Gratulálok! Jól működik, bevált?
Mennyi ideig tartott kiköszörülni?
horog gyorsacélból
- farongáló
- Hozzászólások: 167
- Csatlakozott: 2012.01.11. 10:16
- IP-cím: 81.182.27.228
horog gyorsacélból
Exif adatok
3 hozzászólások •
Oldal: 1 / 1
- Mikapu3
- Hozzászólások: 578
- Csatlakozott: 2012.01.16. 07:58
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- farongáló
- Hozzászólások: 167
- Csatlakozott: 2012.01.11. 10:16
Sajnos nem úgy működik ahogy elvártam.lyukasztani lehet vele,vagyis mélyíteni de oldal irányban nagyon belekap.
Biztosan igazad van meg kell domborítani. Kb. 2 órát el szórakoztam vele.
Biztosan igazad van meg kell domborítani. Kb. 2 órát el szórakoztam vele.
- Mikapu3
- Hozzászólások: 578
- Csatlakozott: 2012.01.16. 07:58
2 óra, az gyorsan ment, többre gondoltam.
Nem domborítani, homorítani kellene a hátát, hogy használat közben csak 2 ponton érjen a fához: a hát alja, amin támaszkodik és az élnél a forgácsoláshoz. Csak egészen kevés homorúságra van szükség. Először a hát alját érinted a forgó fához, majd finoman ráfordítod az élet is, de közben folyamatosan támaszkodik a hát alján.
Segít az is, ha nem vízszintesen, tengelyirányban tartod a szerszámot, hanem kicsit döntve: a nyél magasabban, a szerszámhely mélyebben, tehát nem szállal párhuzamos a késél, hanem azzal szöget zár be.
Továbbá ha belenézel a forgó fába, akkor nem 9 óra körül, hanem lejjebb, 6-7 óra körül, a belső tér aljában és a késélt a rostra szöget bezáróan tartsd a szerszámot.
Kíváncsi vagyok, hogy így jobb lesz-e.
Kosaras Gyurka szerkesztett rá forgács avagy fogásmélység határolót is, ami neki nagyon bejött.
Nem domborítani, homorítani kellene a hátát, hogy használat közben csak 2 ponton érjen a fához: a hát alja, amin támaszkodik és az élnél a forgácsoláshoz. Csak egészen kevés homorúságra van szükség. Először a hát alját érinted a forgó fához, majd finoman ráfordítod az élet is, de közben folyamatosan támaszkodik a hát alján.
Segít az is, ha nem vízszintesen, tengelyirányban tartod a szerszámot, hanem kicsit döntve: a nyél magasabban, a szerszámhely mélyebben, tehát nem szállal párhuzamos a késél, hanem azzal szöget zár be.
Továbbá ha belenézel a forgó fába, akkor nem 9 óra körül, hanem lejjebb, 6-7 óra körül, a belső tér aljában és a késélt a rostra szöget bezáróan tartsd a szerszámot.
Kíváncsi vagyok, hogy így jobb lesz-e.
Kosaras Gyurka szerkesztett rá forgács avagy fogásmélység határolót is, ami neki nagyon bejött.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
3 hozzászólások •
Oldal: 1 / 1