Szalag csiszoló
- Pozsi
- Adminisztrátor
Szalag csiszoló
Sziasztok !
Néha van úgy, hogy az ember elhatároz valamit hogy az kell neki, de pontosan nem tudja az, hogy mire kell. A szalagcsiszolóval én így vagyok most.
Az alapötletet Tibortól vettem nála láttam először ilyen szerkezetet.
Az enyém így néz ki jelenleg:
És így működik:
Néha van úgy, hogy az ember elhatároz valamit hogy az kell neki, de pontosan nem tudja az, hogy mire kell. A szalagcsiszolóval én így vagyok most.
Az alapötletet Tibortól vettem nála láttam először ilyen szerkezetet.
Az enyém így néz ki jelenleg:
És így működik:
Üdv. Pozsi
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Re: Szalag csiszoló
Helló!
Nevetni fogsz, de épp tegnap kezdtem el gondolkodni valami hasonlón.
Van egy használaton kívüli villanymotorom, gondoltam esztergálok hozzá két tengelyt, illetve megoldom, hogy megfeszíthető legyen, minth ahogy a Tiéd is.
Hasonló képpen vagyok vele, mint Te is. Nem tudom, igazából mi szükségen van rá, de a megvalósításon való agyalás addig is lefoglalja az agyamat...
Nevetni fogsz, de épp tegnap kezdtem el gondolkodni valami hasonlón.
Van egy használaton kívüli villanymotorom, gondoltam esztergálok hozzá két tengelyt, illetve megoldom, hogy megfeszíthető legyen, minth ahogy a Tiéd is.
Hasonló képpen vagyok vele, mint Te is. Nem tudom, igazából mi szükségen van rá, de a megvalósításon való agyalás addig is lefoglalja az agyamat...
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
- Mikapu3
Pozsi: Szép szerkezet lett, kellene még hozzá munkaasztal, amire a munkadarabot teszed, meg a szalagfutással párhuzamos vezetőrúdon ide-oda csúszkáló karral leszorítható papucs filctalppal, hogy használható legyen, meg elszívótorok a szalagvezető hengerhez és elszívás, hogy ne neked kelljen szívnod a sok port. Persze kis munkáknál a papucsot tarthatod kézben is (amíg bírod), de az elszívás az nagyon hasznos.
Gratulálok a fejlesztéshez.
Gratulálok a fejlesztéshez.
Küzdj a klímaváltozás ellen: használj fát!
- Tibor
- Tibor
- Tibor
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Sziasztok!
Tibor, ez egy pompás gép, szinte minden paramétere változtatható. Én a magam részéről odáig vagyok érte, gratulálok, szép megvalósítás! Köszönöm a képeket, nagyon sokat tanultam belőle!
Az elszívó részéhez annyi kérdés, hogy ott az elszívást egy külön elszívó-motor biztosítja, ugye?
Tibor, ez egy pompás gép, szinte minden paramétere változtatható. Én a magam részéről odáig vagyok érte, gratulálok, szép megvalósítás! Köszönöm a képeket, nagyon sokat tanultam belőle!
Az elszívó részéhez annyi kérdés, hogy ott az elszívást egy külön elszívó-motor biztosítja, ugye?
- Tibor
Szevasztok
Kiscsiszi.Igen az elszívást egy elszívó dobba épített(erre a célra kitalált) ventilátor biztosítja.
Egy 250w-os motor segítségével. A porzsák tartó fém része egy horganyzott mosófazékból lett kialakítva.Maga a por zsák vászon anyagból lett varrva.
Kiscsiszi.Igen az elszívást egy elszívó dobba épített(erre a célra kitalált) ventilátor biztosítja.
Egy 250w-os motor segítségével. A porzsák tartó fém része egy horganyzott mosófazékból lett kialakítva.Maga a por zsák vászon anyagból lett varrva.
- Tibor
Re: Szalag csiszoló papír végtelenítése
Szevasztok.
Feltettem a papír végtelenítése hogy történik.
Én úgynevezett FUGPAPÍRT használok.( Ez a szinfurnér lapok egymás mellé ragasztásánál használatos)
2x enyvezett papír ragasztó szalag.( a ZATIK- ba lehet kapni).
Meleg vizes szivacson áthúzva lehet használni.
Első lépésként a papír szélességének megfelelő átfedést kell biztosítani.
Majd egymásra téve a papírt 45 fokban egyszerre átvágjuk egy sziké formájú éles késsel.
Ügyelni kell, hogy a papír pontosan párhuzamosan fusson, mert ellenkező esetben a papír oldal irányba szitálni, vibrálni fog.Ezt követően 3- réteget ragasztunk rá az itt látott sorrendbe.
Ezután újságpapír közé szorítva fél napra száradni hagyjuk. (ha sürgős akkor a két szorító culagot kályhán felmelegítjük)így már 1-2 óra után használhatjuk.
Van aki különböző TÉSA és egyéb műanyag ragasztót használ. Ezeknél fenn áll a veszély hogy a súrlódás miatt felmelegszik, majd elválik. Nekem a FUGPAPÍR vált be.
Feltettem a papír végtelenítése hogy történik.
Én úgynevezett FUGPAPÍRT használok.( Ez a szinfurnér lapok egymás mellé ragasztásánál használatos)
2x enyvezett papír ragasztó szalag.( a ZATIK- ba lehet kapni).
Meleg vizes szivacson áthúzva lehet használni.
Első lépésként a papír szélességének megfelelő átfedést kell biztosítani.
Majd egymásra téve a papírt 45 fokban egyszerre átvágjuk egy sziké formájú éles késsel.
Ügyelni kell, hogy a papír pontosan párhuzamosan fusson, mert ellenkező esetben a papír oldal irányba szitálni, vibrálni fog.Ezt követően 3- réteget ragasztunk rá az itt látott sorrendbe.
Ezután újságpapír közé szorítva fél napra száradni hagyjuk. (ha sürgős akkor a két szorító culagot kályhán felmelegítjük)így már 1-2 óra után használhatjuk.
Van aki különböző TÉSA és egyéb műanyag ragasztót használ. Ezeknél fenn áll a veszély hogy a súrlódás miatt felmelegszik, majd elválik. Nekem a FUGPAPÍR vált be.
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Re: Szalag csiszoló papír végtelenítése
Szia Tibor!
Nagyon köszönjük!
Nagyon köszönjük!