Befogási nyom sehol sincs.

Minden amit e nemes szakmáról tudni akarunk.
Lezárt
Mikapu3

Befogási nyom sehol sincs.

Hozzászólás Szerző: Mikapu3 »

Soma Bear: nagyszerűek a dióid. Birorion: Tujavázád tetszik.
Kovi: Zöldjuhar tálaid nagyon érdekes színeket mutatnak.

Én meg csináltam sárgabarackból egy kétfenekű kupát, de lehet hogy inkább kétedényűnek hívhatnám.
Már többször nekifutottam ennek, de most sikerült. Tehát korábban nem.
1295
Tehát a befogási zűröket nem lehet a talpon elmismásolni, mert kézbe véve, nézegetve vagy használatban hol egyik, hol másik fele van fölül. Sikerült megoldani, hogy befogási nyom sehol sincs rajta. Négypofás gyűrűs-tokmányt használtam.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
Varifer
Site Admin

Re: Befogási nyom sehol sincs.

Hozzászólás Szerző: Varifer »

Sziasztok!

Arra gondoltam, lehetne ötletelni ki hogyan oldaná meg ezt a szakmai fogást.
Természetesen Mikapu csak a végén árulhatja el az ő verzióját. ;)
Várom a javaslatokat!
Tisztelettel: Varifer
birorion

Hozzászólás Szerző: birorion »

Sziasztok!

Mikapu3 köszönöm dicsérő szavaid.

Remekműved nagyon tetszik! Az én elgondolásom és kicsi agyamból kiindulva én a tokmányba befogott fa betétre gondolnék amire ráillik az alkotásod belső átmérője és így nem hagy nyomot a tokmány. Én talán így oldanám meg.
Az ember magának okozza a problémákat amiket meg kell oldania, mert ha nem teszi csak egy szimpla tereptárgy
brutus

Hozzászólás Szerző: brutus »

Szevasztok!
Bocsi fiúk, de nem értem a problémát!
A mély oldalát először kiüregelem, fölütöm futerra, Utána azt csinálok vele amit akarok, és befogási nyom még véletlenül se lesz rajta! Ha szükséges a nagyoláshoz, akkor ideiglenesen csúccsal megtámasztom. Üdvözlettel: brutus
Aki öt szóval mondja el, amit hárommal is el lehetne mondani, az egyéb gazságokra is képes.
Varifer
Site Admin

Hozzászólás Szerző: Varifer »

Szia Brutus

A probléma a gyakorlottabb embereknek minimális.
Na de egy kezdőnek nagy segítség ennek kitárgyalása.
Tisztelettel: Varifer
kovi

Hozzászólás Szerző: kovi »

Sziasztok!

Dezső Bácsi, fogalmam sincs mi az a "futer", de egyetértek veled.

Üdv

Kovi
brutus

Szevasztok!
Bocs Feri, teljesen igazad van, ebbe az adott pillanatban bele se gondoltam, csak a helyzet jelent meg előttem, ahogy a kérdést elolvastam.
És akkor tovább! Kovinak is, és azoknak is akik még nem ismerik a" futer -"nak nevezett alkalmatosságot.
Ez a szerkentyű egy olyan segédszerszám,amit magunk alakítunk ki az esztergapadon, amire ,vagy amibe,(szükség szerint) felszorítani, vagy beszorítani,esetleg központosan átfordítani lehet a megmunkálandó anyagot. Nem tudom, elég világos-e, de ha szükség lesz rá, akkor Ebesen nagyon szívesen beszélek róla annak, aki esetleg nem ismeri a fortélyát.
Üdvözlettel: brutus
Aki öt szóval mondja el, amit hárommal is el lehetne mondani, az egyéb gazságokra is képes.
drehas
Örökös tag

Hozzászólás Szerző: drehas »

Sziasztok
Bocsánat,hogy belebeszélek a nagyok dolgába,de akinek van 4 pofás fához valo amerikánere,annak ez nem probléma.az amerikánerek pofái a felfogás oldalán a munkadarab stabil megfogása miatt ki vannak mélyive,azaz körmök vannak rajta.Ez a köröm bemélyed a munkadarabba,tehát nyomot hagy rajta.
a kivédése nagyon egyszerü,minden pofa éa a munkadarab közé tenni kell egy kis csiszolovásznat,esetleg egy vékony aluminium vagy réz lemezt.igy a pofa nem tud belenyomodni az anyagba,de azért stabilan tartja a munkadarabot
üdvözlettel.drehas
szalokik

Hozzászólás Szerző: szalokik »

kovi írta:Sziasztok!

Dezső Bácsi, fogalmam sincs mi az a "futer", de egyetértek veled.

Üdv

Kovi
Szia Kovi !
futter=kúpos fazék-tokmány, Fakéz és Demeter régi kedvencei.
További szép napot !
" egy problémára adható válaszok közül mindig a legegyszerűbb a helyes"
brutus

Szia Kálmán!
Na, most zavartad össze a Kovit, azt hiszem! Ugyanis én azt írtam neki,",amit magunk alakítunk ki az esztergapadon,".És itt kibővíteném az általad, egyébként helyesen definiált szerszámot. Futernak nevezünk tágabb értelembe minden olyan alkalmatosságot, amivel, akár beleszorítva, akár ráütve használunk annak érdekében,hogy az átfordított anyag koncentrikusan és megfelelő szorítással( ami súrlódás következtében alakul ki) tapadjon a gépre, a további megmunkálás végett. És itt már nem véletlenül írtam egy "T" vel, mivel a szakmában már így használatos.
Ez egy kis kiegészítés. Ha már lúd, legyen kövér!
Üdvözlettel: brutus
.
Lezárt