Most készült!

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
Pozsi
Adminisztrátor

Re: Most készült!

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Örülök fakéz mottójának:
fakéz írta: egy életen át kell csak gyakorolni, és menni fog nekünk is!
sjozsi egyre jobb tárgyakat készítesz és a felület is kezd jó lenni. Gratulálok!
Üdv. Pozsi
fakéz

Hozzászólás Szerző: fakéz »

Tegnap folytattam agyakorlást:2698Eza spaltos nyírfa tál lett az eredménye.
sjozsi

Hozzászólás Szerző: sjozsi »

El vagyok keseredve! :( Egy fél életen keresztül nem gyakoroltam, akkor esélyem sem lesz a szép munkákra? :?:
De nem adom fel, azért is megpróbálom... :D
A mai termés: még egy tál kőrisből.
2699
Egyik tálra égettem egyszer 3 csíkot, azóta a nejem elvárja, hogy az ajándéknak készülőket megcsíkozzam...
Üdv: Sjózsi.
fakéz

Hozzászólás Szerző: fakéz »

sjozsi írta:El vagyok keseredve! :( Egy fél életen keresztül nem gyakoroltam, akkor esélyem sem lesz a szép munkákra? :?:

De nem adom fel, azért is megpróbálom... :D
Ne keseregj! Ha jól belehúzol, még vagy 60 évig gyárthatod a forgácsot! Szépek a munkáid, remélem a decemberi találkozón megtapogathatjuk! üdv:fakéz
sjozsi

Ha 111 évesen még képes leszek forgácsolni, akkor ez rendben van. ;) Jó lesz akkor megtartani egy-két dolgot decemberre és nem elajándékozni.
kiscsiszi
Globál moderátor

Hozzászólás Szerző: kiscsiszi »

Még valamikor április-május magasságában készült ez a kis tálka. A kerti munkálatok megkezdésekor történt, hogy egy fiatal cseresznyefát kivágásra ítélt a természet (szegényem nem bírta a tavalyi forróságot, kiszáradt).
Így tehát készült belőle egy kis szegmentált tálacska, kb 160 mm átmérővel 75-80 mm magassággal.
Persze önmagában nem lett volna elég az anyag, így némi akáccal és fenyővel bolondítottam meg.

Jó kis móka volt a talpát különböző fajta csíkokból összeragaszgatni. :)

Sajnos a szegmentált gyűrűk illesztése nem pontos, de ezt csak a vájt-szeműek látják.

27022701

Hogy öregbítsem a magyar faesztergályosok hírnevét külföldön, ez a tálka azóta már egy indiai irodaház vitrinjét díszíti. Nekik speciel nagyon tetszett.... :)
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
Pozsi
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Pozsi »

Szia kiscsiszi!

Gratulálok az első (?) szegmentálásodhoz. Az kicsit elkedvetlenít, hogy a fórumunkat váratod 3-4 hónapon keresztül, hogy megmutasd mit csináltál. :lol:
Gondolom majd amit most csinálsz azt majd októberben meglátjuk. :roll:
Üdv. Pozsi
sjozsi

Volt még egy darab maradék körtefám, mindkét vége el kezdett repedezni. Ebből készült ma ez a váza.
2703
Paraffin olajjel és viasszal kezelve.
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Kis nyári komolytalanság:
2704
Lányom kért ilyen tölcsért. Befőzési szezon van és a kis vagy szűk szájú üvegek lekvárral töltésekor könnyebben jut mellé is. Pusztaszil, mikróban szárítva, majd lenolajjal több rétegben, mindig egy-két nap várakozással, hogy jól megköthessen. Bevált.
2705
Ragasztó fejenállító, hogy a már ürülő flakonból is egyből lehessen ragasztót kinyomni. Kicsit excentrikusabb változat, mint amit korábban mutattam. Szintén pusztaszil.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
Mikapu3

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Ma üregeltem egy sort. A sor 3 tagú:
2707
Pusztaszil. A két szélesebb átmérője 10-en-egy-két centi, a magasabb magassága 19 cm.
Felületkezelés: lenolaj. A fa csurom víz, február óta műanyagzsákban hevert és már szépen hajtott. Most nem szárítottam mikrosütővel.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
Lezárt