Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
Mikapu3

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Drehas: és próbáltad már esztergálni? mert attól tartok nem lehet.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
drehas
Örökös tag

Hozzászólás Szerző: drehas »

Mikapu
Tévedsz.Lehet esztergálni,de nem esztergakéssel,hanem csiszolóvászonnal.Érdemes kiprobálni.
drehas
sjozsi

Hozzászólás Szerző: sjozsi »

Egy kollégámtól kaptam egy száraz cseresznye rönköt, mindegyik vége teljesen berepedezett. A közepéből sikerült egy viszonylag ép darabot kivágni, ebből készült a két tál. Lenolajjal és viasszal kezeltem. 26622663
Üdv: Sjózsi.
Jancsibá

Hozzászólás Szerző: Jancsibá »

Szervusz sjózsi!
Szépek lettek a karélytálak.A méreteket hiányolom,ez határozza meg a kívitelezés nehézségi fokát.
Mások segítése,erkölcsi nagyságod növeli!
Üdv.:Jancsibá
sjozsi

Cseresznye tál. Sajnos volt benne egy hatalmas csavar, szerencsére a kérgezésnél megtaláltam.
Mérete a képre kattintva.
2670
Mikapu3

sjozsi: Úgy érted, hogy nem a szála csavarodott? Tán idegen anyag. A tál végül szép lett, s úgy tűnik, sikerült a csavart elkerülni.
sjozsi

Szia Mikapu!
Egy törött fejű 6-os csavar volt a rönkbe csavarva. Szerencsére úgy gondoltam, hogy nem karélytálat gyártok belőle, hanem lekérgezem, és az elkészült formájú tálat pörgetem. Mikor a kisbaltám megakadt, akkor vettem észre a csavar csonkot. Megpróbáltam kicsavarni, de nagyon ragaszkodó típusú volt. Nagyon óvatosan kellett a csavar közelében ügyködni, végül is többszöri vésegetés, fűrészelgetés után sikerült kigyógyítani (2 darabban), ami kijött az egy 5 cm-es darab volt. Végül úgy sikerült alakítgatni, hogy csak az aljén maradt egy ~5 mm-es emlék.
Mikapu3

Izgalmas.
Már régebben parkettáztunk. Az egyik elemben van egy darab ólom. Gondolom háborús emlék, vagy a vadászoké. Minden esetre a teljes technológián átment, szépen elvágták, ráragasztották (szalagparketta), megcsiszolták, lelakkozták és most az enyém a parkettámban.
Na, valahogy így jártál a csavaroddal.
sjozsi

Szia Mikapu!
Pár éve építettem egy kerti kemencét. Néha sikerült rendesen megpörkölni a kenyeret. Aztán láttam a tv-ben a profikat is sütni a kemencében, és az ő kenyerük is rendesen megégett. A profi azt mondta, hogy ez nem égett, hanem autentikus!
Azóta én sem égett, hanem autentikus kenyeret sütök. Autentikusat (szújáratos, repedt) pörgetek. A parkettád is autentikus.
Én nem mertem a csavart benn hagyni, mert nem is tudtam, milyen mélyen van. Szerencsére sikerült úgy alakítani, hogy belülről nem látszik a helye.
2671
Pozsi
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Sziasztok!

Régebben készítettem egy 5 csapos poharat, melyet sikeresen elajándékoztam.
2480
Két nap után kezdett hiányozni, hogy nem látom a poharat, ezért készítettem egy másikat. Ennek 7 csapja van. Már hiányzott a pörgetés.
2674
Üdv. Pozsi
Lezárt