esztergályos körökben az efféle görcsök mibenlétét!
Üdvözlettel: brutus
Gratulálok ahhoz, hogy ezekkel az objektumokkal te is nagyban hozzájárulsz ahhoz, hogy még többen értékeljék az esztergályos körökben az efféle görcsök mibenlétét!
Üdvözlettel: brutus
Aki öt szóval mondja el, amit hárommal is el lehetne mondani, az egyéb gazságokra is képes.
- fakéz
Szia, Mikapu!
Te egy igazi mazohista vagy! Gratulálok, hogy neki mertél fogni, és méginkább, hogy be is fejezted ( és túlélted!) üdv: fakéz
Te egy igazi mazohista vagy! Gratulálok, hogy neki mertél fogni, és méginkább, hogy be is fejezted ( és túlélted!) üdv: fakéz