Most készült!
- Pozsi
- Adminisztrátor
Re: Most készült!
Üdv. Pozsi
- Mikapu3
Pozsi: szép pohárka lett. Ittál már valamit belőle?
Egy darab zöldjuhart kiüregeltem, majd a külseje hozzáigazításakor nem jól tapogattam az aljánál a falvastagságot, tehát sikerült affenévé varázsolnom, de gondoltam nem hagyom magam. Elővettem egy félretett ószázsnarancs darabkát, amiből mégis csak lett talpa e kupának.
A két darab összeragasztásához pillanatragasztót használtam, így hamar folytathattam a két rész összecsiszolásával és a mű befejezésével.
Felületkezelés: leinos teakolaj, majd folyékonyviasz.
Az egyébként semmire sem jó zöldjuharban nagyon szép színek és mintázat lakik.
Egy darab zöldjuhart kiüregeltem, majd a külseje hozzáigazításakor nem jól tapogattam az aljánál a falvastagságot, tehát sikerült affenévé varázsolnom, de gondoltam nem hagyom magam. Elővettem egy félretett ószázsnarancs darabkát, amiből mégis csak lett talpa e kupának.
A két darab összeragasztásához pillanatragasztót használtam, így hamar folytathattam a két rész összecsiszolásával és a mű befejezésével.
Felületkezelés: leinos teakolaj, majd folyékonyviasz.
Az egyébként semmire sem jó zöldjuharban nagyon szép színek és mintázat lakik.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- sjozsi
Sziasztok!
Egy ismerős hozott egy cser tűzifa darabot, hogy csináljak belőle tálat!
Ezt sikerült összehozni.
Eredetileg a pályázatra szántam, aztán addig figyeltem az oldalát, hogy milyen vékony legyen, hogy túlfutottam az alján. Lett egy csinos affene. Egy darab tölgy lappal "befenekeltem", ha a pályázatra nem is jó, azért sikerült valamit összehozni belőle.
Egy ismerős hozott egy cser tűzifa darabot, hogy csináljak belőle tálat!
Ezt sikerült összehozni.
Eredetileg a pályázatra szántam, aztán addig figyeltem az oldalát, hogy milyen vékony legyen, hogy túlfutottam az alján. Lett egy csinos affene. Egy darab tölgy lappal "befenekeltem", ha a pályázatra nem is jó, azért sikerült valamit összehozni belőle.
Üdv: Sjózsi.
- Sandor
Szia Sjozsi!
Nagyon szépen,igényesen elkészítetted ezeket a tárgyakat.
Gratulálok! Nekem nagyon tetszenek!
Szerintem feltehetted volna pályázatra is!
Nagyon szépen,igényesen elkészítetted ezeket a tárgyakat.
Gratulálok! Nekem nagyon tetszenek!
Szerintem feltehetted volna pályázatra is!
Üdv. Sándor.
- sjozsi
Szia Sándor!
Szóval a pályázatra készült eredetileg, de miután sikerült az alját kilyukasztani, ragasztottam alá egy tölgy lapot (a tányér bükkből van). Ezek után nem akartam már elküldeni a pályázatra, mert ugye mivel kétféle fából készült, már nem "hagyományos", szegmentáltnak meg azért mégsem nevezném...
Szóval a pályázatra készült eredetileg, de miután sikerült az alját kilyukasztani, ragasztottam alá egy tölgy lapot (a tányér bükkből van). Ezek után nem akartam már elküldeni a pályázatra, mert ugye mivel kétféle fából készült, már nem "hagyományos", szegmentáltnak meg azért mégsem nevezném...
- Varifer
- Site Admin
Sziasztok!
Sjózsi és mindenkinek.
A szegmentált és a hagyományos kategóriát definiálni úgy tudnám hogy:
A szegmentált: Gyűrőkből és ezen belül is szegmensekből tevődnek össze, ez által alakítva ki a mintát és a formát.
A hagyományos: az lehet akár több darabból is (tömbösített) de lehet több anyagból is tömbösítve, és az esztergálással és egyéb eljárással (égetés, festés, faragás) adjuk meg neki a mintát.
Tehát mi ezen az oldalon, ennek megfelelően ítéljük meg az elkészült tárgyakat ebben a két kategóriában.
Sjózsi és mindenkinek.
A szegmentált és a hagyományos kategóriát definiálni úgy tudnám hogy:
A szegmentált: Gyűrőkből és ezen belül is szegmensekből tevődnek össze, ez által alakítva ki a mintát és a formát.
A hagyományos: az lehet akár több darabból is (tömbösített) de lehet több anyagból is tömbösítve, és az esztergálással és egyéb eljárással (égetés, festés, faragás) adjuk meg neki a mintát.
Tehát mi ezen az oldalon, ennek megfelelően ítéljük meg az elkészült tárgyakat ebben a két kategóriában.
Tisztelettel: Varifer
- sjozsi
Sziasztok!
Varifernek köszönöm a definíciót. Eddig úgy gondoltam, hogy minden szegmentált, ami nem egy darabból lett kialakítva. Így persze egész más a leányzó fekvése. A határidőig még van idő, talán nekiállok egy másik tányérnak ezek tudatában.
Varifernek köszönöm a definíciót. Eddig úgy gondoltam, hogy minden szegmentált, ami nem egy darabból lett kialakítva. Így persze egész más a leányzó fekvése. A határidőig még van idő, talán nekiállok egy másik tányérnak ezek tudatában.
- Varifer
- Site Admin
Sziasztok!
Nem ma készült, csak most volt időm lefotózni.
Boróka alapanyagból
D: 195 mm
M: 40 mm
Kezelve félolajjal.
Nem ma készült, csak most volt időm lefotózni.
Boróka alapanyagból
D: 195 mm
M: 40 mm
Kezelve félolajjal.
Tisztelettel: Varifer
- sjozsi
Sziasztok!
Szilvából készült ez a ferde tengelyes pohárka.
Féltem, hogy nem bírja majd a "rázkódást", de szerencsére nem törött el.
Több gyűrűt is szerettem volna rárakni, de a "gombázó" késemhez kicsi volt a hely az egyes szintek között.
Szilvából készült ez a ferde tengelyes pohárka.
Féltem, hogy nem bírja majd a "rázkódást", de szerencsére nem törött el.
Több gyűrűt is szerettem volna rárakni, de a "gombázó" késemhez kicsi volt a hely az egyes szintek között.
- fakéz