Géptartozékok / kiegészítők
- Pozsi
- Adminisztrátor
Re: Géptartozékok / kiegészítők
Szia ezüstfenyő !
A következőket azért oszd meg velünk:
- mit akarsz rajta csiszolni?
- Hogy ragasztod fel a csiszoló anyagot és hogy cseréled újra? (terveid szerint)
- Csiszoló finomságonként új tárcsát készítesz?
- Hogy ragasztod fel a csiszoló anyagot és hogy cseréled újra? (terveid szerint)
Üdv. Pozsi
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Az elv egyszerű, csak a képem félreértelmezhető.farongáló írta:Szevasz kiscsiszi!
Valahogy nekem nem stimmel a megoldásod.
farongáló
Valami ilyenre gondoltam...
Most szereztem egy "Imi" motort. A maga 60W teljesítményével, és 1100-as (vagy 1300?) fordulatával nem egy erőgép. Rögzítek a tengelyére egy nagy flex korongot (220 v. 250 mm, erre sem emlékszem pontosan), vagy egy 25 centisre alakított fenyő deszkát, amire ragasztópisztollyal felrögzíthető a csiszolópapír. Én így gondoltam ezt megoldani....ezüstfenyő írta: Üdvözlöm a Tisztelt Forumozó Társakat!
Szeretnék tanácsot kérni, csiszoló tárcsát szeretnék fabrikálni, de már az első lépésnél bajban vagyok,30cm azaz bocs. 300mm átmérővel egy bútorlapra képzeltem ráragasztani a csiszoló vásznat, de kell-e alá polifoam? milyen fordulat kell ehez az átmérőhöz?
Üdv: kiscsiszi
- Az a veszély már nem fenyeget, hogy táltossá legyek -
Szia Pozsi!Pozsi írta:Szia ezüstfenyő !
Szeretnék csiszolni fametszet egyik oldalát, azután bútorlapból kivágott doboz elemek széleit.Van kis 115 átmérővel a kereskedelemben kapható fúrógépbe fogható csiszolótárcsám, de ez kicsi, cakkos lesz a széle.
Azt hogy miként fogom felragasztani az attól függ, hogy találok-e tépőzárat ilyen nagy méretben, esetleg palmafix-el, vagy van jobb ötleted?
Ha nemsikerül vennem tépőzárat, akkor az egész tárcsát cserélném a tengelyre rögzített fémtárcsán.
Egyébként tudom, hogy ez az oldal esztergálásról szól, olvasom rendszeresen. Most az esztergálással megdermedtem, mert üreges dolgot akarok esztergálni de nincs lünettám és félek a kirepüléstől. így azt is kell készítenem.
Üdv:ezüstfenyő(B. László)
Szia Kiscsiszi!
Köszi a tanácsot. Az IMI motor azthiszem elég erős lesz, nekem egy 150-es köszörűt hajt.A ragasztópisztoly azt hiszem nem lesz jó,mert mire a 300mm-es tárcsát végig kenem, kihül.
Üdv.: ezüstfenyő.
Köszi a tanácsot. Az IMI motor azthiszem elég erős lesz, nekem egy 150-es köszörűt hajt.A ragasztópisztoly azt hiszem nem lesz jó,mert mire a 300mm-es tárcsát végig kenem, kihül.
- drehas
- Örökös tag
Szia Ezüstfenyő.
A ragasztópisztoly csak akkor hül ki,ha kikapcsolod.A tárcsát nem kell végigkenni,elég,ha egy egy centis csikban kened meg a szélénél körben.
drehas
A ragasztópisztoly csak akkor hül ki,ha kikapcsolod.A tárcsát nem kell végigkenni,elég,ha egy egy centis csikban kened meg a szélénél körben.
drehas
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Ezüstfenyő, tegnap felraktam a nagy-flex korongot Imikére, és hát eléggé csalingázott, nem tűnt túlságosan masszívnak, valószínű új tengelycsonkot kell esztergálnom neki. Viszont az jutott eszembe, hogy ha hasonló teljesítményű motorra fogsz bútorlapból egy 30 centis tárcsát rakni, az nem lesz neki egy kicsit sok? (A 150-es köszörű korong még csak-csak....)ezüstfenyő írta:Szia Kiscsiszi!
Szia Kiscsiszi!
