Szervusz Pozsi!
A második képen látható, hogy mire van épitve a főorsó. (ha nem tévedek "U" vasakra).Ha nem akarsz teljesen uj felépitményt, akkor megpróbálnám az uvasakat keményfával belülről megerősiteni, plusz csomólemezekkel az oldalirányú rezgéseket csökkenteni... bár lehet, hogy sohasem lesz tökéletes.
Én nem is mertem volna ilyet pörgetni rajta... ugyhogy gratulálok a bátorsághoz és az eredményhez.
S bocs-ha már belekotyogok- legalább 10 -es kazánlemezel előre (s ha hátulra is, ha igy néz ki) behegeszteném
ezt az előzőekhez hozzáfűzve...
Vagy talán még jobb: a négy sarokra 40 -es vastagfalú "L" vasat függőlegesen...
Bocs, beleélem magamat, mintha nekem kellene megoldanom
Bizonyára vannak ennél jobb ötletek is.
Igen magasra került a főorsó, s ehhez képest igen keskeny a tartószekezet.... Valahogy még ki kellene szélesiteni, vagy legalább eggyel lejebb hozni a főorsót. S ha alábbszáll a főorsó, akkor nem fog berezonálni, de akkor is kellenek csomólemezek...
Ezen tényleg jó lenne alakitani, mert komoly a főorsó maga -- a többit nem láttam--
ehhez képest a felépitmény gyenge.
Persze vannak itt okosabbak is...
üdv
Pozsi írta:Sziasztok!
Már régen féltem az esztegagép mellett, most ismét előfordult.
Tibortól kaptam egy darab karélytálnak való anyagot. Gondoltam, nem vágom el és egyben munkálom meg. A gépemen éppen elfordult. nagyon eltoltam a központtól. izgalmas volt úgy esztergálni, hogy csak sejtettem, hogy hol van a fa.
Nekem sok tanulságot hozott, az elkészítése a gépemet ha ilyen tárgyakat akarok készíteni, akkor alkalmassá kell tenni.