sjozsi egyre jobb tárgyakat készítesz és a felület is kezd jó lenni. Gratulálok!fakéz írta: egy életen át kell csak gyakorolni, és menni fog nekünk is!
Most készült!
- Pozsi
- Adminisztrátor
Re: Most készült!
Örülök fakéz mottójának:
Üdv. Pozsi
- fakéz
- sjozsi
El vagyok keseredve! Egy fél életen keresztül nem gyakoroltam, akkor esélyem sem lesz a szép munkákra?
De nem adom fel, azért is megpróbálom...
A mai termés: még egy tál kőrisből.
Egyik tálra égettem egyszer 3 csíkot, azóta a nejem elvárja, hogy az ajándéknak készülőket megcsíkozzam...
A mai termés: még egy tál kőrisből.
Egyik tálra égettem egyszer 3 csíkot, azóta a nejem elvárja, hogy az ajándéknak készülőket megcsíkozzam...
Üdv: Sjózsi.
- fakéz
sjozsi írta:El vagyok keseredve! Egy fél életen keresztül nem gyakoroltam, akkor esélyem sem lesz a szép munkákra?
Ne keseregj! Ha jól belehúzol, még vagy 60 évig gyárthatod a forgácsot! Szépek a munkáid, remélem a decemberi találkozón megtapogathatjuk! üdv:fakéz
- sjozsi
Ha 111 évesen még képes leszek forgácsolni, akkor ez rendben van. Jó lesz akkor megtartani egy-két dolgot decemberre és nem elajándékozni.
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Még valamikor április-május magasságában készült ez a kis tálka. A kerti munkálatok megkezdésekor történt, hogy egy fiatal cseresznyefát kivágásra ítélt a természet (szegényem nem bírta a tavalyi forróságot, kiszáradt).
Így tehát készült belőle egy kis szegmentált tálacska, kb 160 mm átmérővel 75-80 mm magassággal.
Persze önmagában nem lett volna elég az anyag, így némi akáccal és fenyővel bolondítottam meg.
Jó kis móka volt a talpát különböző fajta csíkokból összeragaszgatni.
Sajnos a szegmentált gyűrűk illesztése nem pontos, de ezt csak a vájt-szeműek látják.
Hogy öregbítsem a magyar faesztergályosok hírnevét külföldön, ez a tálka azóta már egy indiai irodaház vitrinjét díszíti. Nekik speciel nagyon tetszett....
Így tehát készült belőle egy kis szegmentált tálacska, kb 160 mm átmérővel 75-80 mm magassággal.
Persze önmagában nem lett volna elég az anyag, így némi akáccal és fenyővel bolondítottam meg.
Jó kis móka volt a talpát különböző fajta csíkokból összeragaszgatni.
Sajnos a szegmentált gyűrűk illesztése nem pontos, de ezt csak a vájt-szeműek látják.
Hogy öregbítsem a magyar faesztergályosok hírnevét külföldön, ez a tálka azóta már egy indiai irodaház vitrinjét díszíti. Nekik speciel nagyon tetszett....
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- Pozsi
- Adminisztrátor
Szia kiscsiszi!
Gratulálok az első (?) szegmentálásodhoz. Az kicsit elkedvetlenít, hogy a fórumunkat váratod 3-4 hónapon keresztül, hogy megmutasd mit csináltál.
Gondolom majd amit most csinálsz azt majd októberben meglátjuk.
Gratulálok az első (?) szegmentálásodhoz. Az kicsit elkedvetlenít, hogy a fórumunkat váratod 3-4 hónapon keresztül, hogy megmutasd mit csináltál.
Gondolom majd amit most csinálsz azt majd októberben meglátjuk.
Üdv. Pozsi
- sjozsi
Volt még egy darab maradék körtefám, mindkét vége el kezdett repedezni. Ebből készült ma ez a váza.
Paraffin olajjel és viasszal kezelve.
Paraffin olajjel és viasszal kezelve.
- Mikapu3
Kis nyári komolytalanság:
Lányom kért ilyen tölcsért. Befőzési szezon van és a kis vagy szűk szájú üvegek lekvárral töltésekor könnyebben jut mellé is. Pusztaszil, mikróban szárítva, majd lenolajjal több rétegben, mindig egy-két nap várakozással, hogy jól megköthessen. Bevált.
Ragasztó fejenállító, hogy a már ürülő flakonból is egyből lehessen ragasztót kinyomni. Kicsit excentrikusabb változat, mint amit korábban mutattam. Szintén pusztaszil.
Lányom kért ilyen tölcsért. Befőzési szezon van és a kis vagy szűk szájú üvegek lekvárral töltésekor könnyebben jut mellé is. Pusztaszil, mikróban szárítva, majd lenolajjal több rétegben, mindig egy-két nap várakozással, hogy jól megköthessen. Bevált.
Ragasztó fejenállító, hogy a már ürülő flakonból is egyből lehessen ragasztót kinyomni. Kicsit excentrikusabb változat, mint amit korábban mutattam. Szintén pusztaszil.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- Mikapu3
Ma üregeltem egy sort. A sor 3 tagú:
Pusztaszil. A két szélesebb átmérője 10-en-egy-két centi, a magasabb magassága 19 cm.
Felületkezelés: lenolaj. A fa csurom víz, február óta műanyagzsákban hevert és már szépen hajtott. Most nem szárítottam mikrosütővel.
Pusztaszil. A két szélesebb átmérője 10-en-egy-két centi, a magasabb magassága 19 cm.
Felületkezelés: lenolaj. A fa csurom víz, február óta műanyagzsákban hevert és már szépen hajtott. Most nem szárítottam mikrosütővel.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!