Azt hiszem valami félreérthetőt írtam.Nem 60w.-os IMI motort akarok használni, csak azt akartam mondani, hogy ismerem,mert én is használok ilyet.
Van különböző motorom 300-1200w között különböző ford. számmal, de nem direkt a tengelyre akarom tenni,hanem ékszíjjal, de nem is ez volt a kérdésem hanem hogy milyen fod.szám kell egy 300 as csiszolótárcsához, de erre NEM kaptam választ.senkitől.
Üdv.:ezüstfenyő.
Azt hiszem valami félreérthetőt írtam.Nem 60w.-os IMI motort akarok használni, csak azt akartam mondani, hogy ismerem,mert én is használok ilyet.
Van különböző motorom 300-1200w között különböző ford. számmal, de nem direkt a tengelyre akarom tenni,hanem ékszíjjal, de nem is ez volt a kérdésem hanem hogy milyen fod.szám kell egy 300 as csiszolótárcsához, de erre NEM kaptam választ.senkitől.
- Pozsi
- Adminisztrátor
Szia ezüstfenyő!
A tárcsára felragasztott csiszoló anyag különböző átmérőnként változik a csiszolási sebesség.
A csiszolásnál is a fokozatokat be kell tartani, tehát a csiszoló anyag szemcsefinomságát folyamatosan kell növelni 40-80-120 stb.
Nagyobb sebesség nem jelenti azt, hogy a szemcsefinomságot helyettesíti.
Én is kipróbáltam a tárcsa csiszolót, 1500-2000 1/min között forgattam.
A cakkos szélt rossz tartás miatt érted el. Egy ponton fektetted fel a csiszoló tárcsát! Csiszoláskor próbáld úgy használni a fúrógépbe fogott korongot, hogy a korong és a tárgy széle egy folyamatos (körnek a húrja) vonalban érintkezik és ez a vonal megegyezik azzal az éllel amit csiszolni akarsz.
A tárcsára felragasztott csiszoló anyag különböző átmérőnként változik a csiszolási sebesség.
A csiszolásnál is a fokozatokat be kell tartani, tehát a csiszoló anyag szemcsefinomságát folyamatosan kell növelni 40-80-120 stb.
Nagyobb sebesség nem jelenti azt, hogy a szemcsefinomságot helyettesíti.
Én is kipróbáltam a tárcsa csiszolót, 1500-2000 1/min között forgattam.
A cakkos szélt rossz tartás miatt érted el. Egy ponton fektetted fel a csiszoló tárcsát! Csiszoláskor próbáld úgy használni a fúrógépbe fogott korongot, hogy a korong és a tárgy széle egy folyamatos (körnek a húrja) vonalban érintkezik és ez a vonal megegyezik azzal az éllel amit csiszolni akarsz.
Üdv. Pozsi
- kiscsiszi
- Globál moderátor
Helló!ezüstfenyő írta:Szia Kiscsiszi!
Azt hiszem valami félreérthetőt írtam.Nem 60w.-os IMI motort akarok használni, csak azt akartam mondani, hogy ismerem,mert én is használok ilyet....
Ja, bocs, félreérthettem valamit.
Addig is, az enyém ilyen lett:
Viszont ha annyi tapasztalatot megoszthatok, hogy a ragasztópisztolyos ragasztásnál vigyázz arra, hogy ne kend körbe a tárcsát, és ne úgy nyomd rá a papírt (vagy nyomd rá a papírra), mert valóban: mire körbe érsz, megszárad. Valahogy úgy kell ezt csinálni, hogy mindig egy kicsi ragasztót nyomsz, és egyből rásimítod a papírt... ellenkező esetben bár ugyan ragadni fog a papír, de az alatta lévő a ragasztó miatt jó "dimbes-dombos" lesz....
Üdv!
-
Csiszlólapapirt elegegyszerűbb-régi modszer-tojásfehérjével felragasztani...
Ha elkopik lepattinthato.
Persze ehhez levehetősnek kell lenni a tárcsának, hogy bekenés után lesúllyozva száradjon és ne legyen hepe-hupás.
üdv
Ha elkopik lepattinthato.
Persze ehhez levehetősnek kell lenni a tárcsának, hogy bekenés után lesúllyozva száradjon és ne legyen hepe-hupás.
üdv